Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Vantage Medya İşleme Platformu
Vantage Medya İşleme Platformu
20.02.2018 14:17

Kaynak: Telestream

Telestream Vantage kameradan dağıtım noktasına kadar tüm medya hizmetlerini yöneten bir medya işleme ve iş akışı düzenleme platformu.

Vantage içerik sahiplerine, yapımcılara ve dağıtımcılara medyalarını hızla, kolayca ve uygun maliyetle kaydetme, kurgulama, paketleme, paraya çevirme, kalite kontrol ve dağıtma imkanı veriyor. Değişen yapım taleplerini hızla karşılamak veya yeni iş yaklaşımlarını test etmek için tesiste veya bulut ortamında içerik ve medya iş akışları üzerinde en iyi medya işleme hizmetlerini düzenleyip yönetiyor.

Esnek bir hizmete yönelik mimari tabanlı Vantage, birleşik ve güçlü bir sistem denetimi altında bir araya gelerek güçlü otomatik iş akışları yaratan ayrık Services, Media Management Tools ve Connectors unsurlarından oluşuyor. Vantage Services medya kaydı, kod dönüşümü, malzeme verisi işleme ve medya analizleri sağlıyor. Vantage Management Tools gelişmiş birleştirme ve güçlü iş akışı otomasyonu sunuyor. Vantage Connectors ise Telestream Vidchecker QC ve üçüncü firmaların sistemleriyle API düzeyinde bütünleşmeye imkan veriyor.

Vantage günümüzün ve geleceğin büyüyen işletme gereksinimlerini karşılamak için tek başına çalışan basit sistemlerden karmaşık, birden fazla sunuculu sistemlere kadar ölçeklendirilebiliyor. Standart, piyasada yaygın bulunan sunucu donanımı veya Telestream Lightspeed GPU hızlandırma sunucuları üzerinde çalışan Vantage, felaket sonrası onarım sağlıyor ve günümüzün kurumsal düzeydeki IT altyapılarından ve en iyi uygulamalardan yararlanıyor. Bulut kurulumu tercih ediliyorsa Vantage sadece özel veya açık bulut ortamları üzerinde ya da aynı zamanda tesisteki sistemler üzerinde de esnek biçimde çalışabiliyor. 

Vantage en son teknolojileri kullanarak üstün kalite, sıra dışı sinyal işleme hızları ve endüstrinin en akıllı ve ölçeklendirilebilen iş akışı otomasyon sistemini sunuyor. Telestream işletmelerin geleceğe dönük gereksinimlerini karşılayabilecek esneklik ve ölçeklendirilebilirliği garantilemek için Vantage medya işleme platformu üzerinde kurumsal sınıfta kod dönüştürme ve iş akışı çözümleri sunuyor.

4K/Ultra HD ve HEVC kodlama

Vantage HD içerikten üst çözünürlüğe çevrim ve tam GPU hızlandırma dahil olmak üzere Full UltraHD ve 4K sinyal işlemeyi destekliyor. 

Hızlandırılmış HEVC Kodlama

Transcode Multiscreen x265 katı hızda sıkıştırma teknolojisiyle yüksek kaliteli HEVC yaratılmasını olanaklı kılıyor.

Transcode Ürünleri

Vantage Transcode ürünleri günümüzün çok formatlı, çok satıcılı görüntü ortamlarında medya dağıtımını ve kurgusunu kolaylaştırıyor. Görüntü ve sesler başlıca tüm kurgu, web, mobil ve MPEG-2 dosya formatlarına otomatik olarak çevriliyor. Vantage Transcode ürünleri sıkıcı manuel kod dönüştürme, hantal bant kullanımı ve medyayı uygun dosya formatına çevirmek için analog-dijital çevrim gereksinimini ortadan kaldırarak, zaman, emek ve para tasarrufu sağlıyor. 

Vantage Transcode hemen her kaynak formatını tüm web, mobil, kurgu ve MPEG-2 formatlarına çevirebiliyor. Üstün Telestream teknolojisi SD geçmeli (interlaced) içeriği yüksek kaliteli 1080i ve 720p HD çıkışa çeviriyor; her kareden bir alanın kaldırılması (deinterlace) işleminin yüksek kaliteli olarak gerçekleştirilmesi, cazip web ve mobil içerikler yaratılmasına olanak tanıyor.

