Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SpaceX Falcon 9 Roket Yayınında TVU Grid
SpaceX Falcon 9 Roket Yayınında TVU Grid
25.06.2020 11:35

ABD’nin 2011 yılından bu yana ilk insanlı uzay aracını fırlatması tüm dünyadan önemli medya kuruluşlarının ilgisini çekti. Bu tarihi fırlatmanın canlı çekiminin yayınında NASA konsorsiyumunun bir parçası olarak TVU Networks Grid altyapısından yüzlerce TVU Grid müşterisi NASA’dan canlı görüntü sinyallerini aldı. Planlanan fırlatma anından bir süre öncesinden itibaren TVU Grid altyapısı 4.3 Gbps bant genişliğinden yararlanarak NASA görüntü sinyallerini her kıtada yer alan yüzlerce medya kuruluşuna yeniden yayınlamaları için ulaştırdı. Hem hava koşulları için ertelenen gün, hem de 30 Mayıs’ta gerçekleşen fırlatma görüntülerinde TVU Grid kullanıldı.

TVU bu tarihi olayın küresel yayıncılara canlı kamera açılarından ulaştırılmasıyla görevli teknoloji sağlayıcılar konsorsiyumunun bir üyesi. Bir grup haber kuruluşu TVU’dan uzaktan dinamik fırlatma görüntülerini sağlarken NASA basın alanında gereken sosyal mesafe kurallarına uymasını istedi. 

TVU Grid müşterileri NASA görüntülerine NASA_Pool_1 veya NASA_Pool_2 kaynaklarını seçerek kolayca erişebiliyorlar. 

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.