Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Media Backbone Hive Çok Platformlu Haber Yapım Sistemi
Sony Media Backbone Hive Çok Platformlu Haber Yapım Sistemi
25.07.2018 18:23

Media Backbone Hive, daha önce görülmemiş bir hız ve dinamizmle birden çok platformda kitlelerle iletişim kurmanızı sağlar. Güçlü, serbestçe ölçeklenebilir, birleşik bir içerik platformu üzerine kurulu olan sistem, tesiste, bulutta veya her ikisinden oluşan bir kombinasyonda kullanılabilir. Sahada bulunan gazeteciler, prodüktörler ve editörler, materyalleri bir havuza ekleyerek ve hikayeleri online, sosyal, TV ve radyo kitlelerine göre özelleştirerek dünyanın her yerinden işbirliği yapabilir. 

Media Backbone Hive, online, TV ve radyo haber ekiplerinin her yerden, her zaman içerik paylaşmasını sağlar. Materyaller alındıktan sonra, mobil gazeteciler ve sahadaki muhabirler dahil olmak üzere anında tüm ekip üyelerinin erişimine açık hale gelir. Maliyetli yinelenen işgücünü azaltıp ayrı sistemler ve teknoloji ihtiyacını ortadan kaldırarak ve daha sıkı işbirliğine olanak sağlayarak geleneksel, bütünleşik olmayan haber faaliyetlerinden daha akıllı, hızlı ve verimlidir.

Media Backbone Hive’ın güçlü planlama araçları görevleri otomatik olarak haber ekiplerine veya mobil gazetecilere gönderir. Herhangi bir formatta yakalanan video içeriği, tüm kullanıcılara anında açık hale gelen proxy’lerle akıllı bir şekilde gerektiği yere yönlendirilir. Basın odası sistemleri, haber içeriklerine meta verilerin iliştirilmesiyle sürekli güncellenir. Gazeteciler, ister arşivlenmiş içerik ister o anda gelen materyal olsun, tüm basın odası sisteminde istediklerini arayabilir.

Media Backbone Hive, tesiste, bulutta veya ikisinden oluşan bir karışımda kullanılabiliyor. Dağınık hizmet yapısı üzerine kurulmuştur; bu sayede maliyet, bant genişliği ve diğer operasyonel şartları karşılamak için her konumda gerektiği şekilde farklı unsurların kullanılması kolaydır. Yayıncılar kendilerine en uygun yaklaşımı seçebiliyor ve bu da modern haber prodüksiyonu için hayati olan esnekliği kazandırıyor. Media Backbone Hive’ın son güncellemeleri, haber ekiplerinin hikayeleri daha hızlı ve verimli şekilde oluşturmasını ve dağıtmasını sağlar. Uzak prodüksiyon, sahada bulunan gazeteciler için yeni bir bağımsız editör ile güçlendirilmiştir. Proje dosyalarının sorunsuz aktarımı için Adobe Premiere entegrasyonu geliştirilmiştir. Ve açık API’ler sayesinde haber kurumları, kendi araç ve uygulamalarıyla entegrasyon ile Media Backbone Hive’ın heyecan verici özelliklerini derinleştirebilir. 

Media Backbone Hive’ın doğal ölçeklenebilirliği ve esnekliği, haber kurumlarının spor veya siyasi etkinlikler gibi özel olayları destekleyen, geçici uygulamalar oluşturması için ideal bir ortam sunar. Bir tür çevik prototip oluşturma ile yayıncıların düşük maliyetle yeni yaklaşımları denemesini ve daha fazla geliştirme yapmadan başarılarını değerlendirmesini sağlar.