Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kino Flo True Match 4.0 Beta Aygıt Yazılımı
Kino Flo True Match 4.0 Beta Aygıt Yazılımı
25.07.2019 09:40

Kino Flo Lighting LED ışıklar için CIE xy modları ve kamera profilleri içeren yazılım yükseltmeleriyle yeni True Match 4.0 beta aygıt yazılımını çıkardı.

Kino Flo aslında HD kamaraları için LUT’lar olan bir spektral profiller menüsüyle sinema kameralarında büyük bir yeniliğe imza attı. Kino Flo’nun yenilikçi aygıt yazılımı, kameraları ışıklara değil, LED ışık kaynaklarını HD kameralara dengeliyor. True Match 4.0 beta aygıt yazılımı ve Kino Flo’nun tasarladığı tungsten ve daylight LED emitörleri, renk sıcaklık ayarları yapılmış olsa bile kamera sensörlerine uyum gösteriyor. 

Görüntü Yönetmeni John Daly’ye göre Kino Flo’nun yeni kamera profilleri ve gamma kontrol özellikleri, geniş spektrumlu LED yumuşak ışıkların yeni bir kuşağına öncülük eden yeni bir adımı temsil ediyor ve renk alanını yeni sanatsal seviyelere doğru itiyor: “Renk teknolojisi çok iyi, ve Kino Flo’nun LED’leri kamera profilleriyle ince ayarlanabiliyor. Başlıca dijital sinema kameralarının sensörleriyle eşleştirmek için renkler ayarlanabiliyor, böylece doğal görünümlü cilt tonları garantileniyor.

True Match 4.0 beta aygıt yazılımı, Panavision DXL, Sony Venice, Alexa ve Panasonic VariCam sinema kameraları için kamera profilleriyle yüklü.

Kamera profillerine ilaveten, True Match 4.0 Kino Flo’nun genişleyen Celeb LED, FreeStyle LED Fixture ve Tube’ler, Diva-Lite LED, L80 ve L40 Image LED’ler gibi LED ürünleri serisi için renk kontrolünü de genişletti. 

Renk alanı seçimi

Renk alanı üreticiler arasındaki renk noktalarını eşleştirmek yoluyla RGB renk alanını (beyaz nokta ve RGB ana renkleri) tanımlıyor. Renk alanının tanımlanması, post prodüksiyon iş akışında ve renk derecelendirmede tahmine dayalı çalışmayı ortadan kaldırıyor. Rec 709/sRGB, P3 D65, rec 2020 ve ESTA E1.54 renk alanları mevcut. 

CIE xy modu

CIE xy, X ve Y alanı koordinatları tarafından görüntülenen renkleri tanımlıyor. Örneğin Sekonic gibi bir el renk ölçer aygıtıyla kullanıcılar stüdyoda veya dışarıda her türlü ışık kaynağından bir CIE xy okuma elde edebiliyorlar. Ve renkleri çok yakından eşleştirmek için Kino Flo LED ışık kaynağı içerisine CIE xy koordinatlarını girebiliyor.

FX’in DMX Kontrolü

Kino Flo’nun tüm ışıklarında var olan DMX özelliği, artık şirketin popüler LED Lighting FX’i çalıştırmak için de kullanılarak, mum ışığı, ateş, televizyon, polis çakarı, yıldırım, paparazzi, darbe ve sarmal gibi yenilikçi ışık ön ayar opsiyonlarını güçlendiriyor. 

Kino Flo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 328 00 66 numaralı telefondan Dedotec’i arayabilirsiniz.