Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Şafak Film Yeni Projeleri İçin Cooke S7/i Lens Seti Aldı
Şafak Film Yeni Projeleri İçin Cooke S7/i Lens Seti Aldı
01.05.2021 21:31

Uzun yıllardır başarılı çalışmaları ve düzenli teknolojik yatırımlarıyla öne çıkan Şafak Film, yeni projelerinde kullanmak üzere sektörün son dönemde en çok tercih edilen lenslerinden Cooke S7/i lens setini satın aldı. Provid firmasından satın aldıkları Cooke S7/i lens setinde çok sayıda odak uzunlukları sunuyor: 16,18, 21, 25, 27, 32, 40, 50, 60 MACRO, 65, 75, 90 MACRO, 100, 135, 150 MACRO, 180 ve 300 mm. 

Cooke S7/i, T2.0 Full Frame Plus Prime lensler günümüzde yükselen tam kare sinema kamera sensörlerinden en az RED Weapon 8K kameranın sensör alanına (46.31mm resim dairesi) kadar kaplamak üzere tasarlandı. Cooke S7/i sayesinde 35mm, Super 35mm formatlarda, tam kare (full frame), VistaVision ve hatta ötesinde çekimler yapılabiliyor. 

Üstün optik ve mekanik performanslı Cooke S7/i lensler parlama ve bozulmayı denetliyor, tam açıklıkta yanma ve küresel sapmaları gizliyor. Kamera tipi odak mekanizması pürüzsüz odak ayarlarına imkan veriyor. Modüler yapı bakım ve servisi kolaylaştırıyor.

Film ve dijital çekim amaçlı tüm modern Cooke sinema lensleri gibi S7/i lensler de kare kare dijital bilgi yakalamak için /i Technology ile donatıldılar. 

/i Technology

Cooke S7/i Prime lenslerdeki /i Technology, yapım, VFX ve post prodüksiyon ekipleri için ayrıntılı lens verileri topluyor ve tüm PL yuvalı profesyonel sinema film ve elektronik kameraları için tasarlandı. /i Technology görüntü yönetmenlerine ve kameramanlara lens ayarları, odaklama mesafesi, açıklık, alan derinliği, hiperodak mesafesi, seri numarası, sahibi, lens tipi, odak uzunluğu, sorgulama takip verisi, gölgelenme ve bozulma verileri hakkında önemli bilgiler sağlıyor. Zoom lensleri için zoom konumu görüntüleniyor. 

Cooke Look Nedir?

Muhteşem Yüzyıl dizisinin de bütün sezonlarında kullanılan Cooke Look terimi, Cooke lenslerin sunduğu keskin hatlı, ince ayrıntılı ve pürüzsüz görünümü ifade ediyor. Göze hoş gelen boyutsallık ve yüksek kontrastı sağlıyor ve en profesyonel sinema çekimlerinde kullanılıyor. Cooke lensler resimdeki renk dengesini ve geçişleri korumak üzere titizlikle üretiliyor. Yapım sırasında çekimler karıştırılıp birleştirildiğinde kusursuz bir görünüm için tüm lenslerin renkleri birbirine eş. Bir resmin keskin kenarı odak dışına çıkarsa, bu lensler karışımın pürüzsüz ve yuvarlak olmasını garanti ediyor. Cooke lenslerin hedefi doğal görünüm olduğu için, keskin kenarlarda dalgalanma (ringing) veya çift görüntü (doubling) gibi geçişleri bozacak yapay etkiler olmuyor. Geniş bir kontrast aralığı var ve bu lensler aşırı parlamayı da iyi denetim altında tutuyor. 

Cooke Optics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.