Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RTL Alman Seçimini LiveU Matrix ve Blackbird ile Yayınladı
RTL Alman Seçimini LiveU Matrix ve Blackbird ile Yayınladı
25.07.2021 15:37

İnternet görüntü akışı ve uzaktan yapım çözümleri firması LiveU ile birçok ödül alan bulut uyumlu görüntü kurgu ve yayın platformu Blackbird’ün geliştirici ve satıcısı Blackbird plc, Mediengruppe RTL Deutschland’ın Almanya bölgesel seçimlerinin canlı yayınını zenginleştirmek için yeni ve önceden bütünleştirilmiş canlı haber çözümlerini seçtiğini açıkladılar. Projeyi Mediengruppe RTL Deutschland’ın yapım ve teknoloji/IT şirketi CBC yönetti. LiveU ve Blackbird’ün Alman çözüm ortağı netorium AG, her iki firmanın teknolojik bilgi birikimini kullanarak uçtan uca bir çözüm kurdu ve 24 saat yerel destek sağladı.

Uzun zamandır LiveU müşterisi olan CBC, dinamik canlı haber içerik paylaşımı için LiveU Matrix IP bulut tabanlı yönetim ve dağıtım platformunu kullanarak, LiveU’nun var olan saha ünitelerini tamamlayıcı rol oynadı. Son seçimlerde Berlin ve Magdeburg’daki (basın konferansları ve adaylarla söyleşiler) 12 parti merkezinden gelen canlı sinyaller paylaşıldı ve doğrudan Matrix’in bulut kanallarının içerisine alındı; gelen tüm sinyaller buluta gerçek zamanda kaydedildi. Ardından belli sinyaller çok sayıda alıcıya dağıtıldı ve ulusal haberlerde ve diğer Alman kanallarında yayınlanarak, yayıncılar arasında ortak bir çalışma gerçekleştirildi. SRT sinyalleri ilk defa Matrix platformunun içerisine de kaydedildi. LiveU’nun ağ operasyonları merkezi (NOC), gerçek zamanda uyarılar da vererek sinyallerin ileriye dönük ve önleyici takibini sağladı. 

Buna paralel olarak dosyalara Blackbird’ün bulut tabanlı kurgu platformu kullanılarak neredeyse gerçek zamanda erişilebildi. Güvenli ve rahat noktalardan uzaktan çalışan dağıtık kurgu uzmanı ekipleri, birçok etkinliğin önemli kısımlarını hızla ve işbirliği içerisinde kırptılar, kurguladılar, zenginleştirdiler ve yayınladılar. Ardından Blackbird hem kısa hem de uzun biçimde yüksek tanımlı dijital varlıkları aynı anda sosyal medya ve web gibi çok sayıda dijital kanala ve yayın medya çözüm ortağına dağıttı.

CBC Proje Müdürü Jens Schilder şunları söyledi: “Seçim yayınının canlı sinyaller, kayıt ve kırpma gibi tüm varlıklarını ve bileşenlerini kusursuz bir izleyici deneyiminde bütünleştirebilecek, hızlı ve çok yönlü bir çözüm arıyorduk. Bu yıl ilk defa böyle bir proje yaptık ve gerçek zamanlı destekle birlikte bütünleşik bir uçtan uca çözüm sağlayabilecek, güvenilir çözüm ortaklarıyla çalışmak bizim için önemliydi. LiveU ile Blackbird gereksinimlerimizi karşılayarak, ilgi çekici yayınlarla anında tepki göstermemizi sağladı.

LiveU Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) Satış Başkan Yardımcısı Zion Eilam şöyle yorum yaptı: “Uyduya bir alternatif olarak LiveU’nun kullanımını bulut tabanlı bir çözümle genişlettiğimiz Blackbird ile önceden bütünleştirilmiş iş akışımızı sergilediğimiz bu girişimde CBC ile çözüm ortaklığımızdan son derece mutluyuz. LiveU Matrix’in dünya çapında benimsenip kullanılma oranı gittikçe artıyor ve kuruluşlar seçimler gibi önemli olayların yayını için etkin maliyetli, çok güvenilir bir içerik paylaşım platformunun değerini anlıyorlar.

Blackbird CEO’su Ian McDonough açıkladı: “Bu proje yeni, pürüzsüz canlı haber çözümümüzü Avrupa’nın en saygın medya şirketlerinden biriyle yüksek profilli bir etkinlikte başarıyla sergilemek açısından LiveU ile Blackbird için mükemmel bir ilk fırsattı.

Fotoğraflar: Ruven Breuer

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.