Vantage Transcode Content XML yan verici malzeme verisi dönüştürmeyi, TAR paketlerinin yaratılmasını ve web hizmetlerinin bildirimlerini otomatikleştiriyor.

Transcode Pro Ürünleri

Vantage Transcode Pro ürünleri günümüzünçok formatlı, çok satıcılı görüntü ortamlarında medya dağıtımını ve kurgusunu kolaylaştırıyor. Görüntü ve sesler başlıca tüm yayın sunucuları, kurgu sistemleri, MXF, web ve mobil dosya formatları arasında otomatik olarak malzeme verileriyle birlikte çevriliyor.

Vantage Transcode Pro önde gelen tüm profesyonel görüntü ve ses formatları, sistemleri ve paketleyici çeşitleri için endüstrinin en derin ve geniş desteğini sunuyor. neredeyse her kaynak formatından tüm web, mobil, kurgu, MXF ve yayın sunucu formatlarına çevrim gerçekleştiriyor. Yayın içeriği için HD VANC tutulabiliyor veya eklenebiliyor, ve opsiyonel bir Dolby E kod çözme veya geçişi destekleniyor.

Vantage Transcode Pro Connect sayesinde patentli protokoller kullanılarak XML yan alıcı malzeme verisinin dönüştürme, izleme ve yayın sunucularına iletilmesi, TAR paketlerinin yaratılması ve web hizmetlerinin bildirimleri otomatikleştiriliyor. Transcode Pro Connect, Avid Interplay ile bütünleşerek, Send to Playback yoluyla medya kaydı, ve Transfer Engine veya Interplay Web Services kullanarak medya aktarma seçenekleri sunuyor. 

Transcode Multiscreen

Vantage Transcode Multiscreen, sıra dışı hız ve kalitede GPU hızlandırmalı çok ekranlı kod dönüştürme sunuyor. Uyarlamalı bit hızı (ABR) için özel olarak tasarlanan Transcode Multiscreen, aynı anda onlarca bit hızını diğer çözümlerden 20 ila 30 kat hızlı kodlayabiliyor. X264 hızlandırılmış kodlama teknolojisi sayesinde Transcode Multiscreen mümkün olan en düşük bit hızlarında endüstrinin en yüksek H.264 kalitesini sunuyor. 

Transcode Multiscreen, GPU hızlandırmalı ABR hazırlama için eksiksiz iş akışı otomasyonu sağlayan tek kod dönüştürme çözümü. İçerik çok çeşitli kaynak formatlardan dönüştürülüyor. Dosyalar Apple HLS, Adobe Dynamic Streaming, Microsoft Smooth Streaming, MPEG DASH ve MP4 progresif indirme için paketleniyor ve şifreleniyor. Sadece Transcode Multiscreen manuel müdahale olmadan yayın yapma için eksiksiz otomasyon sağlıyor.

Transcode IPTV VOD

Vantage Transcode IPTV VOD, en düşük bit hızlarında mümkün olan en yüksek görüntü kalitesi elde edilmesine imkan veriyor. GPU hızlandırmalı kod dönüştürme sayesinde Transcode IPTV VoD, MPEG-1, MPEG-2 ve H.264 taşıma akışlarının (Transport Stream) yaratılması için benzersiz görüntü işleme hızı sunuyor. x264 kodlama, H.264 bit hızı gereksinimlerini görüntü kalitesinden ödün vermeden %50’ye kadar azaltma imkanı veriyor. Manzanita çoğullama ile doğrudan bütünleşme, en yoğun ve üst düzey ortamlar için taşıma akışı uyumluluğunu garantiliyor. Transcode IPTV VoD’nin ayrıca tamamen bütünleşik kalite kontrol, dağıtım ve bildirimleri, tüm kod dönüştürme iş akışını otomatikleştiriyor.

Lightspeed Server

Lightspeed Server görüntü işlemeyi ve H.264 kod dönüştürmeyi hızlandırmak için istenen her Vantage Transcode ürününe eklenebiliyor. Lightspeed Server, GPU’lar ve çok çekirdekli GPU’larla Vantage görüntü ve H.264 işlemeyi hızlandırarak en kısa sürede en iyi görüntü kalitesini sunuyor. 1RU boyutlu kasa içerisindeki Lightspeed Server, artan çıkış kapasitesi ihtiyaçlarını karşılarken, kabin alanı, enerji ve soğutma gereksinimlerini azaltıyor.

