Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Rus Kanalı Lawo mc296 ve Sapphire Konsollar Aldı
Rus Kanalı Lawo mc296 ve Sapphire Konsollar Aldı
19.12.2019 16:24

Rusya’nın en popüler televizyon kanalı Channel One, Moskova’nın Ostankino semtindeki dev televizyon teknik merkezine her biri 72 kanal şeritli ve 800 DSP kanallı iki adet tam DSP opsiyonlu Lawo mc296 yapım konsolu, yedekli çalışma için iki adet 12 fader ve tam özellikli Lawo Sapphire miks konsolu, hem Lawo mc296 hem Sapphire konsollar için bir ST2022-7 yedekli yapılandırmada Nova 73 DSP sinyal işlemci ve DALLIS sahne donanımı kurdu. Channel One’ın Ses Direktörü Ravil Haerdinov, Lawo donanımını seçmelerinde en önemli etken üstün ses kalitesinin yanı sıra yüksek sinyal işleme gücü ile sezgisel, kullanıcı dostu formatın da etkili olduğunu açıkladı.

Yeni Lawo sistemi Channel One’ın tüm gün boyunca canlı içerik yayınlayan haber programı Time’ın ses kısmını yürütüyor. En geniş özelliklerle donatılan Lawo mc296 konsolların diğer uygulamaları arasında 9 Mayıs Zafer Bayramı, aynı gün II. Dünya Savaşında ölenleri anmak için yapılan Ölümsüz Alay adlı çok büyük yürüyüş, beş saate kadar süren geçit törenleri gibi ünlü etkinliklerin canlı yayınları var. 

Lawo mc296

Lawo mc296 ile Lawo mc2 platformu yayın, tiyatro, kayıt gibi çeşitli uygulamalara yönelik zengin özellikleriyle üstün bir ses yapım sisteminde zirveye çıkıyor. Lawo mc296 gerçek SMPTE 2110 desteğiyle IP görüntü yapım ortamları içerisinde en iyi performansı veriyor. Devrim yaratan LiveView özelliği doğrudan fader isimlendirme ekranlarında görüntü akışlarının küçük resimlerle ön izlemesini sunuyor. 

Lawo mc296 konsolun merkezine kullanıcıyı alan diğer özellikleri, Channel One’ınki gibi 7 gün 24 saat canlı yayın yapıp hataya hiç yer olmayan, kişiselleştirilebilen, kolay kullanım gerektiren denetim odalarında tercih ediliyor. Channel One için özellikle önemli bir tarafı, her kanal şeridindeki altı adet işlevi isteğe göre belirlenebilen kontrolün operatörlere analog tarzına yakın bir kullanım sağlaması. 

Enstantane alma, kanal yalıtma, konsolun sezgisel düzeni ve yedekleri belleğe depolayabilmesi, Lawo mc296 konsolun en iyi yaptığı işlerden. Ses gömme ve ayırma işlevli yedi adet Lawo V_pro8 görüntü işleme ünitesinin olması sayesinde Channel One telaşlı koşullarda bile operatörler tarafından sezgisel kanal tanıma için Lawo mc296 konsolun LiveView küçük görüntü izleme özelliğinin avantajından tam olarak yararlanabiliyor. Konsolun Fader Notch işlevi 0dB’de tıklayacak şekilde programlandığı için ses mühendisleri Fader Start işlevinin avantajından yararlanıp fader’lere bakmadan 0dB ayarını sezgisel bir yolla bulabiliyorlar.

Sapphire

Pek mümkün görünmese de tedbir olarak Lawo mc296 konsolun çalışmaması durumu için yedek bir çözüm olarak kurulan iki tane eksiksiz özellikli 12 fader donanımlı Sapphire konsollar aynı zamanda Channel One’a haber programlarının 7 gün 24 saat sürekliliğini garantilemek için de alındı. Bu da Lawo’nun radyo ürünleri serisinin TV operasyonları ve meclisler, stadyumlar gibi üst düzey kurulumlar için de kullanışlı olduğunu gösteriyor. Diğer televizyon istasyonları açık standartlı IP uygulaması sayesinde Lawo’nun Sapphire ve Ruby yüzeylerini ses sistemleri için esnek uzaktan kumandalar olarak kullanıyorlar. 

DALLIS

Ses sinyallerinin kaydedilmesi ve yayına gönderilmesi için kurulan DALLIS arayüzleri sayesinde bu sistemin ses kalitesi Channel One’ın Lawo mc296 tabanlı ses sistemleriyle aynı üstün düzeyde. 

Eğitim 

Çözümün hizmete başlatılması aşamasından sonra Lawo, ses mühendisleri ve ses yönetmenleri için Felix Krückels tarafından verilen bir eğitim düzenledi. Krückels, Lawo mc296 konsolun nasıl hızlı ve etkin şekilde kullanılabileceği hakkında ipuçları ve incelikler anlattı. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.