Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Panasonic VariCam LT Küçük Boyutlu 4K Super 35 Sinema Kamerası
Panasonic VariCam LT Küçük Boyutlu 4K Super 35 Sinema Kamerası
14.02.2018 17:53

VariCam LT kameranın üstün görüntü kalitesi, ileri renk düzeltme araçları, kamera içi günlükleri ve proxy kayıt yetenekleri, görüntü akışı iş akışlarında devrim yaratıyor. VariCam LT küçük ve hafif magnezyum yapısında, daha büyük VariCam 35 sinema kamerasıyla aynı resim kalitesi teknik özelliklerini sunuyor. 

VariCam 35 ile aynı Super 35mm sensöre sahip yeni kamerada 4K görüntü çekimi için geniş dinamik aralık, geniş renk gamı ve yüksek hassasiyet özellikleri var. 800 ve 5000 olmak üzere iki ISO ayarına sahip. 5000 ISO çok zayıf ışıklı koşullarda net çekim imkanı veriyor. Boyutu ve tasarımı, ergonomik omuz çekimi, gimbal ve drone üzerinde kullanım gibi çeşitli çekim tarzlarını kolaylaştırıyor. 

VariCam LT kameranın yeni özeliklerinden biri, geniş çeşitlilikte lens seçenekleri sunan EF lens yuvası. EF mount bir kameraman tarafından çıkarılarak opsiyonel alınabilecek bir PL mount ile değiştirilebiliyor. Böylece VariCam LT ile çekim yaparken lens seçiminde daha da fazla çok yönlülük elde ediliyor.

VariCam LT iş akışı, VariCam 35’inkine çok benziyor. Her iki kamerada da yer alan çift kodekli kayıt işlevi, kullanıcıya bir ana kodek ve bir de daha küçük proxy dosyası kaydetme imkanı veriyor. Ayrıca her iki kamera da kamera içi renk düzeltme işlevi sunuyor ve AVC-Intra 4K ile Apple ProRes kodekleri destekliyor. 

VariCam LT kameranın Super 35mm tek çipli MOS sensör 4K 4096 x 2160 ve UHD 3840 x 2160 çözünürlük, yüksek hassasiyet, düşük gürültü, geniş dinamik aralık ve sinematik alan derinliği sunuyor. Sensör, Hollywood Post Alliance Engineering Excellence Award 2015 ödülünü aldı.

VariCam LT 14+ adımlı enleme sahip. Bu geniş dinamik aralık özelikle gölgeden parlak ışığa geçişlerde doğru görüntü sunumu sağlıyor. Super 35mm sensör ve ileri resim işlemenin yarattığı 14+ dinamik aralık adımı, resimleri V-Log gamma kullanarak kaydediyor. V-Log gamma eğrisi post prodüksiyonda gelişmiş renk düzeltme ayarlarını kolaylaştırıyor. 

VariCam LT kameranın V-Gamut özelliği, filmdekinden daha geniş bir renk gamı sağlıyor. V-Gamut tüm BT.2020 renk alanını kapsıyor. 

VariCam LT 4K çekim sırasında iki 3G-SDI çıkış ve bir VF çıkış (BNC) yoluyla çözünürlüğü indirerek Full HD’ye çevrim sağlıyor. Her çıkışa kamera içi renk düzeltme ve bilgi bindirme uygulanabiliyor.

4K ve UHD çözünürlüklerde çekim yapılırken maksimum kare hızı 60p (60fps). Bu özellik hızlı hareket eden sahneler çekilirken pürüzsüz, yüksek çözünürlüklü görüntüler üretiyor.

2K (2048 x 1080) ve HD (1920 x 1080) çözünürlüklerde çekim yaparken yüksek hızlı 240fps kayıt çok yavaş hareketli efekt yaratmak için kullanılabiliyor. Bu, daha yüksek tarama hızı elde etmek için resim sensörünün kayıt alanını kırparak elde ediliyor. AVC-Intra 2K422’de 1-120 fps, AVC-Intra 2K-LT’de 120-240 fps değişken kare hızları mümkün. Kare hızı kayıt esnasında değiştirilebiliyor.

VariCam LT kamerada çıkarılabilen bir kızılötesi kesim filtresi var. Böylece aşırı karanlık doğa gibi ortamlarda filtreyi birleşik bir IR camla değiştirerek 4K kızılötesi görüntüler çekilebiliyor. IR filtre gündüz ilginç efektler yaratmak için de kullanılabiliyor. 

Kontrol panelindeki dahili 3.5 inç LCD ekran paneli, ister menü operasyonu için, ister bir canlı/ön izleme monitörü olarak kullanılabiliyor. Ekranın etrafındaki tuşlar ve düğmeler, hızlı ve doğru çalışma sağlıyor. Sık kullanılan ayarlara doğrudan erişilebiliyor. Çıkarılabilen bu birim, 90 santimetreye kadar mesafeden çalışmaya izin veriyor. 

  •  Sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan kenar geri sapmasını engelleyecek şekilde tasarlanan, paslanmaz çelikten lens yuvası
  • Sağlam magnezyumdan kamera gövdesi
  • Çeşitli plakaların ve aksesuarların kolay takılması için düz üst ve alt paneller
  • Rahatça aksesuar takılması için iki yanda ve tutma yerinde montaj delikleri
  • Doğrudan taban plakaya takılan, sinema tarzı omuz çekimi için tasarlanan AU-VSHL2G omuz yuvası
  • Omuzda çekimi de destekleyen, rec butonlu, iki kullanıcı butonlu, iris ayar kadranı ve ses giriş göstergeli AU-VGRP1G tutma yeri birimi

AVC-Intra 4K, sinema yapımlarına uygun AVC-Intra kare içi sıkıştırma kodeğinin 4K uyumlu bir sürümü. VariCam LT bu kodeki kullanarak 4K ve UHD çözünürlükte kayıt yapabiliyor. 512 Gbyte expressP2 kartı kullanılarak kamera AVC-Intra 4K422 ile yaklaşık 180 dakika 23.98p 4K görüntü kaydedebiliyor. 

Panasonic VariCam serisinde VariCam 35 üst düzey sinema kamerası; VariCam HS 2/3 tipi lens yuvalı HD kamera; AG-DVX200 4K kaydedicili kamera; AG-GH4U dijital kamera ve arabirim; BT-4LH310 787.4mm 4K LCD monitör de var.


Ürün Küçük Boyutlu 4K Super 35 Sinema Kamerası
Marka Panasonic
Firma Başarı Yayıncılık
Telefon 0216 425 17 00
Web www.basariyayincilik.com