Blackmagic Design; Game On Live Studio (GOLS) şirketinin 2026 Tropical 7s gençlik ragbi turnuvasının tüm maçlarını canlı yayınlamak için sekiz adet ATEM canlı yapım görüntü mikseri ve Blackmagic Replay çözümünü kullandığını duyurdu. Dört gün boyunca 15 sahada 750'den fazla maçı kaydetmek için Blackmagic Design ürünleri kullanıldı.

GOLS, Amerika Birleşik Devletleri'nde en hızlı büyüyen gençlik sporları yapım şirketlerinden biridir ve tüm çalışmalarında Blackmagic Design ürünlerini kullanmaktadır. Şirket; herhangi bir internet yayın hizmeti üzerinden erişilebilen dinamik spor yayınları, podcast'lar ve canlı yayınlar oluşturmaktadır ve çok sayıda Amerikan gençlik sporları derneği ile büyük turnuvalar için en önde gelen yapım şirketi haline gelmiştir. GOLS; su topu, ragbi, dağ bisikleti, triatlon ve hokeyden, artistik yüzme, eskrim ve levrek avcılığı gibi sıra dışı spor dallarına kadar her şeyi yayınlamaktan gurur duyuyor.
GOLS CEO’su Shawn Stringham, gençlik sporlarının canlı yayınlanmasının önemini ve sunduğu fırsatları şöyle açıkladı: “Taraftarlar canlı yayınları seviyor ve spor organizasyonları, okullar ve tesisler, yüksek kalite canlı yayınlar sunmazlarsa geride kalacaklar. Sadece geçtiğimiz yıl içinde 100’den fazla etkinliğin internet yayınını ve binlerce ayrı maçın yayınını gerçekleştirdik ve bunların her biri, profesyonel yayın standartlarında yapıldı.”

İster evlerinden izleyen ebeveynler ister yetenekleri değerlendiren üniversite yetenek avcıları, ister önemli anları yeniden yaşayan sporcular olsun, izleyiciler artık profesyonel kalitede görüntü ve sese sahip yayınlar bekler hale geldi. Yüksek kaliteli görüntü ve ses, çok daha iyi bir deneyim sunuyor ve Blackmagic Design ürünleri bunun gerçekleşmesinde büyük rol oynuyor.
Florida’nın Tampa kentinde düzenlenen Tropical 7s, Amerika kıtasındaki en büyük gençlik yedili ragbi turnuvasıdır. Bu yılki turnuvaya 15 sahada oynayan 250’den fazla takım katıldı ve 750’nin üzerinde farklı maç ve program canlı olarak yayınlandı.
Yedili Rugby, 7,500 metre karelik bir alanın herhangi bir yerinde müsabakanın gerçekleşebileceği tam boy bir rugby sahasında çekilir. Maçın yedili versiyonu hızlı ve heyecanlıdır. Ayrıca, açık ve geniş bir oyun sunar ve genellikle dramatik açık alan koşularının yanı sıra yakın kamera çekimleri gerektiren sert müdahaleleri de içerir. Tüm bunlar, GOLS’un geniş kapsamlı bir kamera çekim planı ve hızlı tepki verebilecek bir ekip oluşturmasını gerektirdi.

Turnuva için GOLS, 26 adet Pelican çanta dolusu ekipman ve her sahada birden fazla kamera içeren bir iş akışı geliştirdi. Görüntü miksi ve yayın işlemleri, sahadaki son teknolojiye sahip yapım merkezinde gerçekleştirilirken, uzaktan ağ işlemleri desteği de sağlandı. Turnuva boyunca, dört adet ATEM Mini Pro ISO ve dört adet ATEM Mini Extreme ISO dahil olmak üzere çok sayıda ATEM canlı yapım görüntü mikseri modeli kullanıldı. ATEM görüntü mikserlerinin sinyallerini aktarmak için bir ATEM Streaming Bridge çevirici kullanıldı. DaVinci Resolve Replay Editor sistemi, turnuvayı amatör ragbi tarihinde daha önce görülmemiş bir seviyeye taşıdı. Tüm bu sinyaller; canlı yayın platformları, Jumbotron dev ekrana ve eşzamanlı canlı yayınlanan programa iletildi.
Stringham şunları açıkladı: “Her maçın çeşitli açılardan çekilebilmesi için görüntü mikserlerini farklı kameralarla birlikte kullandık. Sekiz adet ATEM görüntü mikseri, iş akışımızın merkezini oluşturdu. Doğrusu, diğer firmaları kullansaydık muhtemelen 20 adet görüntü mikseri kullanmak zorunda kalırdık, oysa ki her bir ATEM inanılmaz derecede güçlü.”
GOLS ekibi, Blackmagic Design ürünlerini kullanarak, birçok gençlik spor kuruluşunun kendi seviyelerinde mümkün olmadığını düşündüğü, uygun maliyetli yapımlar oluşturuyor. GOLS’un sunduğu hizmetlerden biri, canlı yayınlara eşlik eden ve sahada yapılan turnuva stüdyo yayınıdır. Bu yayın; sunucuların unutulmaz anları öne çıkarmasına, maçlar oynanırken bunları ayrıntılı olarak inceleme ve analiz etmesine ve sporcular, antrenörler ve sponsorlarla röportajlar ve etkileşimli aktiviteler yoluyla iletişim kurmasına olanak tanır. Her maçta yapılan yayınlar; tekrar görüntüleme, grafikler ve güncel skorlara erişim sayesinde herhangi bir doğrusal yayın ekibinin sunumuyla boy ölçüşebilir niteliktedir. Tekrar oynatımı, naklen yayın stüdyosunda Blackmagic Replay kullanılarak gerçekleştirildi.
Stringham sözlerini şöyle bitirdi: “Blackmagic Design ürünleri, esnek ve ölçeklenebilir olmamızı sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz her etkinlikte; teslimat, eğitim ve kurulum en büyük zorluktur. Blackmagic Design ürünlerinin sevdiğimiz özelliklerinden biri, her yerde hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışmaya başlayabilmemizdir. ATEM’lerden gelen sinyalleri kullanarak dizüstü bilgisayarlar ve miks konsolları aracılığıyla yapımı yürütmeyi başardık. Ayrıca, bu cihazların kullanımı konusunda eğitim vermek de oldukça kolay.”

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.