Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LiveU; Canlı IP Görüntü Trafiğinin Arttığını Vurguladı
LiveU; Canlı IP Görüntü Trafiğinin Arttığını Vurguladı
23.01.2018 12:05

LiveU; yayıncılık piyasasında canlı IP görüntü trafiğinin devasa büyüme göstermesinin, geleneksel uydu yayınından hücresel ağlara geçişi yansıttığını açıkladı. LiveU’nun yüzden fazla ülkedeki iki binden fazla müşteri tabanından elde edilen verileri açığa çıkaran sonuçlar, canlı içerik, görüntü çekimlerinde coğrafi farklılıklar, HD’ye geçiş konularında aydınlatıcı bir işlev görüyor.

LiveU’nun şirket içi raporuna göre son iki yılda IP üzerinden canlı görüntü veri trafiği iki katına çıktı ve 2017’de yaklaşık 1.5 milyon saatlik canlı yayın LiveU ile hedeflerine ulaştı. 

HD görüntü kalitesindeki gelişmelerle bugün HD 720/1080 görüntü trafiği geçtiğimiz yılki tüm trafiğinin neredeyse yüzde seksenini oluşturuyor ve 2016’ya göre HD oturumlarında %120 artış var.

Görüntü oturumlarının süreleri de dünya çapında coğrafi farklılıklarla uzadı. Ortalama yayıncı veya içerik yaratıcının canlı oturum süresi 38 dakika olsa da, Batı Avrupa ve Afrika’da ortalama süre 46 dakika. Genel olarak Afrika uydudan hücresel bağlantıya önemli bir geçiş yaşıyor; Gana, Kenya ve Güney Afrika’da bu konuda önde gidiyorlar. Bu durum bölgedeki 4G ağların gücü ile hücresel ağların sunduğu düşük maliyetlerle açıklanabilir. Bazı yayıncılar hücresel yayın birimleriyle çok kameralı yapımlar da hazırlıyorlar.

LiveU’nun açıkladığı veriler, birleşik (bonded) ağlarla dağıtılan görüntülerin yüzde yetmiş dokuzunun birleşik hücresel ağlarla yayınlanmasının güvenilirliğin bir göstergesi olduğunu vurguluyor. Kablolu internet bağlantısı, WiFi ve uydu bağlantılarının hepsi, kalan %21 içerisinde.

Dünya çapında ortalama görüntü yükleme hızı 4.5 Mbps’a ulaştı; gelişmiş bölgelerdeki ortalama ise 9 Mbps.

LiveU CEO ve kurucusu Samuel Wasserman şunları söyledi: “Bu sonuçlarda dikkat çeken şey, geleneksel yayın yöntemlerinden hücresel bağlantılara geçişin hızlanması. Yayıncılara ve diğer içerik yaratıcılara benzersiz kalite ve güvenilirlik sunan LU600 4K HEVC çözümümüzle bu geçiş daha da ivme kazanıyor. 2018 yılında bu gelişmenin bulut yayın hizmetleri ve HEVC ile devam edeceğini düşünüyoruz. Daha da yüksek güvenilirlikle daha yüksek kalite getiren HEVC, teknolojimizin kuşaklar arasında kullanımını zenginleştiriyor. Kullanım alanı haberlerin ötesine geçiyor ve küresel ölçekteki müşterilerimize LU600 HEVC çözümünü canlı sporlar ve diğer dikey kesimlerde kurmanın yollarını arıyorlar.”

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.