Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 2018 Kış Olimpiyatlarına Bakış
2018 Kış Olimpiyatlarına Bakış
06.02.2019 17:30

NBC Sports and Olympics Post Operasyonlar ve Dijital İŞ Akışı Başkan yardımcısı Darryl Jefferson, SCMS (Sports Content Management & Storage) 2018 forumunda sahneye çıkarak 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatlarında kullanılan varlık yönetim iş akışlarından bahsetti.

Çözümde aynı anda üç yüze kadar olmak üzere toplam 784 kullanıcı yedi noktada özel bir bulut üzerinde çalıştı. Yedi ayrı yer dört adet 10 Gbps devreyle bağlandı ve 40 sanal makine varlık yönetim gereksinimlerini destekledi. 

Çalışma noktaları Stamford (dört stüdyo, beş denetim odası, sekiz off-tube odası, dijital reklam ekleme vd.), New York (NBC Network Commercial Control, açıklayıcı ses parmak izi), Englewood Cliffs (kablo ağı yayını, uzun formlu VoD), Denver (ağ DR/kablo DR, istasyon dağıtımı), Las Vegas (Stream Planet görüntü akışı, OTT/internet dağıtımı), IBC ve bir dağ mekanı idi.

Genel yaklaşım olarak PyeongChang’daki IBC (International Broadcast Center) merkezinde bulundurulan yerel kaynakta 1 PB bellek kapasiteli bir Harmonic MediaGrid ve 348 TB kapasiteli bir Avid Nexis sunucu bulunduruldu ve tüm Olimpiyatlarda kullanılan en büyük sistem oldu. Kullanıcılar yüksek çözünürlüklü malzemeleri aktarmaktansa FileCatalyst ile kurgu kararlarını vermek için içeriğin proxy kopyalarıyla çalıştılar. 

Temel ilke içeriği platforma ekibe uygun şekilde getirmekti ve Jefferson bunun başarıldığını belirtti. PyeongChang Olimpiyatlarından bazı dersler aldı. Bunların en büyüğü sistemin üzerindeki beklenen yükü iki katına çıkaracak olan, varlık yönetim sistemini senaryolar yazarak test etme kararı idi. Bu işlem birçok sorunu yok etti ve oyunların başlamasından önce çözülmelerine imkan verdi.

Bir başka ders, günlük çekimleri artık 10-12 değil iki saat civarıyla sınırlandırma kararı alınmasına yol açtı. Bu kısıtlama verimliliği de yükseltti ve en ilgili içeriği bulmayı kolaylaştırdı.

Dev ekip çok miktarda içerik üretti. 3.218 saatlik EDL, alt klip ve klip, toplam 79.2 TB içerik ulaştırıldı. FileCatalyst Stamford ile IBC arasında 3.089 saat ve 80.1 TB yüksek çözünürlüklü malzeme ve 24 TB 833 saat proxy taşıdı. Mekanlar ile IBC arasında FileCatalyst 49.3 TB ve 1.014 saatlik malzeme taşıdı. Toplam kısa biçimli VoD kliplerin sayısı 2.753 oldu; set üstü alıcılara yönelik 563 kısa VoD ve 212 uzun VoD görüntü üretildi. 

Önemli bir nokta, tüm günlük kayıtları (logging) Stamford’da yer aldı ama MAM logları sadece Kore’den görülebildi. Günlük kayıt işlemi otomatikti ama yine de bazı insan müdahaleleri gerektirdi.

Jefferson şunları söyledi: “Bizim için en zoru, her şeyin canlı olmasıydı. Herkesin ister yerel haber, ister primetime yayını olsun sürekli artan dosyaları her zaman görmesi gerekiyordu ki klipleri kesmeye başlayabilsinler.

İşin tuhafı şu ki içeriğe insan müdahalesi istendi ve bir kuruluş olarak şunu anladım ki nesnel günlüklerden çok insan günlük kayıtlarına daha çok güveniyoruz. El çakmak veya bir atletin annesine sarılması gibi duygusal olaylar hakkında nesnel kayıtlara odaklanabilmek, ekibin Olympic Broadcast Services’ın skor, zaman, yarışmacılarla ilgili nesnel kayıtlar üzerinde yaptığı çalışmalardan yararlanabilmesi sayesinde gerçekleşti.

FileCatalyst ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan BilgiPark’ı arayabilirsiniz.