Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PGL’nin Uluslararası Oyun Turnuvalarında Blackmagic Design Kullanılıyor
PGL’nin Uluslararası Oyun Turnuvalarında Blackmagic Design Kullanılıyor
28.04.2021 23:39

Blackmagic Design, e-spor alanında uzman olan PGL’in, dünya çapındaki oyun etkinliği programını desteklemesi için URSA Mini Pro G2 4.6K kameralar ve ATEM Constellation 8K etrafında oluşturulan, dört özel ekipman uçuş kiti satın aldığını açıkladı.

Covid-19 sınırlandırmaları yürürlüğe girdiğinden beri ilk offline Dota 2 Major şampiyonası olan Singapur Major 2021 dahil olmak üzere, uluslararası e-spor turnuvaları için dev ekran, canlı internet yayını ve yayın içeriği hizmeti sunuyor.

Kısıtlamalar kaldırıldıkça PGL’in 2021 programı, online ve offline etkinliklerin bir karışımı olacak. Böylesine değişken ve karmaşık bir programın olmasıyla, ister online ister bir mekanda yapılsın, PGL izleyicilerinin kendilerinden beklediği yüksek kaliteli, çok katmanlı e-spor içeriğini yerine ulaştırmak üzere ekip, güçlü ve modüler bir canlı yapım çözümüne ihtiyaç duydu.

PGL’in yönetim kurulu başkanı Silviu Stroie şunları açıkladı: “E-spor yapımı için, yapılan her turnuvayla birlikte çıta yükseliyor ve biz de takipçilerimiz için unutulmaz canlı deneyimler yaratmak üzere çaba sarf ediyoruz.

İster oyun görüntüleri isterse oyuncular ve yorumcuların oyun esnasındaki görüntüleri olsun, inanılmaz video kalitesi ile heyecanlı eğlence biçimlerinin bir dengesini nasıl sunacağımızı, küresel pandemiyle birlikte yeniden düşünmemiz gerekti. Yenilikçi bir şirket olarak espor alanındaki ismimizi korumamıza yardımcı olması için, daima Blackmagic Design’e güvendik ve bu 2020 kısıtlamaları boyunca geçerliydi.

Programın yayıncılara iletimi ve grafik paketlerinin her bir turnuva için planlanmış olmasıyla, birbirinin tamamen aynısı olan dört ekipman uçuş kiti, PGL’nin canlı prodüksiyonlarının temelini oluşturuyor.

Silviu sözlerine şöyle devam etti: “Ekipman kitlerinin tamamı, bir seri kutu tipi yayın lensini kullanmak üzere, B4 yuvalı URSA Mini Pro 4.6K G2 kameralar temel alınarak oluşturuldular. Canlı içerik, 4K çözünürlüğünde ve 59.95fps hızında kaydediliyor, dolayısıyla tüm PGM sinyallerimiz tutarlı ve yayın seviyesinde bir kaliteye sahip.” Herbir ekipman kitinin SDI ve fiber optik bağlantıya olanak vermesiyle, kameraların hepsi yapım galerisindeki bir ATEM Camera Control paneli üzerinden kontrol ediliyor.

PGL’in düzenlediği turnuvalarda, seyircinin onlardan beklediği görsel kimliğin oluşturulmasında, ATEM Constellation 8K büyük bir rol oynuyor.

Başarımız, rekabetçi oyunculuğun güzelliğine olan sadakatimize dayanıyor. Dolayısıyla; oyuncuların yanında izleyicileri de oyuna çeken, kusursuz bir yayın oluşturmamıza olanak tanıyan, sezgisel ve esnek prodüksiyon masalarına ihtiyacımız var.

Turnuvalarımızla ilgili daha da ilgi çekici hikayeleri, bu yeni iş akışı ve yaklaşımımızla yaratabiliriz. Canlı olarak oynanan karşılaşmalar üzerine çizimler yapmanın yanında oyuncuların etraflarında gerçekleşen olaylara verdikleri tepkileri de yaratabiliriz. Gerçek zamanlı grafiklerimiz, analizlerimiz, oyuncu tepkileri ve ağır çekim geri oynatımlarının yanı sıra, eşsiz etkinlik prodüksiyonu niteliklerimizle bunu birleştirdiğimizde, dünyadaki en iyi prodüksiyon ekiplerinden biri olarak itibarımızı sağlamlaştırma imkanımız oluyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.