Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo Ellinci Yılını Kutluyor
Lawo Ellinci Yılını Kutluyor
25.03.2020 18:56

Lawo 50. yıl kutlamalarına Almanya’nın Kara Orman ve Rhine Nehri yakınlarındaki Rastatt kentinde üç yüzden fazla çalışanına verdiği müthiş bir parti ile başladı. Geçtiğimiz yıl şirket en başarılı yılını yaşayarak %40 büyümeyle rekor kar etti. Bu sıra dışı performans, çekirdek görüntü, ses, iş akışı ve monitör teknolojilerine dayanan Lawo IP medya çözümlerinin satışlarındaki artıştan kaynaklandı. 

1970 yılında Peter Lawo tarafından kurulan Lawo, yayın ve medya yapım teknolojisine odaklanmadan önce ısmarlama teknik çözümler sağlayan bir mühendislik bürosuydu. Kurucusunun ve 1999’da CEO olan oğlu Philipp’in yaratıcılıklarından kaynaklanan sürekli yenilikçilik, şirketin gerçek bir küresel oyuncu haline gelmesine yardımcı oldu.

Şirketin başlardaki yayın ve medya yapımında her türlü sinyalin taşınması için tek, birleşik altyapı haline gelme şeklindeki hedefinin başlattığı net şirket stratejisi, bugün şirketin ana konusunun IP olmasıyla sonuçlandı. Bu süreçte 10 yıl önce RAVENNA açık bir IP üzerinden medya (media-over-IP) standardı olarak geliştirildi ve kabul edildi. Lawo’nun açık endüstri standartlarına olan inancı ve endüstriyel kuruluşlara aktif deneyim ve bilgi katkısı da AES67, Ember+ ve ST2110 için yolların açılmasına yardımcı oldu.

Sürekli müşterilerine rekabetçi avantajlar sağlayacak çözümler arayan Lawo, henüz açık standart IP emekleme aşamasındayken ve ST2110 ufukta görünmezken uzaktan yapım yaklaşımına öncülük etti. 

Lawo bugün dünya kalitesinde içerik yapımları sağlayan geleceğe dönük medya altyapı çözümleri sağlayıcı olma ününün keyfini yaşıyor. Müşterilerin açık standartlı IP çözümlerin potansiyelini anlamalarıyla beraber, Lawo’nun yürütmekte olduğu projelerin ölçeği ve kapsamı son derece hızlı biçimde artıyor. 

Lawo CCO’su Jamie Dunn şunları söyledi: “Lawo artan uzmanlığımız ve ürün portföyümüz temelinde sıra dışı büyümeye şahit oldu. Son 50 yılda şirketin gelişiminden büyük onur duyuyoruz ve bilgili personelimiz, sadık müşterilerimiz ve yenilikçi zihniyetimizin diğer bir başarılı 50 yılı garantilemekteki önemini anlıyoruz.

Lawo’nun mevcut IP serisi, çekimden yayına kadar medya yapım zincirini kapsıyor. Yüksek kaliteli ses ve görüntü – IP çevrim uç aygıtları, V_matrix yazılım tanımlı IP yönlendirme, sinyal işleme ve çoklu görüntüleme platformları, VSM IP kontrol ve iş akışı tasarım çözümü, SMART monitör ve gerçek zamanlı telemetri araçları, mc2 serisi ses yapım konsolları ve radyo yayın yapım çözümleri içeriyor. 

Lawo 2020 yılı boyunca bir dizi üst düzey etkinlik ve sunumla kutlamaya devam edecek.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.