Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Endonezyalı Film Yapımcıları ARRI’nin Geniş Formatlı Kombinasyonunu Keşfediyor
Endonezyalı Film Yapımcıları ARRI’nin Geniş Formatlı Kombinasyonunu Keşfediyor
01.05.2021 21:45

Endonezya’nın yıldızı parlayan görüntü yönetmeni Vera Lestafa ile ülkenin ilk TRINITY operatörü Hanafi Malik, ALEXA LF, Signature Prime ve TRINITY kombinasyonuyla donanıp romantik dram Under the Age (orijinal adı Di Bawah Umur) filmini çekmek için güçlerini birleştirdiler.

Lestafa açıkladı: “Yönetmen ve benim en geniş olanakları sağlayacak bir kameraya gereksinimimiz vardı, bu nedenle ALEXA LF ile çekmeye karar verdik. Zayıf ışık ve renk aralığında sınırları ne kadar zorlayabileceğimi görmek istedim. Sonuçlar harikaydı. Signature Prime’ların geniş açıklığı ışık ve gölge ile oynamam için alan sunarken, kontrastı kaybetmeden yumuşak görüntüler yakalamaya devam ettim. Özellikle 47mm lensin perspektifini ve derinliğini çok sevdim.

Bir ARRI hayranı olan Vera Lestafa ekledi: “ARRI kameralar en inanılmaz görüntüleri üretebilen, kullanımı kolay ve güvenilir araçlar. Beni asla yanıltmadılar.

Görüntü Yönetmeni Vera Lestafa ALEXA LF ve Signature Prime lensler ile bir sahneyi çekiyor. 

Mesleğinde ilerlemekte olan görüntü yönetmeni için en büyük zorluk ALEXA LF ile pürüzsüz ve akıcı kamera hareketleri yapmaktı ve TRINITY bu sorunu kolayca çözdü. Endonezya’nın ilk TRINITY operatörü Hanafi Malik’ten yardım istedi. 

TRINITY operatörü Hanafi Malik ile DP Vera Lestafa, “Under the Age” filmini çekiyorlar. 

TRINITY ile ALEXA LF filmde iki karakter arasındaki bir kavga sahnesi sırasında yeteneklerini gösterdiler. Hanafi bu durumu açıkladı: “Alan standart raylarla 360 derece çekim yapmak için çok dardı, ama TRINITY bunu mümkün kılarken mükemmel bir yatay düzlemi korudu. ALEXA LF kamera TRINITY üzerinde oldukça ağır olmasına rağmen gimbalın yükü taşıyıp yine de orijinal akıcı hareket etmeyi sürdürebilmesinden etkilendim.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.