Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI Orbiter ile SkyPanel Fransa’da Fotoğraf Stüdyolarını Aydınlatıyor
ARRI Orbiter ile SkyPanel Fransa’da Fotoğraf Stüdyolarını Aydınlatıyor
28.07.2021 12:05

Fotoğraf ve video piyasalarının kaçınılmaz birleşmesiyle birlikte fotoğraf stüdyolarında kesintisiz aydınlatma giderek önem kazanıyor, ve ARRI Orbiter ile SkyPanel yolu aydınlatıyor.

ARRI Lighting yıllardır fotoğrafçılıkta sahne arkasındaydı. SkyPanel ve ARRI HMI serisi gibi aydınlatma aygıtları birçok profesyonel için vazgeçilmez. Sahneye yeni çıkan ARRI Orbiter, “İsviçre çakısı” gibi çok yönlü bir araç olarak ARRI’nin LED serisini tamamlıyor ve hem fotoğrafçılıkta hem de video çekimlerinde kendine bir yer ediniyor.

ARRI, Fransa’da fotoğraf uzmanlarıyla ışık kullanımları hakkında görüştü. Aydınlatma çözümleri dağıtıcılarından stüdyo sahiplerine, fotoğrafçılardan görüntü yönetmenlerine kadar profesyonellerin verdikleri mesaj netti: ARRI’nin LED ve HMI teknolojileri fotoğrafçılık piyasası için gerçek bir avantaj sağlıyor.

ARRI Orbiter (Copyright © Benoît Viallon)

Paris, Lille, Toulouse ve Lyon kentlerinde kurulu Prophot, yirmi yıldan uzun zamandır profesyonel bir fotoğrafçılık firması olarak dijital yolculukta önde gidiyor. Bu öncülüğü üç yıl önce bir ARRI Lighting dağıtıcısı yaptı.

Prophot Satış Müdürü Olivier Rigal şöyle konuştu: “Yumuşak bir ışık sunumu sağlayan ARRI HMI serisi fotoğrafçılıkta çok iyi satılıyor. Flaşa yakın yüksek gücüyle moda ve reklam fotoğrafçılarını cezbediyor. Bu sayede geniş açıklık ve yüksek hızla çalışabiliyorlar. SkyPanel serisi pozlama süresiyle oynayabildiğiniz fotoğrafçılığa daha uygun. Çok yumuşak, her noktada eşit dağılımlı ışık sunumu ve geniş aydınlatma yüzeyiyle fotoğrafçılar arasında çok popüler. Orbiter ise SkyPanel’in doğal bir tamamlayıcısı. Işığı odaklama yeteneğiyle nesnelere hayat katıyor, farklı ruh halleri yaratıyor ve öyküler anlatma eğilimi yaşanmakta olan günümüz fotoğrafçılığı için mükemmel.

Moda ve güzellik alanında uzman fotoğrafçı Benoît Viallon, ARRI Orbiter ile çalışıyor.

Moda ve güzellik alanında uzmanlaşan fotoğrafçı Benoit Viallon da benzer şeyler söylüyor. Supercastor çekim stüdyosunda Fransa’da ilk ARRI Orbiter kullananlardan birisi. Her çekim için özel setler yaratabilen, hatta 3D baskılarda eşsiz parçalar yaratabilen fotoğrafçı, Fransa’nın en büyük lüks markalarıyla çalışıyor. 

ARRI Orbiter sette (Copyright © Benjamin Rufi)

ARRI Lighting ürünlerine duyulan ilgi mantıklı olarak kiralama firmalarına da yansıyor. Paris’in on üçüncü bölgesinde 250 m2 ve 75 m2 genişliklerinde iki stüdyoyu fotoğrafçıların ve kameramanların hizmetine sunan LB Studio, çok çeşitte ve miktarda ARRI Lighting ürününe sahip olup, Fransız sosyetesine sık sık kiraladığı ARRI ALEXA Mini ve ARRI ALEXA Mini LF kameralara yatırım yapıyor. 

LB Studio fotoğrafçılara ve kameramanlara HMI (M-Series, True Blue D), tungsten (True Blue ST) ve elbette LED ışıklar sunuyor: Fresnel L-Series C, yirmi adet ARRI SkyPanel (S30, S60, S120, S360) ve son birkaç aydır da üç adet Orbiter.

Görüntü Yönetmeni Benjamin Rufi sette (Copyright © Auriane Lacince)

LB Studio’nun ana stüdyosunda çalışan Görüntü Yönetmeni Benjamin Rufi, önemli bir lüks Fransız markasının bir hafta süren ve tamamı ARRI ALEXA SXT ile kaydedilen güzellik çekimleri için ön aydınlatma yaptı. ARRI Orbiter ile SkyPanel kullandı: “Orbiter gerçek anlamda bir yaratıcı araç. Bugüne kadar sahip olamadığımız, yönlendirmeli ışık temelini bize sunuyor. ARRI için büyük bir ileri adım ve iyi bildiğimiz SkyPanel evreninin bir parçası.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.