Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Noel Müzikalinde ARRI ALEXA LF ve Signature Prime Lensler
Noel Müzikalinde ARRI ALEXA LF ve Signature Prime Lensler
06.02.2021 22:04

Netflix’te yayınlanmakta olan Jangle’ın renkli, büyülü dünyasını Görüntü Yönetmeni Remi Adefarasin ARRI ALEXA LF kameralar ve Signature Prime lenslerle hayata geçirdi. 

Britanyalı Görüntü Yönetmeni Remi Adefarasin, neşeli fantezi film Jingle Jangle için Yönetmen David E. Talbert ile çalıştı. John Legend, Philip Lawrence ve Davy Nathan’dan müzikal parçalar içeren filmin ana karakteri, Forest Whitaker tarafından canlandırılan mucit ve oyuncak ustası Jeronicus Jangle. Adefarasin, Jangle’ın renkli ve büyülü dünyasını yakalamak için ARRI Rental’ın tedarik ettiği ARRI ALEXA LF kameralar ve Signature Prime lensleri tercih etti. Donanım seçimlerinden ve HDR çekiminden bahsetti.

Görüntü Yönetmeni Remi Adefarasin, OBE, ARRI ALEXA LF Kamera ile (Copyright © Gareth Gatrell/NETFLIX)

Daha önce ALEXA LF ile The Last Vermeer’i çekmiştim ve görüntülerin açıklığını sevmiştim. Odağın yapay görünmeden nazikçe düşüşü; yüzleri sertleştirmeden inanılmaz resim ayrıntıları; sanki duvardaki bir delikten gerçek yaşama bakıyorsunuz ve ortada teknoloji ve film yokmuş gibi bir his veriyor. Kalite üstün.

Jingle Jangle yaz mevsiminde ağır kostümlerle çekilen bir Noel filmiydi. Oyuncuları ve dansçıları serin tutmak şarttı, bu durumda LED’lerin tartışılması gerekiyordu. Işık demetlerini yaymak ve şekillendirmek için birkaç tane tungsten kafamız vardı, ama donanım ARRI SkyPanel’lerdi. Stage One’da 210 adet kumaşlı, tepeye asılı SkyPanel S60, 110 adet Snap Bag softbox’lı S60 ve 16 tane de büyük SkyPanel S360 ışık kullandık. Tüm paneller ızgara kafes üzerinde olduğu için görünümü sabahtan öğleye veya geceye hızla değiştirebiliyorduk. Gerçekten de Noel ağaçlı bir sahnede raylı kamera çekime gece başladı ve sonra sabaha dönüştü. Bunun kurulumu ve çekimi sadece yarım saat sürdü.

Signature lensleri ilk olarak BSC fuarında gördüğümde o kadar hafiftiler ki plastik modelleri sanmıştım! Sonra piyasaya sürülmesi için bir yıl beklemek zorunda kalmıştım. Lensin her noktasının aynı görüntüyü vermesi çalışmak için cazip hale getiriyor, LF sensörle birlikte görüntü kalitesi inanılmaz. Bu filmde her zaman doğru alan derinliği sağladıkları görülen 35mm ile 40mm olanlar ana lenslerdi.

ARRI SkyPanel’lerin gece ışığı efekti yaratmaya yardımcı olduğu geniş dış çekimde Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) (Copyright © Gareth Gatrell/NETFLIX)

Bu benim ilk HDR deneyimimdi. Aydınlatma yaparken hala bir metre kullanırım, böylece parlaklık mesafesini görebilirim ve bir fikir edinebilirim. Tam olarak karar vermek için dijital görüntü teknisyeninin (DIT) de bakmasını isterim. HDR heyecan verici ve sizi deneyimin içine çekerek sarmalıyor; gölgelerdeki ve parlak ışıklardaki ayrıntılar gerçekten etkileyici.

HDR iş akışı yardımıyla ALEXA LF tarafından yakalanan yüksek dinamik aralık (Copyright © Gareth Gatrell/NETFLIX)

Karantina nedeniyle renk derecelendirme işimiz Los Angeles’ta renk uzmanı Kostas Theodosiou ile Fotokem’de gerçekleştirildi. DaVinci Resolve’u hem Los Angeles’ta hem de Londra’daki Goldcrest’te kullanabilmeyi başardık, ve dosyalar gönderilerek senkronize edildi. Sanki aynı odadaymışız gibi geçen bir Zoom görüşmesiydi ve tüm pencereleri ve zamanlamayı anında görebildim. Fotokem ile Goldcrest kusursuz çalıştılar

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.