Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MBC GROUP Playout Sürecini Bütünleşik Imagine Communications Yazılım Çözümleriyle Hızlandırıyor
MBC GROUP Playout Sürecini Bütünleşik Imagine Communications Yazılım Çözümleriyle Hızlandırıyor
28.04.2021 23:59

Imagine Communications, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin en büyük ve öncü medya şirketi MBC GROUP için yenilikçi bir playout altyapısının ilk aşamasını tamamladı. Imagine ile MBC, yayıncının çoklu, birbirine bağlı yedeklemelerle kazanç akışlarını korurken gelecekte genişletme olanakları sağlayan yüksek verimli playout otomasyon ortamı yarama hedeflerini başarmak için uzun zamandır işbirliği yapıyorlar. 

MBC Group’un aradığı uygun maliyet ve çalışma esnekliğini sağlamak için yayıncının Dubai Media City’deki merkezinde tüm çözüm, piyasada yaygın satılan standart (COTS) donanım üzerinde çalışan yazılımda kuruldu. Bu kurulumun en önemli unsuru Imagine’in ölçeklendirilebilen Versio modüler playout çözümü, MBC’nin değişen işletme gereksinimlerini karşılamak için hızlı ve uygun maliyetli yeni kanallar eklemesine imkân verirken, yayıncının günlük çalışmalarını aksatmadan yeni işlevler eklemesini sağlıyor. 

Versio’nun modüler yapısı sayesinde medya şirketleri “gerektiği kadar al” temelinde endüstri lideri işlev çeşitlerinden seçim yapabiliyorlar. MBC Versio Graphics yoluyla Adobe After Effects yazılımından yararlanarak gerçek zamanda, hatta yayın sırasında bile gelişmiş grafikler yaratıp değiştirebiliyorlar. Dokunmatik ekran tabanlı Versio Master Control Surface (MCS) tüm işlevler için canlı denetim sağlayarak, MBC’nin iş akışını görüntü yaratmadan yayınlamaya kadar her aşamada kolaylaştırıp hızlandırıyor. 

Playout merkezinin ilk aşaması eksiksiz N+N yedeklemeli ve hata durumunda kesintisiz yedeğe geçen 11 adet üst kalite HD kanal yayınlayacak yapıda donatıldı. Versio playout kanallarının, grafik ve master denetiminin, tüm üçüncü firma aygıtlarının merkezi denetimi, Imagine’in sahada kendini kanıtlamış olan ADC otomasyonu tarafından yürütülüyor. Versio IOX yüksek performanslı bellek deposu, tüm içerik için geniş ölçekli bellek sağlıyor. 

Imagine Communications Nexio+ AMP görüntü sunucular içerik kaydını yönetirken, içerik iş akışları Nexio Motion iş akışı planlayıcı ile birlikte Versio IOX paylaşımlı bellek kullanılarak denetleniyor. 

SDI sinyalleri olarak aktarılan kaynak malzeme ve canlı sinyaller, Imagine Platinum IP3 yönlendiricide kusursuz şekilde anahtarlanabiliyor, böylece minimum gecikmeli, hatasız dağıtım garantileniyor. Platinum IP3 bütünleşik çoklu görüntüleyicinin işlevleri, MBC’ye yüksek güvenilirlikte ve az yer kaplayan bir izleme çözümü sağlıyor. Imagine’s Magellan SDN Orchestrator yazılım denetim sistemi sinyal yönetimini yürütüyor ve gelecekteki aşamalarda karma IP/SDI genişletmenin yolunu açıyor. Kanal çıkışları karma bir SDI veya sıkıştırmalı taşıma akışları (TS) içinde çeşitli platformlara dağıtılıyor. 

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.