Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Boys Dizisinin Üçüncü Sezonundaki Tuhaf Sahnelerin Arkasında Sony VENICE Vardı
The Boys Dizisinin Üçüncü Sezonundaki Tuhaf Sahnelerin Arkasında Sony VENICE Vardı
26.01.2023 12:37

Daniel Stoloff, internet yayın akışı (streaming) tarihindeki en saçma sahnelerden bazılarını çekti. Peki bunu nasıl başardı? Tanıdık hissettirmek için hicvi gerçekte temel alarak.

Dışarıdan bakıldığında The Boys, süper kahramanlar hakkında, gergin bir dizi. Ama aynı zamanda, ırk ilişkileri, sahte haberler ve siyasi figürler hakkında sürekli olarak hiciv ve sosyal yorumlar sunan, mutsuz ve huzursuz edici, çılgın bir yapım.

Daha saçma ama gerçekçi de bir dizi olmayabilir. Sinematografi açısından inanılmaz derecede yaratıcı bir prodüksiyon.

Stoloff, “Çekim yapmak gerçekten eğlenceliydi çünkü birdenbire düşük bütçeli haftanın filmini çekmeye karar verdim. Her şeyi biraz sevimsiz ışıkla, çok fazla renkle aydınlattım” dedi. “Bu doğal değil, ama o dünyayı yeniden yaratmaya çalışması anlamında işe yaradı.

Stoloff haber odasındaki TV röportajlarını farklı ele alıyor: “Tam olarak büyük bir ışık banyosu olan bir Fox News programı gibi görünmelerini sağlamaya çalışırım. Bunu doğal buluyorum çünkü konuların gerçekte ne olduklarını yansıtıyor.

Stoloff dizide her zaman belirli bir medya türüne gönderme yapmıyor. Bunun yerine, çoğu zaman, Homelander’ın aynaya baktığı ve yansımasının onunla konuştuğu bu sahne gibi, programın başka türlü dünya dışı anlarına tanıdık bir ışık getiriyor.

Sony VENICE, esnek yapısı nedeniyle The Boys için neden doğru seçimdi?

The Boys’un ana dünyası Sony VENICE ile Cooke SF anamorfik lenslerle çekildi. Stoloff, ikinci sezondan itibaren dizinin ekibine katıldı. Stoloff açıklama yaptı: “VENICE bana başkasından  kaldı. Ama buna sevindim. Kamerayı seviyorum. VENICE’in sinematik ve klasik filme çok benzer görünme gibi harika bir yeteneği olduğunu düşünüyorum. VENICE’i bu kadar sevmemin nedenlerinden biri de her şeyi yapabilmesi. Bir Hallmark filmi gibi ya da 1982’den bir film ya da gelecekten bir şey gibi görünebilir. Çok esnek bir araç.

VENICE’in The Boys dizisinde çok farklı görünümler yaratmada nasıl performans gösterdiğinin bir örneği, Frenchie ve Kimiko’nun hastanede oynadığı müzikal bölüm.

Stoloff, “Bu sahnede, hastanedeki veya dizideki her şeyden çok farklı olan, 1950’lerin Technicolor tarzı havasını yansıtmaya çalıştık” diye açıkladı. “Kamera bu görünümü taklit etme konusunda harika bir iş çıkardı.

O sahneyi Frenchie’nin işkence gördüğü sahneyle karşılaştırdığınızda, aynı kamera ama tamamen farklı bir dünya gibi görünüyor. Depo sahnesinin doygunluğu çok azdı. Gelen ışık hüzmelerinin karanlık ve parlak gövdelerinin olduğu, tütüne benzer bir görünümü vardı. Bu iki sahne görsel olarak daha farklı olamazdı ve buna rağmen aynı kamerayla ve çok az çabayla yapıldı. Depoda standart LUT’umuzu kullandık ve ardından onu şarkı ve dans için güçlendirdik.

Topraklamalı aydınlatma örneği (ve Stoloff’un en sevdiği görünümlerden biri)

Stoloff, büyük set kurulumlarının çoğunun bu sezon çok başarılı olduğunu söylese de, en sevdiği görünüm daha basit bir andı: Soldier Boy uyandığında motel odası sahnesi.

Stoloff, “Bu sahnenin görünüşüne bayıldım” dedi. “Çok basit bir şekilde aydınlatılmıştı. İki pencereden ışık geliyordu ve sonra çok fazla beyaz divitin (yumuşak, kadifemsi parlak kumaş) kullandım. Bunları kameranın görmediği her yere yerleştirirdim ve oradaki ortam ışığını yansıttılar. Bu yüzden ben bunları kameranın görmediği yerlerde kullandım. Ve sonra kamera tarafında, negatif dolgu ışığı kullandım, bu yüzden siyah tercih ettim. Setin içinde neredeyse hiç ışık yoktu ve bu sahnenin görünüşünden gerçekten memnunum.

Mekanın içinde hızla dolaşabiliyordum. Önünüzde engeller olmadığında, adeta uçabilirsiniz. VENICE, kendi gözünüzün gördüğü gibi görme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Ben genelde göz ışığı (eye light) kullanıyorum sonra monitöre bakıp ayarlamalar yapıyorum. Kendi gözlerimi, beynimi kameranın gördüğü gibi görmeye programlamaya çalışıyorum, bu sayede çekimden sonraya daha az şey yapmak zorunda kalıyorum. Ama VENICE kameranın insan gözünün gördüğü gibi görebildiğini hissediyorum.

Stoloff için değişmez bir hedef, Cooke SF anamorfik lenslere karakter kazandırmak olup, bu da genellikle tamamen geniş açılı çekim yapmak anlamına geliyor.

VENICE’in rengi ve çözünürlüğünün yanı sıra bir başka harika yanı da tek duraklı ND. Yapabildiğim her yerde tam açık çekim yapıyorum, özellikle de bu lenslerle. Geniş açıda daha muazzam çekim yapıyorlar ve ben bunu her zaman istiyorum. Sürekli olarak en geniş açıda çekim yapmaya çalıştığınızda, iki duraklı bir filtre çarkı o kadar kullanışlı değildir. Önüne bir N3 koymak zorunda kalırsanız, bu amacı bozar. O tek durağa sahip olmak çok büyük bir zaman tasarrufu sağladı. Üç kamerayla çekim yapıyorum, bu yüzden her şey o kadar hızlı oluyor ki, başka bir kamerada ND filtresi istemek gibi bir şey, birdenbire dokuz kişinin etrafta koşuşturarak meşgul olmasına neden olurken, sizin Sony VENICE ile bir düğmeye basmanız yetebiliyor.  O dakikalarca süre gerçekten size kalıyor.