Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Teknik Yönetmen Lutz Conneus AJA Donanımını Tercih Ediyor
Teknik Yönetmen Lutz Conneus AJA Donanımını Tercih Ediyor
24.03.2020 12:03

Hamburg’ta yaşayan, serbest çalışan Teknik Yönetmen Lutz Conneus, yerel bir yayın, bir müzik grubunun konserinin YouTube’da canlı yayınlanması veya kurumsal bir yemek etkinliğinin ses-görüntü sisteminin desteklenmesi gibi çok çeşitli işlerde çalışıyor. Bir canlı prodüksiyon uzmanı olarak, HELO H.264 görüntü akış ve kodlama aygıtı, Io 4K ses ve görüntü giriş-çıkış aygıtı, Ki Pro Ultra Plus dijital kaydedici ve diğer bazı araçlar içeren küçük bir AJA donanımıyla bir dizi canlı internet akışı ve AV gereksinimlerini karşılayabiliyor.

Alman kamu yayıncısı ARD canlı programlarının Facebook Live’da da aynı anda yayınlanmasını isteyince, Conneus’un yardımını istedi. AJA HELO ile daha önce çalışmış olan yönetmen, iş akışına aygıtı iki yıl önce soktu ve o günden beri iyi çalışıyor. Kurulumdaki kameralar ve gelen sinyaller, tesis içi sunucularda ilerliyor ve HELO’ya tek HD çıkışlı bir yönlendirici, ContentFlow internet akışını kullanarak Facebook Live, Periscope ve YouTube’a akış yapıyor.

Conneus’un geniş AV repertuarı, canlı internet akışı stratejilerini geliştirmeyi düşünen kuruluşların ilgisini çekiyor. Böyle bir şirket, personeli arasındaki bir maçı YouTube’da yayınlamak için yardımını istedi. Bu proje için Conneus’un kullandığı SDI çıkışlı üç adet Sony kamera, bir AJA Io 4K görüntü ve ses I/O kutusu üzerinden Mac çalıştıran bir Telestream Wirecast’a aktarıldı. Üç kameranın hepsinin görüntülerini içeren anahtarlanmış sinyal, Io 4K’dan tek çıkış olarak gönderildi ve HELO üzerinden geçti, kodlandı, YouTube’a akışı yapıldı ve bir USB sürücüye kaydedildi.

Conneus’un müşterileri arasında konserlerini sosyal medyada canlı yayınlamak isteyen müzik sanatçıları ve grupları da var. Yerel grup Mom’s Pride için kısa süre önce kurduğu iş akışında üç adet iPhone performansı çekti, çekim NDI kamera uygulamasıyla bir WiFİ bağlantısı yoluyla Wirecast’a aktarıldı. Çıkış son olarak Io 4K üzerinden HELO’ya, ardından Facebook Live’a gönderildi. 

Yönetmenin bazı işleri önceden yapılmış içeriklerin yayınlanmasını da gerektiriyor. Bu durumda AJA Ki Pro Ultra Plus kullanıyor. Büyük bir otomobil üreticisinin açılış etkinliğinde Ki Pro Ultra Plus ile önceden hazırlanmış tek bir Ultra HD raster içerisinde dört adet HD akışının yayınlanmasını sağladı. 

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.