Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Singapur By Stream İnteraktif Twitch Kampanyasının Canlı Miksi ATEM Mini Extreme ile Yapıldı
Singapur By Stream İnteraktif Twitch Kampanyasının Canlı Miksi ATEM Mini Extreme ile Yapıldı
24.07.2021 14:19

Blackmagic Design, Singapur Turizm Kurulu’nun “Singapur By Stream” isimli yeni Twitch kampanyasında, çok kameralı canlı internet yayınlarının görüntü ve ses miksi için ATEM Mini Extreme kullanıldığını duyurdu. Miksi taksinin arka koltuğundan yapılan dört kameralı bu eşsiz canlı internet yayınlarında, izleyicilerin varış noktalarını seçmeleri ve yerel bir taksi şoförünün gözünden Singapur’u görmeleri sağlandı.

Singapur sokaklarını hemen hemen herkesten daha iyi tanıyan taksicilerin gözünden insanlara Singapur’un büyüsünü hatırlatmayı amaçlayan ‘Singapur by Stream’, Singapur’dan Bolt’un yapım desteğiyle TBWA\Chiat\Day NY reklam ajansı tarafından oluşturulan dört yayınlık bir kampanyaydı. Basit bir sanal taksi yolculuğu yerine kendi seferini seç şeklinde oluşturulan programda, sunucu ve taksi şoförü ile izleyiciler canlı etkileşimde bulunarak sorular sorabildi ve hatta gitmek istedikleri yerler için talepte bulunabildiler.

Her bir internet yayını kapsamında, yayında gösterilen etkileşimli haritalar ve diğer grafiklerin yanı sıra taksinin içindeki ve çevresindeki dört kamera vardı. Production for the Internet yayınlarının prodüksiyonu, canlı internet yayını teknik desteğini tasarlayan ve sağlayan The Flying Kick Asia ile birlikte Singapur’dan reklam/prodüksiyon ajansı Breed tarafından yapıldı. Görüntü miksi, The Flying Kick Asia’dan Ryan Leau tarafından, Benjamin Yam’ın yardımıyla yapıldı. ATEM Software Control kullanarak oturdukları arka koltuktan ATEM Mini Extreme’yi kontrol ediyorlardı.

Flying Kick Asia’nın canlı internet yayın teknik direktörü Nicholas Chee, şunları açıkladı: “İzleyicilerden gelen canlı istekleri alan çok kameralı bir canlı yayında prodüksiyon büyük olabilir, ancak her şeyi bir Toyota Prius’un arka koltuğundan yapmak zorunda olduğumuz için prodüksiyonu basit tutmamız gerekiyordu. ATEM Mini Extreme, inanılmaz derecede yaratıcı olmamızı sağlarken, aynı zamanda bunu basit ve verimli bir iş akışıyla yapmamızı sağlıyor.

ATEM Mini Extreme’den doğrudan Twitch’e yayın yapan Chee, beş girişle birlikte iki adet görüntü içinde görüntü sinyalini, canlı internet yayınına ekleyebildi. Bunların arasında; sürücü, ön cam ve yolcu tarafı görüntüleri için kameraların yanı sıra Skype üzerinden çalışan bir gezici kamera ve sunucu ile sürücü taksinin dışında olduklarında kullanmaları için bir iPhone kamera bulunuyordu. Tüm girişler, HDMI üzerinden ATEM Mini Extreme’ye bağlandı ve bir dizüstü bilgisayarda ATEM Software Control kullanılarak Leau tarafından arka koltuktan kontrol edildi.

Chee, sözlerine şöyle devam etti: “Projeye ilk başladığımızda, sadece dört giriş kullanabileceğimizi temel alarak çözümü tasarladık. Neyse ki ATEM Mini Extreme zamanında duyuruldu ve piyasaya sürüldü ve sekiz girişinin olmasıyla, istediğimiz gibi beş kamera girişine sahip olabildik. Kamera açıları ve kullanımları bakımından taviz vermek zorunda kalacaktık, ancak ATEM Mini Extreme’nin doğru zamanda gelmesiyle çok daha fazlasını ekleyebildik. Kesinlikle bu projedeki en önemli ekipmandı.

ATEM Software Control, ATEM Mini serisinin en önemli parçalarından birisi ve sadece fiziksel düğmelerle yapabileceğimizden çok daha fazlasını başarmamızı sağladı. Makroların programlanması ve Fairlight mikseri ile Medya Galerisine erişim bunların arasındaydı,” dedikten sonra Chee şunları ekledi: “Farklı açılara göre sahneleri önceden programlayabildiğimiz için özellikle ATEM’in makro düğmeleri, bir cankurtaran oldu. Bu nedenle, görüntü miksajı çok kolay oldu, özellikle de arka koltukta yalnızca bir operatör ve bir asistan olduğunu göz önünde bulundurursak.

Ses miksi için ekip, ATEM Mini Extreme’deki yerleşik Fairlight ses mikserini kullandı. Ses mikseri kullanılarak, switcher’in dört HDMI ve iki mikrofon girişinden ve tüm ses girişlerinden gelen 12 kanala kadar sesin seviyeleri ve dengeleri bağımsız olarak ayarlanabilir. ‘Singapur By Stream’ için Chee ve ekibi, mikrofonları içeri bakacak şekilde arabanın güneşliklerine gizlenmiş bir set RODE Wireless Go ii sistemden ve shotgun mikrofon takılı bir iPhone’den gelen sesi kullandı. Chee’nin bu konudaki açıklamaları şöyle oldu:

ATEM Mini Extreme’nin sayesinde, ses kurulumunu basit tuttuk. Alıcıdan gelen 2 kanal sesi sol ve sağ şeklinde bölme imkanı, sunucu ile sürücü arasında ses seviyelerini dengelememiz için mükemmel oldu.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.