Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser Ambeo VR/AR Ürünleri
Sennheiser Ambeo VR/AR Ürünleri
20.11.2018 16:00

Sennheiser ve Neumann sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uzmanları ile stereo ses meraklılarına çeşitli ürün ve çözümler sunuyorlar. Üst düzey 3D ses kayıt ürünleri ile stereo işleme ve kayıt sistemleri sağlıyorlar. Sennheiser çözüm ortağı Dear Reality, ilk olarak VR içinde VR miksleme imkanı getiriyor. 

dearVR SPATIAL CONNECT

Yeni sanal gerçeklik uygulaması dearVR SPATIAL CONNECT, VR içinde VR miks olanağı sunuyor. Bağımsız çalışan bu Dear Reality yazılımı, geliştiricilere ve mühendislere doğrudan bir VR ortamında çevreleyen sanal gerçeklik deneyimleri miks etme imkanı vererek, miks ile reprodüksiyon ortamları arasında gidip gelme işlerini ortadan kaldırıyor. 

dearVR SPATIAL CONNECT, 3D ses işleme eklenti yazılımı dearVR PRO dahil dijital ses iş istasyonunu denetliyor. Miks süreci boyunca geliştirici ve ses mühendisi VR gözlükler giyiyor ve VR denetleyiciyle takılan sanal ışını kullanarak ses kaynaklarını konumlandırıyor, düzeylerini ayarlıyor ve ses kaynakları için solo/mute ve otomatik modları denetliyor. 

Neumann KU 100 stereo kafa

Uzamsal ses yaratmak ve çalmak için çift kulaklı stereofonik ses (binaural) en kolay formatlardan birisi. KU 100 çift kulaklı başlık bir klasik; gerçekçi 3D ses kaydı için tek gereken, manken kafayı en iyi dinleme konumuna yerleştirmek. İzleyicilere hemen çevreleyen ses deneyimi yaşatarak, adeta akustik olayın gerçekleştiği yere götürüyor. 

KU 100 kafa kulaklıkla çalma için üretilse de aynı zamanda hoparlör uyumlu; klasik mikrofonlara benzer stereo bir ses imajını, üstün bir alan ve derinlik hissiyle yaratıyor. Sıra dışı kurulumlarda kayıtlara imkan vermesi için pille, miks masasından phantom güçle ve verilen harici güç kaynağı ünitesiyle çalıştırılabiliyor.

Sennheiser AMBEO Smart Headset

iOS aygıtlara yönelik Sennheiser AMBEO Smart Headset ile Sennheiser ve çözüm ortağı Apogee, mobil aygıt basitliğiyle çevreleyen 3D ses yakalayan sezgisel ve küçük bir 3D kayıt çözümü tasarladılar. Kafa takımıyla yaratılan çift kulaklı kayıtlar, dinleyiciyi olayın içine çeken bir uzamsal ses deneyimi sunuyor. 

Sennheiser AMBEO Smart Headset’in kulak elemanlarındaki iki tümyönlü mikrofon, üstün bir A-D çevirici, mikrofon ön yükselteci ve Apogee SoftLimit ile birlikte çalışıyor. Sanal kafa gibi iki mikrofon, farklı yönlerden gelen sesler her bir kulağa ulaştıkça zamanlama, ses ve tınılarda oluşan ince değişimleri yakalıyor. 

AMBEO Ultimate Kick

Lawo ile Sennheiser’ın futbol maçı yayınlarının geleceğine dönük yeni mikrofon grubu teknolojisi, futbol sahasındaki top sesleri, hakem ve oyuncuların yorumları gibi ilgili sesler üzerine yönelerek yoğunlaşabiliyor. Hoparlör grubunun birlikte çalıştığı Lawo Kick yazılımı kamera rayını topa doğru yönlendiriyor ve mikrofon grubunun yönünü buna göre denetliyor. 

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.