Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zeiss CP.3 ve CP.3 XD, 2017’nin En İyi Lensleri Arasında
Zeiss CP.3 ve CP.3 XD, 2017’nin En İyi Lensleri Arasında
23.01.2018 10:21

Lensler muhtemelen her kamera paketinin subjektif kısmı. Doğru lensi seçmek izleyicilerle belirgin veya subliminal bir bağ kurulmasını, modu yükseltmeyi, öyküyü vurgulamayı, karakterleri zenginleştirmeyi, güzellikleri göstermeyi, geçmiş çağlara götürmeyi sağlayabiliyor. 

Özellikle sanatsal nedenlerle seçiliyorsa bir lensin diğer birinden daha iyi olduğunu söylemek giderek zorlaşıyor. 2017 yılının en iyi lensleri seçilirken de bu zorluk yaşandı. 2017’nin en iyi lensleri arasında yer alan Zeiss CP.3 ve CP.3 XD lenslerini öne çıkaran özellikler şöyle:

15-135mm odak uzunluklarına sahip Zeiss CP.3 ve CP.3 XD lensleri seçmek için birçok neden var, ama asıl cazip tarafları XD (eXtended Data) veya lens malzeme verisi. XD özellikli lensler, görsel efektlerle kolay bir iş akışı için odak mesafesi, açıklık değeri ve alan derinliği gibi malzeme verilerini kaydedebiliyor. i/Technology özelliği, post prodüksiyonda bozulma, gölgelenme gibi unsurları ayarlamaya imkan veriyor.

15mm ile 135mm arasında değişen on odak uzunluğu olan Zeiss Compact Prime CP.3 veya CP.3 XD serisi, geniş açıdan telefotoya kadar tüm uygulamaları kapsıyor. Zeiss CP.3 lenslerdeki gelişmiş lens kaplaması, boyalı lens çerçevesi ve silindir içerisindeki özel ışık kapakları, istenmeyen örtücü parıltıyı ve yansımayı ortadan kaldırıyor. Sonuç olarak daha yüksek kontrast, daha zengin siyahlar ve daha doygun renkler elde ediliyor.

Zeiss eXtended Data yeni olanaklar getirerek resim yakalama ve işleme iş akışının hassasiyetini arttırıyor. ZeisseXtended Data iki veri setini birleştiriyor; açık i/ Technology standardı tabanlı ve çok çeşitli kamera ve aksesuar tarafından desteklenen ana lens verisi ve hassas lens karakteristikleri içeren Zeiss’e özel lens verisi. Lens ayarları her karede dijital olarak yakalanıp, her çekim için manuel olarak lens ayarlarını kaydetme ihtiyacı ortadan kaldırılıyor.

Küçük ve hafif tasarım farklı sabitleme sistemlerinin kullanılabilmesine ve dar yerlere uygun küçük kamera kurulumlarına ve dinamik çekimlere imkan veriyor. El, gimbal, drone ve Steadicam uygulamaları için kullanışlı lenslerin son derece pürüzsüz odak dönüşleri, küçük odak motorlarının kullanımına izin veriyor.

Zeiss ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.