Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > EMS Easy Encoder
EMS Easy Encoder
15.02.2018 10:34

Yayıncılıkta en önemli noktalardan biri olan encoder (kodlayıcı) meselesi aslında, görüntünün en son noktadan uzak noktalara iletilmesi için sıkıştırılarak gönderilmesi işlemini yapan cihazdır. Yayıncılıkta encoder bir çok noktada kullanılmaktadır. Encode temelde sıkıştırma teknolojisidir. MPEG-2, H.264, H.265 sıkıştırma teknolojisi olarak kullanılan kodeklerdir. Türkiye’de SD (PAL 720x576) yayıncılıkta  yaygın olarak kullanılan kodek MPEG-2. Fakat hem kalite hem de maliyet olarak H.264 ile aralarında ciddi farklar bulunmaktadır. Türksat’ın yeni çıkarmış oluğu MPEG-4 paketi ile 1.5 Mbps ile MPEG-2’de 3 Mbps’a benzer kalite elde edilebilmektedir.

H.264 encoder’da temel sağlanması gereken şartlar ise, TS analizörde stream ile ilgili ilk 2 seviye sonuçlarının sorunsuz olması stream’in sağlıklı devamlılığı için olmazsa olmazdır. Dolayısı ile encoder testlerini yapmak için bir MPEG TS analizör yazılımı veya donanımı olması gerekir. Diğer türlü decode ederek gözle encoder test edemezsiniz. Diğer yandan encoder testlerinde uzun süreli teste bırakılması ve sağlamlık ve süreklilik de test edilmesi gerekir.

MPEG-4 encoder ihtiyaçlarınız için bütün bu testleri uzun süre önce gerçekleştirmiş olan Easy Encoder ile ister SD ister HD olsun, yayınlarınızı Türksat’a emniyet ve güvenle ulaştırabilirsiniz.

EMS markası ile yurt dışında farklı ülkelerde genellikle CIAB, yani bir kutuda kanal çözümü olarak uzun yıllar kullanılan MPEG-4 Encoder IP çıkışı, Türkiye’deki kanallarınızı da ister Türksat, isterse farklı noktalara ulaştırabilir.

2-Pass Encode, 4:2:2 örnekleme özellikleri ile yayıncılıkta en üst kalitede görüntü encode seçenekleri sunar. 

Unicast ve Multicast IP desteği bulunur. Bu sayede ihtiyaç duymanız halinde multicast çıkış alarak, stream çıkışlarını kaydedebilir veya Easy IP Multiviewer ile önizlemesini yapabilirsiniz.

Easy Encoder Teknik Özellikleri;

HD/SD MPEG-4 , HD/SD MPEG-2 Video
HD (High Definition) veya SD (Standard Definition) çözünürlüklerde ister MPEG-2 video görüntü encode edilebildiği gibi, SD ve HD çözünürlükte H.264 kodek ile de encode edilebilir. 

AAC Audio, MPEG Audio
H.264 veya MPEG-2 Video kodlaması ile birlikte ses kodlaması için MPEG Audio seçilebileceği gibi, AAC Audio da seçenekler arasındadır.

Ayrı Radyo Servisi
Televizyon yayınını iletirken beraberinde radyo yayınını da ayrı bir servis olarak göndermek çoğu TV kanalının en temel ihtiyaçlarından biridir. Easy Encoder ile TV yayınlarınızla birlikte radyo yayınlarınızı da ayrı bir servis olarak gönderebilirsiniz. 

4:2:2 10 bit ve 4:2:0 8 bit Görüntü Kodlama Opsiyonları
İhtiyaca göre görüntü encode seçeneklerinde 4:2:2 10 bit ve 4:2:0 8 bit örnekleme yapılabilir.

2-Pass Encoding
Yüksek görüntü kalitesi için 2-Pass Encode özelliği çok önemlidir. Easy Encoder ile 2-Pass Encode sayesinde yüksek kalitede görüntü iletimini sağlayabilirsiniz.

Unicast / Multicast IP Çıkışları
Easy Encoder çıkış IP seçeneklerinde ihtiyaca göre Unicast IP kullanılabileceği gibi, Multicast IP de kullanılabilir.

RTP/UDP Çıkış
Easy Encoder, RTP veya UDP stream çıkışı verebilir.

Kayıt Özelliği
Easy Encoder da stream çıkışı aynı zamanda sistem üzerindeki veya ağdaki bir lokasyona kayıt da alınabilir. Bu sayede yayın çıkışlarının doğrulaması da yapılmış olur.

Kolay Kurulum 
Encoder ayarları basit arayüzü ile çok hızlı bir şekilde hazırlanarak yayına gönderilebilir. Bu sayede teknik olarak uzmanlık gerektirmez.

Teknik Servis
Easy Encoder yazılımı, kurulum ve teknik sorunlara müdahale için uzak masaüstü bağlantı ile müdahale edilip düzeltilebilecek yapıdadır. Bu sayede encoder sorunlarınızda çok hızlı çözüme ulaşırsınız.


Ürün Easy Encoder
Marka EMS
Firma Devtek
Telefon 0 212 582 23 07
Web
www.devtek.com.tr