Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Telescript’ten NDI İçeren Dünyanın İlk Ekranları
Telescript’ten NDI İçeren Dünyanın İlk Ekranları
20.06.2021 10:50

Önemli bir yayın donanımı üreticisi olan Telescript International, hem Teleprompter hem de Stand Alone ekranlarına NDI (Network Device Interface) kullanarak IP desteği ekledi. Sektörün en geniş IP ürünler ekosistemine ve IP tabanlı müşteri iş akışları sağlayan şirketler arasına katılan Telescript International, 4x3 Prompter monitörlerinin ve 16x9 1080p Stand Alone referans ekranlarının içerisine NDI bütünleştirdi. Telescript firmasının IP monitörleri, tüm NDI ve NDI|HX protokollerini otomatik olarak algılıyor. NDI kaynakları kullanımı kolay tarayıcı tabanlı arayüz yoluyla veya doğrudan monitörün üzerindeki kaynak seçme butonlarıyla seçilebiliyor. Ayrıca NDI tally verileri ekranlardaki harici tally portu yoluyla elde edilebiliyor.

Vizrt Group’un bir markası olan ve telif ücreti gerektirmeyen NDI teknolojisi, standart bir ağ üzerinde görüntü, ses ve veri kaynaklarının çift yönlü paylaşılmasına imkân veriyor. Bu pahalı doğrudan bağlantıları, yüksek maliyetli kablo döşemeleri, altyapı yenilemelerini ortadan kaldırırken, her türlü kaynağı ağ üzerindeki her yerden erişilebilecek bir hedefe dönüştürüyor.

Telescript International Ürün Uzmanı Jim Murphy şunları söyledi: “NDI arabiriminin birçok sektörde yayılmaya devam edeceğine ve sonunda IP üzerinden içerik gönderme standardı hale geleceğine kesinlikle inanıyoruz.

Telescript International Müşteri Temsilcisi Theresa O’Brien ekledi: “Aynı ağ üzerine NDI özellikli aygıtlar eklemek kolay olduğu için, ekranlarımıza NDI eklemek çok mantıklıydı.

NDI Başkan Yardımcısı Michael Kornet de yorum yaptı: “Telescript’in uygulama planını ilk duyduğumda, bunun oyunun kurallarını değiştirecek bir yenilik olduğunu biliyordum. İçerik yaratıcılar NDI özellikli ekranların zarifliğini ve kolaylığını talep ediyorlar. Artık hem IP Teleprompter hem de IP Standard Reference 1080p ekranlara NDI ile NDI|HX eklendiği için, IP kameraların, çeviricilerin, şimdi de ekranların müşteriler ve sistem bütünleştiriciler için avantajları büyük oranda arttı."