Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Sony 4K 60P Kameralarla Uzaktan İletişim, İzleme ve İçerik Yapımında Esneklik
Yeni Sony 4K 60P Kameralarla Uzaktan İletişim, İzleme ve İçerik Yapımında Esneklik
21.05.2020 15:32

Sony’nin iki yeni küçük boyutlu kamerası SRG-XP1 (POV) ve SRG-XB25 (BOX), 4K 60p çözünürlükte yüksek kaliteli görüntülerin yanı sıra eksiksiz IP bağlantısıyla uzaktan kumandalı kamera serisini genişletiyor. 2020 Ağustos ayında piyasaya sürülecek her iki modeldeki geniş açılı lens ve güçlü optik zoom, kullanıcılara büyük boy kamera ve kameramanın sığmasına yeterli boşluğun olmadığı, erişilmesi zor yerlerde seçenekler sunuyor. Yeni kameralar kurumsal, eğitim, sağlık, canlı yayın gibi alanlarda uzaktan iletişim, izleme ve içerik yapım uygulamaları için ideal. 

Eksiksiz IP tabanlı çalışmayı destekleyen SRG-XP1 (POV) ve SRG-XB25 (BOX) sayesinde, tek bir ağ kablosu ve güç kaynağı için basit ve uygun maliyetli bir kurulum ile görüntü dağıtımı ve kamera denetimi mümkün. Opsiyonel lisans yoluyla NDI|HX yeteneğine sahip olabilen her iki kamera, ağın herhangi bir yerindeki diğer NDI uyumlu donanım ve yazılım ile çalışırken geniş esneklik sunuyor. Dahası, görüntü ve seslerin kolay kayıt ve dağıtımı için Real Time Streaming Protocol (RTSP) ve Real Time Messaging Protocol (RTMP) de destekleniyor. 

SRG-XP1 görüş açısı (POV) kamerası küçük ve hafif tasarımına rağmen yüz derece geniş yatay görüş açışı üzerinde görüntü yakalayabiliyor. Bu genişlik özellikle kurulumun konumu ne olursa olsun tüm yerin çekilebildiği realite şovlar, e-sports ve uzaktan toplantı-tartışma kurulumları için kullanışlı. Diğer yanda SRG-XB25 BOX kutu tipi kamera geniş yerler için çok kullanışlı bir model olup, güçlü 25x optik zoom sayesinde etkinliklerin, derslerin, seminerlerin çekimlerinin uzaktan yapılabilmesini sağlıyor. 

Kameralar yapay zeka tabanlı Edge Analytics Appliance REA-C1000 ile birlikte kullanıldığında kullanıcılar izleyicilerin ilgisini çekmeye devam etmek için gerçek zamanda yüksek kaliteli içerikler yaratarak güçlü uzaktan çekim ve görüntü-ses akış çözümleri sağlayabiliyorlar. Örneğin chroma key olmadan bilgisayar grafiği bindirme (CG Overlay) ile SRG-XP1 kısıtlı alanlarda ilgi çekici görüntü içeriklerini kolayca yaratabiliyor. Bu işlev sayesinde ayrıca bir arka ekran ve özel eğitim gerekmeden sunucu çıkartılıp her türlü arka plan üzerine bindirilebiliyor. SRG-XB25 ise REA-C 1000’in güçlü zoom işlevinden ve Handwriting Extraction (elyazısı çıkarma) özelliğinden yararlanıyor. Bu sayede sunumu uzaktan seyretmekte olan izleyiciler hem yazılı içeriği ve şekilleri, hem de aynı zamanda sunucunun hareketlerini ve yüz ifadelerini uzaktan net olarak görebiliyorlar. 

Yirmi yıldan fazla teknik uzmanlığa sahip Sony’nin uzaktan kumandalı kameraları üniversitelerde ve hastanelerde uzaktan öğretim ve iletişim amaçları için, devlet kurumlarında ve kuruluşlarda içerik çekimi ve dağıtımı için, etkinlik ve yayın istasyonlarında uzaktan yapımlar için yaygın olarak kullanılıyorlar. 

Hastaneler

SRG serisi önemli sağlık bakım tesislerinde ve hastanelerde hastaları ve ayarlarının uygun olup olmadığını anlamak için hasta donanımlarının uzaktan izlenmeleri için kullanılıyor. Kameralar ayrıca operasyon odalarından ve tedavi merkezlerinden eğitim için sınıflara ve konferans salonlarına canlı iletilen klinik süreçlerin yüksek kaliteli çekimlerini kaydediyor, yönetiyor ve dağıtıyorlar. 

Kurumsal ve eğitim uygulamalarında uzaktan iletişim

Sony uzaktan kumandalı kameralar her türlü yönetim kurulu salonu, kurumsal alan, eğitim alanı ve toplantı odası için güvenilir seçenekler sunuyor. 

Uzaktan yapım

Uzaktan kumandalı kameralar geniş ara bağlantı ve uzaktan kumanda seçenekleriyle yayıncılık sektöründe mevcut yayın altyapılarıyla kusursuz bütünleşiyor. BRC serisi kameralar üstün görüntü kaliteleri ve pürüzsüz pan, tilt, zoom (PTZ) yetenekleriyle özellikle spor ve konser mekanlarında bulunamayan meraklılarına harika görüntü akışları ulaştırıyor.