Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TV2’nin SNG ve IP Araçlarında AVIWEST Çözümleri
TV2’nin SNG ve IP Araçlarında AVIWEST Çözümleri
26.07.2021 09:39

Hareket ve seyahat halindeyken çok kameralı uzaktan yapım yeteneklerini genişletmek için TV2’nin yeni kuşak SNG van araçlarına AVIWEST çözümleri kuruldu. 

AVIWEST çözümleri Danimarka’nın ulusal televizyon istasyonu TV2’nin hareket halinde canlı çok kameralı çekim, yayın ve uzaktan yapımlara yönelik yeni kuşak uydu haber toplama (SNG) ve IP van araçlarına kuruldu. Araçlar AVIWEST PRO3 Series birleştirilmiş (bonded) hücresel vericiler, HE4000 UHD/multi-HD görüntü kodlayıcılar ve QUAD CellLink antenlerle diğer birinci sınıf çözümlerle donatılarak, TV2’nin Ku-band uydudan tamamen IP tabanlı yapım iş akışına geçerek operasyonel maliyetlerini azaltırken görüntü yapımının kalitesini ve verimliliğini yükseltmesi sağlandı. 

TV2’nin canlı yayın ekiplerinin izleyicilere hızlı haber yayını yapmaya hazır olmaları, iyi geliştirilmiş ve sarmalayan canlı öyküler sunmaları gerekiyor. Yeni akıllı tasarımlı van araçlarıyla TV2 muhabirleri artık gereksinim duydukları tüm araçlara sahipler.

AVIWEST’in StreamHub alıcı/verici platformunu kuran TV2, web, OTT, TV gibi birden fazla hedefe aynı anda görüntü ve ses akışı yapabiliyor. StreamHub’daki AVIWEST’in Emmy Award kazanan SST (Safe Streams Transport) protokolü, FEC, ARQ, VBR hız denetim algoritmalarını güvenilir şekilde bir araya getirerek, yüksek kaliteli bir hizmet sağlıyor. StreamHub’ın evrenselliği, RTMP, RTSP/RTP, HLS ve TS/IP gibi çeşitli akış protokollerini destekleyerek, yayıncıların halka açık internet veya 3, 4G, 5G dahil IP ağları üzerinden görüntü içeriklerini serbestçe dağıtabilmelerini garantiliyor.

HE499 kodlayıcılar ve PRO380 birleştirilmiş hücresel vericiler sayesinde TV2 aynı anda beş adede kadar görüntü akışıyla çok sayıda platformdan görüntü toplayabiliyor ve çok kameralı canlı öykülerin yapımlarını gerçekleştirebiliyor. Kamera denetimin yönetildiği CyanView RCP, AVIWEST çözümüyle tamamen bütünleşik. TV2 ayrıca hareket halinde çift yönlü canlı söyleşilerin yayın akışını yaparken, aynı anda canlı drone çekimleri de yapabiliyor. Bir SNG içerisinde kurulu tüm donanım ve IP van aracı, TV2’nin teknik ekibi tarafından eksiksiz izlenebiliyor.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.