Lightspeed Server, Vantage iş akışlarıyla ölçeklendirme, kareden alan eksiltme, kare hızı çevirme, hareket vektörü hesaplama ve bilgi işlem ile analiz gerektiren diğer işlemleri içeren görüntü işlemeyi hızlandırıyor. Görüntü ön işlemenin hızlanması, tüm görüntü çıkış formatlarının çıkış kalitesini olumlu yönde etkiliyor. 

Görsel İş Akışı Tasarımı

Görsel iş akışı tasarımı ve iş durumları izleme ile Vantage görüntü iş akışları kurmak ve  otomatikleştirmek için güçlü ama kolay bir yol sunuyor. Vantage iş akışı yazılımı, dosya formatı ne olursa olsun sinyal işleme, malzeme verisi ve görüntü dosyalarının bağımsız olarak yönetilmeleri için geniş kapsamlı araçlar sunuyor. 

| Vantage iş akışı tasarlayıcısı ile güçlü iş akışları yaratım

Çok Satıcılı Ortamlarda Eksiksiz Otomasyon

Vantage geniş kapsamlı dahili araçlar ve üçüncü firma bütünleşmeleri ile görüntü işlemlerini denetimli, gerçek zamandan hızlı bir iş akışı ekosistemi içerisinde birleştiriyor. Vantage yayın, kablo, IPTV ve çok ekrana dağıtım için içerik kaydı, analiz, dosya formatı çevrimi ve kod dönüştürmeyi destekliyor. Vantage, Telestream Vidchecker QC ürünleri dahil olmak üzere hemen hemen bütün yayın sunucuları, kurgu sistemleri, akış sunucuları, kablo VoD sunucuları, kalite kontrol sistemleriyle, dijital iletim protokolleriyle ve görüntü işleme araçlarıyla bütünleşiyor. Bu geniş kapsamlı yetenekler, iş akışının eksiksiz düzenlenmesi, birleştirilmesi ve yönetilmesini, eksiksiz otomasyon elde edilmesini garantiliyor. 

Otomatik Karar Verme

Vantage eşsiz iş akışı tasarım yetenekleriyle, gelen malzeme verisi ve içeriklerin özelliklerine göre karar vermeyi ve içeriği yönetmeyi otomatikleştiren uyarlamalı iş akışları yaratmaya imkan veriyor. Görüntü dosyalarının içerisindeki hataları tespit edip düzelten, kendi kendini iyileştiren iş akışlarının oluşturulmasını sağlıyor. 

Manuel Adımlar için Destek

Vantage Workflow Portal görüntü iş akışındaki manuel adımları süreç denetimi altında ele alıyor. Operatörler toplam iş akışı ortamının parçası olarak varlıkları gözden geçirebiliyor, malzeme verisi girebiliyor ve işleri başkalarına iletebiliyorlar. 

Vantage iş akışı ürünleri:

  1. Vantage Analysis
    Medya analiz, karar verme ve kalite kontrol iş akışları.
     
  2. Vantage Workflow Portal
    Görüntü arama, malzeme verisi girme, iş akışları arasında medya taşıma için kullanıcı arayüzü yaratma.
     
  3. Üçüncü taraflarla bütünleşme
    Adobe, Aspera, Signiant, Dolby, Digimetrics Aurora, Interra Baton, Venera Pulsar, Nielsen, Civolution, Screen Subtitling, Avid, VoD, başlıca tüm dağıtım hizmetleri, yayın sunucuları ile doğrudan bütünleşme sayesinde eksiksiz denetimli ve tam birleşik çok satıcılı iş akışları.
     
  4. Post Producer
    Varlıkların kurgulanmalarını dağıtım ve promosyon amaçlarıyla otomatikleştiriyor. Medya ekleme, grafik ve metin bindirme, çevrim, reklam ekleme işlemlerinin tamamı otomasyonla gerçekleştiriliyor, yoğun manuel işlemler ortadan kalkıyor.
     
  5. TrafficManager
    Reklamlar için içerik işlemede tam otomasyon imkanı veriyor. Ulusal sunucularla doğrudan bütünleşme, envanter arama ve ön izleme, otomatik kod dönüştürme ve dağıtım, esnek ve birleşik bir reklam yönetim sistemi sunuyor. 
     
