Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Weird: The Al Yankovic Story Filmi Sony VENICE Kamera ile Çekildi
Weird: The Al Yankovic Story Filmi Sony VENICE Kamera ile Çekildi
24.01.2023 10:42

Bu parodi film sizi güldürecek, ama sinematografi şakaya gelmez. Sony, Görüntü Yönetmeni Ross Ri ile Weird AI’ın hayatının bu acayip parodisi ve pop kültür ikonu haline yükselişinin perde arkası hakkında görüştü.

Belki de bu uzun metrajlı filmin tek beklentisi, beklenmeyeni mümkün olan en iyi AI şekilde sunmasıdır. Reige’ye beklediği gibi olup olmadığı sorulduğunda şöyle yanıt verdi: “Herhangi bir beklentiye sahip olmak zordu. Kağıt üzerindeki tüm parçaları biliyordum, bu konuda gerçekten heyecanlandım. Ama bunu 18 günde nasıl başaracağımızı hiçbirimiz bilmiyorduk. Kısa çalışma program dikkate alındığında bile bütçe çok küçüktü. Senaryo gerçekten iddialı olduğu için senaryonun hakkını nasıl verecektik? Yönetmen Yardımcısı (AD) açısından her şey gerektiği yerde olmalıydı, aksi takdirde sahneleri yeniden yazmamız gerekirdi. Yine, büyük bir aksaklık olmadığı için çok şanslıydık. Kesinlikle ayarlamalar yapmak zorunda kaldık, ama paçayı sıyırdık.

Araçlara gelince, Weird filmi VENICE Rialto uzatma sistemiyle birlikte VENICE kamera ve Hawk V-Lite ‘74 anamorfik lenslerle çekildi. Riege birkaç kamerayı teste tabi tuttu. Peki VENICE kamerayı nasıl seçti?

VENICE ile yaptığım testte hoşuma giden bir şey, bana çevreyi biraz daha fazla görme olanağı sağlamasıydı, böylece lensin görebildiğinin ne kadar çoğunu veya azını kullanmak istediğimi seçebiliyordum. Özellikle daha geniş lenslerin bazılarında, lens alanında neredeyse %30 daha fazla çözünürlük elde ediliyor. Büyük bir kısmı buydu ve diğer kısmı, 2500 temel ISO moduna alışmaya yetecek kadar VENICE ile çalıştım.

VENICE’e ek olarak Reige, çekim sahnelerinde gereken ek esnekliği sağlamak için Rialto’yu kullandı.

Tek bir Rialto sistemi taşıdık. Kısa süreli çalışma programı nedeniyle, geçiş yapabilmemiz için onu olabildiğince önceden kurulmuş hale getirmemiz gerekiyordu. Bunun için özel bir gövde taşıyamadık. Ama kesinlikle aksiyon ve elde kamerayla çekilen sahneler için çok kullandık, ve tabii ki stüdyo dışında olduğunuzda alanlar her zaman istediğiniz kadar büyük olmuyor. Çoğu zaman benim setimde en az bir operatörün duvara dayandığını görürsünüz.

Reige, stüdyo dışında çekim yapmanın kendine has zorlukları olsa da, böyle ortamlarda çekimin yenilik yapma ve sıkı bir bütçeyi zorlama ihtiyacıyla birleşmesinin beklenmedik bir avantaj sağladığını paylaştı.

Bazen sıkıntılı da olan stüdyo dışı çekimlerde her zaman bir avantaj olduğunu düşündüğüm şeylerden biri, her şey üzerinde kontrol sahibi olduğunuzda, sahnede çekim yaparken, setler kurarken ve ne kadar alana sahip olmanızı seçebiliyor iken,  aynı seviyede karakter tutmak zordur ve bir köşeye sıkıştığınızda ortaya çıkan bazı spontane şeyler olur. Buna odaklanmak, bu zorlukları her zaman bir avantaja dönüştürmeye çalışmak da bize yardımcı oldu.