Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pepsi Reklamında ARRI Signature Prime Lenslerde Arka Diyopterlerle Nostaljik Doku
Pepsi Reklamında ARRI Signature Prime Lenslerde Arka Diyopterlerle Nostaljik Doku
21.06.2021 13:37

Signature Prime lenslerin az bilinen bir özelliği, arka manyetik filtre tutucuları yoluyla görünümlerinin isteğe göre değiştirilebilmesi. Signature ailesindeki her lens bu yaratıcı esneklikle donatıldı. Arka filtre sayesinde kameramanlar lensin görünümünü kalıcı olarak değiştirmeden, kolayca arka tüller, diyopterler ve başka malzemeler ekleyebiliyorlar. Arka tüllerin ve diyopterlerin kullanımı, film çekimi tarihinin ilk günlerine kadar gidiyor. Kameramanlar lense ince çorap gibi kumaşlar uygulayarak daha yumuşak, dağınık bir görünüm yaratabiliyorlar. 

The Haunting of Bly Manor adlı Netflix dizisinde kameramanlar Maxime Alexandre AIC ile James Kniest arka tül olarak siyah bir Fogal kullanarak eski bir Hollywood parıltı efekti yarattılar. James Kniest lensin arkasındaki tülü basitçe çekerek bu efekti azalttı. 

Yukarıda her iki kameraman da bir Signature Prime lens üzerinde bir arka siyah Fogal tül kullandılar. Sol tarafta tül çekilerek sıkılaştırılmış durumda.  

Öte yanda diyopterler, görüntülere hayalimsi bir hava veren halka bokeh (odak dışını bulanıklaştırma) ve küresel sapma gibi eski zamanların lenslerinin karakteristiklerini katabilen başka bir nostaljik film çekim tekniği. Diyopterler lensi kalıcı olarak değiştirmeden görünümünü değiştirebilen optik elemanlar. 

Yönetmen Blake Farber ile Görüntü Yönetmeni Corrado Serri, Pepsi’nin Discover adlı reklamında ARRI Mini LF kamera, TRINITY kamera sabitleme sistemi ve Signature Prime lenslerle çekim yaptılar ve diyopter kullandılar.

Serri yakından ürün çekimi ve CGI’ın temiz görüntüler gerektirdiği birkaç kent silueti karesi dışındaki tüm çekimlerde diyopter kullandı. Nostaljik, film benzeri bir estetik sunabilmek için kamera 800 pozlama indeksine (EI), ½ düşük kontrastlı filtreye ve 2 ila 2.8 arasında T-stop’a ayarlandı. Oldukça tutarlı olan diyopter etkisi karenin kenarlarında ve ışıkların bokeh etkilerinde bozulma yarattı. Bu efekt geniş lenslerde daha güçlü görüldü.

35 mm Signature Prime, -2.5 diyopter

35 mm Signature Prime ile çekilen bu kare, kameraman Fares Corbani tarafından yapılan uzun bir TRINITY takip çekiminin sonundan. Diyopterin yarattığı bozulma, karenin kenarlarında bokeh şeklinde görülebiliyor.

29 mm Signature Prime, -2.5 diyopter (tam kare görüntü)

Bu karede diyopter görüntüyü az miktarda yumuşatıyor. 

47 mm Signature Prime, -2.5 diyopter (tam kare görüntü)

Diyopter; Signature Prime lenslerin parlama yeteneklerini zenginleştirmeye de yardımcı olarak, karenin sağ altında hafif bir ayna yansıması gibi parlaklık yaratıyor.

35 mm Signature Prime, -2.5 diyopter (tam kare görüntü)

Bu sahnede Signature Prime lens ile 2.5 diyopter tüm sahneyi yumuşatırken, arka plan renklerini farklı etkiliyor. Mavi neon işaretlerinin üzerindeki yumuşak kenarlara karşın kırmızı neon işaretlerinin üzerindeki sert kenarlar fark ediliyor. 

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.