Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cybathlon 2020’de 20 Ülke Sanal Ortamda Mücadele Etti
Cybathlon 2020’de 20 Ülke Sanal Ortamda Mücadele Etti
05.02.2021 14:56

Cybathlon 2020 Global Edition etkinliğinde 20 ülkeden elli bir takımın rekabet ettiği yarışlarda, engelli kişiler sıradan günlük işlerini yapmak için yapay dış iskeletler, beyin-bilgisayarı arabirimleri ve diğer son teknolojili destek sistemlerini kullandılar. Bu yıl takımlar Covid-19 kısıtlamaları yüzünden İsviçre’nin Zürih kentinde toplanmak yerine TVU Networks uzaktan yapım çözümlerini tercih ettiler. TVU One mobil vericiler, TVU Anywhere mobil yayın uygulaması ve TVU Partyline ortak çalışma platformu, canlı internet akışlı bir etkinlik yaratmak için ekiplerin dünyanın birçok yerinden çok kameralı görüntüler sağlamalarına yardımcı oldu.

BBM Productions CEO’su Thomas Staubli açıkladı: “Cybathlon organizasyonu için normalde gerçek fiziksel bir yarışmanın tamamen uzaktan gerçekleştirilmesinin zorluğuyla yüzleştik. Hedef, dünyanın farklı yerlerinden internet yoluyla yüksek kaliteli canlı görüntüleri iletebilecek bir çözüm bulmaktı.” Staubli’nin ekibi dokuz saatlik canlı akış içeriğinin yapımını gerçekleştirdi. “TVU profesyonel kameralardan ve kameralı telefonlardan gelen canlı çekimleri aynı yapımda kusursuz şekilde bir araya getirmeyi başardı.

Yapımda TVU One mobil vericilerden ve TVU Anywhere uygulamasından gelen çekimlerin bir karışımı kullanıldı. Yarışmadan önce BBM Productions ekiplerin TVU Anywhere kullanarak en iyi kalitede sinyaller sağlamaları için cep telefonlarını yapılandırmalarına yardım etti. 

Staubli devam etti: “Yapımın en zorlu tarafı, yayın ve internet akış teknolojilerini bilmeyen ekiplerle birlikte çalışmamızdı. Dünyanın farkı yerlerinden farklı saat kuşaklarıyla ve sınırlı hazırlık süreleriyle uğraşmak zorunda olmamız birçok zorluk çıkardı. TVU sisteminin esnekliği bize bunu başarma özgürlüğünü sağladı.

Merkezi tesisi Zürih yakınlarında olan sistem bütünleştirici Videolink, TVU sistemlerini ve gereken desteği sağladı. Tüm canlı yayınları uzaktan denetleyen ve izleyen bulut tabanlı yönetim platformu TVU Commander Center, birbirleriyle yarışan takımlardan gelen canlı sinyallerin koordinasyonunu kolaylaştırdı. Etkinliği yöneten beş BBM operatöründen biri TVU Command Center’dan sorumlu iken, diğer dördü rekabet eden takımlarla canlı akış çalışmalarını koordine etti. 

Staubli ekledi: “Command Center’ın grafik kullanıcı arayüzü (GUI) harika. Yapımın sürekli eksiksiz bir genel görünümünü sağlaması, bu kadar çok farklı yerden gelen çok sayıda görüntü sinyalinin yönetilmesini kolaylaştırdı. TVU sistemi tüm görüntü kaynaklarını doğrudan SDI çıkışlarına aktardı, böylece canlı yapımda herhangi bir program gibi geçişler yapabildik.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.