Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RT Software Hızlı Grafik Yayını İçin AJA I/O Çözümlerini Kullanıyor
RT Software Hızlı Grafik Yayını İçin AJA I/O Çözümlerini Kullanıyor
21.02.2020 10:45

İzleyiciler yerel haberlere bakarken veya cep telefonunda futbol maçı seyrederken açık yayın ve OTT içeriklerinde yüksek kaliteli görüntüler bekliyorlar ve hava durumu desenleri, atletik performanslar, maçlar, oyunlar gibi, bilgilerin görselleştirilmesinde arttırılmış gerçeklik (AR) kullanımı daha yaygınlaştıkça çıta yükseliyor. RT Software; dinamik, etkileşimli grafikler yaratmaya yönelik araçlarla yayıncıların ve spor prodüksiyon uzmanlarının bu beklentileri karşılamalarına yardımcı oluyor. Bu görseller için esnek görüntü ve ses giriş-çıkışları şart olduğu için, AJA Corvid ve KONA ürünleri RT Software için vazgeçilmez teknoloji oldu. AJA destekli ürünler 2014 yılından bu yana tenisten krikete ve tekne yarışlarına kadar çok sayıda önemli spor etkinliğinin yayınında AR grafikleri ve 4K görüntü üzerine kalemle grafik çizimleri (telestration) için kullanılıyor. 

BBC Studio’nun Wimbledon tenis yayınında kullanılan üç adet RT Software 3d-Live sisteminden her birisi bir AJA Corvid 88 yüksek yoğunluklu I/O kartı tarafından desteklenerek, RT Software’in Edit-3d yazılımıyla yaratılan grafik şablonlarının yayın sinyalinin üzerine canlı olarak bindirilip birleştirilmesi sağlandı. Grafik operatörleri isteğe bağlı olarak grafikleri ayrı ayrı çağırıp görüntüleyerek, tenis hayranları için izleme keyfini arttırdılar. 3d-Live’ın yanı sıra, tam olarak giriş-çıkış gereksinimine göre bir Corvid veya KONA kartı içeren Swift Overlay Graphic Editor gibi bir dizi diğer RT Software çözümü de kayıt ve oynatım için AJA çözümlerini kullanıyor. RT Software’in yayıncılara yönelik Tactic adlı görüntü üzerine kalemle grafik çizim (telestration) ailesi de AJA I/O kartları kullanarak aynı anda oynatım-kayıt için 4K/UltraHD’ye kadar her türlü yayın formatını destekliyor.

RT Software Ticari Direktörü Mike Fredriksen paylaştı: “AJA teknolojisi çözümlerimize uygun maliyetli, portatif ve güvenilir kayıt ve oynatım işlevleri getiriyor ve güvenilirlik ve destek konusundaki inanılmaz ünüyle özellikle Wimbledon gibi yüksek profili etkinlikler üzerinde çalışan sahadaki müşterilerimize stressiz bir ortam sunuyor. AJA Developer programıyla çalışmak harika, ve gelecekte Developer Partners için yeni teknolojiler sunduklarında ürünlerimizde kullanmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.