  6. Tempo
    Programların ve bölümlerin sürelerini görüntü ve ses kalitesini fark edilir düzeyde etkilemeden akıllıca azaltmak için dosya tabanlı içeriklerin zamanlarının yeniden ayarlanmasına yönelik eksiksiz bir çözüm. 
     
  7. VoD Producer DAI
    CableLabs VoD içeriğin birleştirilmesini otomatikleştiriyor ve dinamik reklam ekleme için hazırlıyor. VoD Producer DAI ile her boyutta içerik yapım ağları, kablo ağlarındaki VoD varlıklarından sürekli, yeni, kar getiren reklamlar üretebiliyor. 
     
  8. Vantage Camera Ingest
    Kamera çekimlerinin kurgu ve kod dönüştürme sistemlerine otomatik kaydedilmesini gerçekleştiriyor. Kamera dosya format desteği ve otomatik birleştirme, iş akışlarını hızlandırıyor ve kurgu süresinden kazandırıyor.
     
  9. Kayıt ve canlı akış
    Desteklenen iki yeni uygulama Telestream Lightspeed Live Stream ve Lightspeed Live Capture, medya ve eğlence firmalarına, kuruluşlara, kamu ve eğitim kurumlarına gerçek zamanda, kurumsal sınıfta internet görüntü akışı ve kaydı sunuyor.

Güçlü Sistem Yönetimi

Geniş ölçekli ve kritik iş akışları için Vantage çeşitli seçeneklerle üst düzeyde görünürlük ve derin denetim ve yönetim sunuyor. Dosya tabanlı kod dönüştürme, aygıt alışverişi, otomatik içerik yapımı, yayın işlemleri ve çok kanallı dağıtım için gerçek bir ölçeklendirilebilir çözüm sağlıyor.

Vantage Array

Vantage Array, V sunucuları bir araya getirip bağlayarak kolay, ucuz kapasite genişletme, hata durumunda yedeğe geçme, yedekleme ve yük dengeleme sunuyor. CPU çalışmasını hesaba katan yük dengeleme sayesinde her göreve eşit süre verilen klasik Round Robin algoritmalarına göre iş çıkarma kapasitesi artıyor.

Daha az sunucuyla daha çok işlem

Vantage hem maliyet tabanlı hem de CPU’yu hesaba katan görev çizelgeleme sunuyor. Sinyal işleme ve medya yüklerindeki dalgalanmalara otomatik tepki göstererek, mümkün olan en iyi donanım kullanımını garantiliyor ve rakip kod dönüştürme ürünlerinden %30 ila %50 arasında daha yüksek iş tamamlama oranı sağlıyor. Bunun sonucunda donanım maliyet tasarrufu, daha az enerji ve soğutma, yönetilecek daha az sayıda sunucu elde ediliyor.

Vantage Open Workflows’u desteklediği için belirli gelen akış (downstream) işlemleri giden akış (upstream) işlemleri tamamlanmadan başlayabiliyor. Open Workflow dosya tabanlı iş akışı süreçlerinin toplam hız ve evrimini yükseltiyor.

Kestirilebilirlik ve Görülebilirlik

Web tabanlı çalışma panosuyla kişiselleştirilebilen yük dengeleme ve yeniden deneme kuralları, kapasite planlamada raporlama işlevleriyle Vantage iş akışı içerisinde gerçek görünürlük sağlıyor.

Çok Markalı Ortamlarla Bütünleşme

Vantage bir tesisteki başlıca tüm yayın sunucularını, kurgu sistemlerini, internet akış sunucularını, kablo VOD sunucularını, SAN bellek ağlarını ve hemen her dijital ağ cihazını destekliyor. Vantage görüntü operasyonlarından bant ve sinyal tabanlı adımları çıkararak tüm iş akışı üzerinde gerçek zamandan daha hızlı otomasyon sağlıyor.

Ölçeklendirilebilir, Güçlü Sunucu Yazılımı

Görüntü ve ses işleme bir veya yük dengeli birden fazla sunucu üzerinde yer alarak, medya iş akışı gereksinimlerini tam olarak karşılayan büyük miktarlarda sinyal işleme sağlanabiliyor. Kritik iş akışları için önceliklere dayalı çizelgeleme, dağıtık denetim ve arızada otomatik yedeğe geçiş sayesinde hizmette kesilme hiç yaşanmıyor ve tüm iş akışı ihtiyaçlarının giderilmesi için hiçbir engel kalmıyor.


Bilgipark
www.bilgipark.tv
0 212 283 54 39