Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Camera 6.9 Güncellemesiyle Blackmagic Pocket Cinema Camera’ya Stüdyo Kamera Özellikleri Ekleyin
Blackmagic Camera 6.9 Güncellemesiyle Blackmagic Pocket Cinema Camera’ya Stüdyo Kamera Özellikleri Ekleyin
18.04.2020 18:00

Blackmagic Design, oldukça popüler olan Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K modelleri için son derece etkili stüdyo kamera özelliklerini içeren, yeni yazılım güncellemesini duyurdu. Kullanıcılar, artık bir ATEM Mini switcher’e bağlanabilir ve kamera parametreleri, lens ve tally lambası gibi özelliklerin kontrolünü yapabilirler. ATEM Mini, HDMI video bağlantısı üzerinden 4 adede kadar kamerayı kontrol edebilir ve profesyonel bir stüdyo iş akışı için, tüm kameraların mükemmel bir şekilde eşlenmesini sağlar. Artık aynı Blackmagic Pocket Cinema Camera, bir dijital film kamerası ve bir stüdyo kamerası olarak kullanılabilir.

Video ve kontrol, kullanıcılar kameraları takar takmaz kullanabilir olan HDMI bağlantısı üzerindendir. Hangi kameranın yayında olduğunu kullanıcıların görebilmesi için, kayıt lambası bir tally lambasına dönüşür. Kameralarını ayarlamaları ve eşleştirmeleri için, ATEM Software Control kamera sayfasında, kamera kontrol ünitesi (CCU) tarzında bir arayüz vardır. CCU kontrolü; iris ayarlamaları için dikey olarak ve siyah seviyesini ayarlamak için de sağa sola hareket ettirin. Bir yayın kamera kontrol ünitesinin aynısıdır. Netlik, kazanç ve deklanşör hızı ayarlarının yanı sıra, kamerayı dengelemeye yarayan renk tonu için de kontroller var. Daha sonra kurgulamak üzere, kullanıcılar kamerada Blackmagic RAW ISO kaydı bile yapabilirler.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın şık tasarımı, inanılmaz sayıda üst düzey dijital film özelliklerini, küçültülmüş elde taşınabilen bir modelde topluyor. Hafif karbon fiber polikarbonat alaşımdan yapılan kamera; kayıt, ISO, beyaz ayar ve örtücü açısı için tüm kontrolleri kullanıcıların parmak uçlarına getiren, çok fonksiyonlu bir tutma yeri içerir. Gelişmiş bir dijital film kamerası olduğu için, sensörü ısıdan dolayı oluşan paraziti azaltmak üzere tasarlandı ve daha temiz gölgeler ve daha yüksek ISO’ya imkan tanıyor. Ayrıca büyük, 5 inçlik LCD ekranı; 4K ve 6K çözünürlüklerde mükemmel netlik elde edilmesini mümkün kılar.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K modelinin; 4096 x 2160 çözünürlüklü bir 4/3 görüntü sensörü ve bir adet MFT lens yuvası içermesi, kullanıcıların geniş dinamik aralık ve Hollywood kalitesinde dijital film görüntüleri yakalamalarına imkan tanıyor. 

Daha büyük bir 6144 x 3456 Super 35 sensör ve EF lens yuvası içeren Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K modeli; kullanıcıların daha sığ alan derinlikli sinematik görüntüler oluşturmaları için, daha büyük olan EF fotoğraf lenslerini kullanmalarına imkan tanır. Böylelikle, kullanıcıların odaklanmamış yaratıcı arka-planlar ve muhteşem bokeh efektleri oluşturmalarını sağlıyor. 

Blackmagic Pocket Cinema Camera’larda, olağanüstü 13 durak dinamik aralık vardır. Böyle olmaları nedeniyle, basit kameralara kıyasla, bir görüntünün en açık ve en koyu bölümlerindeki daha fazla ayrıntıyı muhafaza ederler. Bu özelliği; iç mekanda geçen bir sahne için, kullanıcılar pozlamayı ayarladığı halde, bir pencereden giren parlak gün ışığı detaylarını da muhafaza etmelerini sağlamaktadır.

Bu çok heyecan verici bir güncelleme; çünkü Blackmagic Pocket Cinema Camera’ların çok daha kullanışlı hale gelmelerini sağlıyor. Bunun sayesinde hem dijital film yapımları hem de internetten yayın için canlı yapımlarda kameralar artık kullanılabilir,” diyen, Blackmagic Design CEO’su Grant Petty sözlerine şöyle devam etti: “Birçok kullanıcının; inanılmaz görüntüleri, düşük ışıkta muhteşem yeterlilikleri ve 3D LUT’ları kullanırken son derece yaratıcı görünümlere sahip olduklarından, canlı internet yayını için Blackmagic Pocket Cinema Camera’ları kullandığını gördük. Artık kullanıcılar, yeni stüdyo kamera uzaktan kontrolünün yanı sıra, etkili bir dahili DaVinci renk düzelticiye de sahip oluyorlar. Böylece, canlı yapım için daha fazla yaratıcı seçenekleri var!

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.