Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Canon EOS C200 Kamera Kullanıcıları İstanbul’da Buluştu
Canon EOS C200 Kamera Kullanıcıları İstanbul’da Buluştu
15.12.2018 11:22

Canon Türkiye’nin organize ettiği “EOS C200 Kullanıcıları Buluşması” etkinliği 20 Kasım 2018 tarihinde W İstanbul’da gerçekleştirildi.

EOS C200 kullanıcılarını bir araya getiren samimi atmosferdeki etkinlikte, EOS C200 severler, ürüne ilişkin deneyimlerini paylaştıkları ortak bir sosyal platform fırsatı bulurken; katılan kullanıcıların kameralarına etkinlik süresince Canon teknik servisi tarafından bakım desteği de verildi. 

Olağanüstü esneklik ve yaratıcılık sunan EOS C200 4K kompakt dijital sinema kamerası, çok geniş bir kesime yayılan görüntüleme profesyonelleri için ideal bir model olarak öne çıkıyor. YouTube’a yönelik çalışma yapanlardan reklam filmine; belgesel çekenlerden kiralama şirketlerine kadar uzanan çok geniş yelpazedeki kullanıcılar, etkinlikte ürünün kullanımına ilişkin tecrübelerini, ürünün avantajlarını, eksikliklerini anlatarak bir anlamda farklı ortamlarda ve koşullarda gerçekleştirilen ürün deneyimlerini paylaştılar. Etkinliğe katılanlar bir yandan sohbet ederken diğer taraftan beraberlerinde getirdikleri kamerlarının bakımı da teknik servis çalışanı tarafından yapıldı. 

EOS C200 kameranın özelliklerini gözden geçirmek ister misiniz? 

Yeni RAW kayıt formatı Cinema RAW Light’ı destekleyen ilk ‘Cinema EOS’ EOS C200, Cinema RAW’daki renk tonu geçişi esnekliğinin aynısını küçük dosya boyutları için de sunuyor, film yapımcılarının bir CFast 2.0 karta dahili kayıt yapabilmelerini de sağlıyor.

Saniyede 120 kare Full HD kayıt

EOS C200, yeni geliştirilen Canon Dual DIGIC DV6 işlemci, dahili olarak 4K UHD/50P MP4, 4K DCI RAW kaydı ve kırpma yapmadan Full HD’de 120 kare/sn Yüksek Çekim Hızıyla (HFR) kesintisiz çekim yapma özelliğine sahip. Aynı zamanda, Dual Piksel CMOS Otomatik Odaklanma (AF) teknolojisindeki gelişmeler ve yeni bir dokunmatik ekran LCD monitörü sayesinde kolayca AF işlemi ve etkili takip yapılabiliyor.

EOS C200 yaratıcılığı tetikliyor

EOS C200 modelinde, yeni geliştirilen Dual DIGIC DV6 görüntü işlemcisine ve 8,85MP etkin piksel sayısına sahip olan Canon’un 4K Süper 35mm CMOS sensörü bulunuyor. Bunun bir sonucu olarak bu yeni kamera, 4K DCI 50P’de CFast 2.0 karta dahili kayıt için Cinema RAW Light kayıt kapasitesi sunuyor. Ayrıca, MP4 formatında SD kartlara 150Mbps’de 4K UHD ve 35Mbps’de 2K veya Full HD kayıt yapabiliyor.

Yaratıcı ağır çekim kaydı imkanı

Full HD/MP4’te hiç kırpma olmadan 120 kare/sn’ye kadar hem hızlı hem de ağır çekim hareket kaydı yapabilmesi ile EOS C200, yaratıcı ağır çekim kayıtlar yapmak isteyen kullanıcılar için de uygun bir seçenek haline geliyor.

100 - 102.400 ISO aralığına sahip EOS C200, çekim mekanları arasında hızla geçiş yapmak gerektiğindeki gibi, zorlayıcı ışıklandırma altında dahi mükemmel performans garantisi veriyor. 10 durağa kadar çıkabilen dahili optik ND filtreleri sayesinde esnekliği ve kullanım kolaylığını artırarak, film yapımcılarının parlak ışık altında çekim yapabilmelerine ve kontrol alanının derinliğini genişletebilmelerine olanak tanıyor.

Tek elle rahat kullanım

EOS C200’ün sadece 1,4 kg ağırlığındaki hafif gövdesi, uzun süre film çekimi yapanların işlerini kolaylaştırmak üzere rahat elde çekim yapılması için tasarlandı. Kompakt boyutu sayesinde EOS C200, bir drone veya çembere rahatlıkla monte edilebiliyor. 

Dahili Wi-Fi ve ethernet bağlantısı uzaktan tarayıcı kontrolüne ve dosyaların FTP üzerinden aktarılmasına olanak tanırken, uyumluluk seçenekleri sayesinde Canon’un elektronik vizörü EVF-V70 dahil yeni ve mevcut olan aksesuarlar kamerayla kullanılabiliyor.

Cinema RAW Light ile video  ve kurgu yapmak artık çok kolay 

Canon, Cinema RAW Light’ın çeşitli yazılım programlarıyla entegre olması için farklı ortaklarla çalışma yürüttü. Bunun sonucunda Cinema RAW Light video formatının kurgulanması ve sınıflandırılması DaVinci Resolve  Blackmagic Design’da destekleniyor. Canon’un Avid Media Access’e yönelik RAW eklentisi kullanılarak Avid Technology’nin Media Composer uygulamasında kurgu yapmak mümkün oluyor. Bu format, Canon’un uygulamalarından olan Cinema RAW Development kullanılarak da işlemden geçirilebiliyor.

C200 ile ilgileniyorsanız ve bu etkinliği kaçırdıysanız üzülmeyin, Canon Türkiye önümüzdeki dönemde benzer etkinlikleri yapmaya devam edecek.