Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sırbistan’a İki TVU One Mobil IP Verici
Sırbistan’a İki TVU One Mobil IP Verici
23.01.2018 11:30

Tesisleri başkent Belgrad’da yer alan Sırp medya şirketi TV Prva/B92/02, başarılı günlük canlı haber yayınlarının ardından şimdi de TVU Networks haber toplama donanımına HEVC sıkıştırma işlevli iki yeni TVU One mobil IP verici ekleyerek B92 Television’daki TVU vericilerinin toplam sayısını altıya çıkardı. 

Bir gençlik radyo istasyonu olarak 1989 yılında kurulan B92 bugün ulusal bir radyoya, televizyon ağlarına ve çok okunan bir haber ve eğlence programları web sitesine sahip. B92 Television Sırbistan’da en hızlı gelişen televizyon kanallarından birisi olup, hitap ettiği 18-49 yaş aralığındaki izleyiciler arasında üçüncü en çok izlenen kanal. B92.net sitesi günde ortalama üç milyon ziyaretçiyi kendine çekiyor. Kuruluş gazetecilik ve insan hakları savunuculuğu alanlarında çok sayıda saygın uluslararası ödül kazandı. 

TV B92 Sorumlu Teknik Başkanı Vladimir Indjic açıklama yaptı: “Hem internet hem yayın olarak haber kapsamımızın popülerliğinin artmasıyla beraber, daha da fazla uzaktan canlı haber yayını ve web sitesi akışı sunmak için bir yükseltmeye gitmemiz gerektiğini anladık. TVU cihazlarının kararlılığı ve IS+ teknolojisi ile 7 gün 24 saat müşteri desteğinden her zaman etkilenmişizdir. Şimdi de HEVC sıkıştırma ile daha düşük bit hızında daha da yüksek resim kalitesi üretebileceğimiz için sahadan daha fazla canlı çekim ve dosya aktarımı sağlayabileceğiz. TVU bölgemizde en iyi canlı haber görüntü yayınlarını yapabilmemiz için öne çıkmamızda gereksinim duyduğumuz çözümleri bize verebilmek için ürün özeliklerini sürekli güncelliyor.”

HEVC sıkıştırma yapabilen iki yeni TVU One mobil verici ile dört TVU Pack daha önce alınmıştı. B92 Television altı TVU vericinin hepsini her gün canlı yayınlarında kullanacak.

Belgrad’daki yayın sistemleri bütünleştirici firma Amisys yetkilileri, B92 yöneticilerine TVU One cihazlarını seçmelerini önererek danışmanlık hizmeti verdi ve karar verme süreci, personel eğitimi, sorunsuz geçiş için yararlı çalışmalar yaptı. 

TVU One son derece küçük ve sağlam bir donanım tasarımı içerisinde 3Mbps hızda 0.5 saniye gecikmeyle yüksek tanımlı (HD) resim kalitesi sunuyor. Veri kullanımında daha yüksek verimlilik iletim kararlılığı için HEVC veya H.265 sıkıştırma standardını kullanıyor. TVU One ile canlı görüntü yayıncıları performans, özellik ve resim kalitesinden ödün vermeden, küçük, hafif, IP tabanlı yüksek tanımlı görüntü saha vericisinin çok yönlülüğünden tam olarak yararlanabiliyorlar. TVU One hücresel, mikrodalga, uydu, WiFi, BGAN ve Ethernet bağlantılarını bir araya getirerek güvenilir bağlantıyı garantiliyor.

Sadece 1 kilogram ağırlıktaki TVU One with HEVC, her boyutta canlı görüntü yayıncısının gereksinimlerini karşılayacak biçimde tasarlanan güçlü işlevler sunuyor. Görüntü yayınındaki hataya karşı dayanıklılığı ve yüksek tanımlı resim kalitesini, son derece küçük ve sağlam bir donanım içerisinde barındırıyor. 

Bugün dünya çapında yüzlerce saygın yayıncı TVU Networks IP yayın çözümleriyle canlı görüntü içeriklerini yayın, internet ve mobil ortamlarında güvenilir bir şekilde izleyicilerine ulaştırıyor. 

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.