Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > RED V-RAPTOR 8K VV Yeni Kuşak DSMC3 Kamera Sistemi
RED V-RAPTOR 8K VV Yeni Kuşak DSMC3 Kamera Sistemi
24.09.2021 13:44

RED Digital Cinema, yeni kuşak DSMC3 platformunun ilk ürünü olan yeni V-RAPTOR 8K VV kamerasını sunuyor. RED’in ileri düzeyde görüntü kalitesi hedefini tam olarak yansıtan kamera, şimdiye kadarki en güçlü kamerası. RED serisindeki en yüksek dinamik aralık, en hızlı sinema kalitesinde sensör tarama süresi, en temiz gölgeler ve en yüksek kare hızını sunuyor. Çeşitli çekim senaryoları için eşsiz performans sağlamak üzere tasarlandı. 

Kameranın ST modeli RED.com sitesinden ve yetkili RED bayilerinden satın alınabiliyor. Siyah modeli 2021 yılı bitmeden önce daha fazla miktarlarda piyasaya sürülecek. RED ayrıca 2022 yılının ilk yarısında bir XL kamera gövdesini de çıkaracağını duyurdu. XL boyu, RED RANGER gövde tarzına gelen geri bildirimlere bakılırsa stüdyo yapılandırmaları ve üst düzey yapımlar için ideal olacak.

V-RAPTOR kamerada 8K geniş formatlı veya 6K Super 35 çekebilme yeteneğine sahip, çok formatlı bir 8K sensör var. Önceki MONSTRO 8K VV sensörün bir devamı olan, etkileyici öykü anlatım amaçlı bu eşsiz kamera içi opsiyon, kameramanlara bir butona basarak istedikleri geniş formatlı veya S35 lenslerinden yararlanma imkânı veriyor ve her zaman 4K’dan fazla çözünürlük sunuyor.

V-RAPTOR önceki sensörün yeteneklerini çok aşarak kullanıcılara saniyede 120 kare hızında 8K (2.4:1 oranında 150fps), 160fps kare hızında 6K, saniyede 600 kare hızında 2K (2.4:1) çekim yapma seçenekleri sunarken, on yediden fazla dinamik aralık adımıyla görüntü yakalamaya devam ediyor. 

RED ekosistemindeki diğer kameralar gibi V-RAPTOR da RED’in patentli REDCODE RAW kodeğinden yararlanarak kullanıcılara 16 bit RAW çekme ve RED’in en son IPP2 iş akışından ve renk yönetim araçlarından yararlanma imkânı veriyor. 

Çok beğenilen DSMC3 kamera yeni bütünleştirilen ve modernize edilen bir biçimde üretildi ve uzaktan kumanda, Ethernet yoluyla veri boşaltma için dahili USB-C arabirimi, adaptör yoluyla phantom güçlü XLR ses, iki adet 4K 12G-SDI çıkış içeren güçlü ve profesyonel bir I/O grubuna sahip. Tüm özellikler 15 x 11 cm boyut ve 1.800 gram ağırlıkta, küçük, sağlam, su ve toz geçirmez bir tasarım içerisine paketlendi. Diğer önemli özellikleri arasında kilitlenen mekanizmalı bir RF lens yuvası; Wi-Fi yoluyla kablosuz kumanda ve ön izleme; faz tespitli otomatik odak; ve yan tarafında kamera içi format seçimi, kişiselleştirilebilen butonlar, durum güncellemeleri içeren geniş kapsamlı kontrollere imkân veren yeni tasarımlı ve dolaşımı kolay bir bütünleşik ekran var. 

RED’in en son kamerası RED KOMODO 6K gibi V-RAPTOR da çeşitli çekim senaryoları ve gereksinimleri için optimize edilmiş basit format seçenekleriyle kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için güncellenen ve kolaylaştırılan REDCODE RAW ayarlarından (HQ, MQ, LQ) yararlanıyor. 

V-RAPTOR kamera ayrıca RED marka veya diğer kalifiye CFexpress medya kartları; bütünleşik mikro V-Mount pil plakası; daha sessiz ve kararlı ısı yönetimi için 60mm fan; iOS ve Android aygıtlarına yönelik ücretsiz RED Control uygulaması yoluyla kablosuz bağlantı sunuyor.

RED ayrıca ilk elden ve başka firmalarla ortak tasarlanan geniş kapsamlı bir dizi aksesuar da sunuyor. RED’in mühendislik ekibi, V-RAPTOR kamera ile birlikte çalışmak üzere, özel amaçlı ürünler yaratmak ve üretmek için SmallHD, Angelbird, Core SWX ve Creative Solutions gibi önemli çözüm ortaklarıyla yakın işbirliği içerisinde çalıştı. 

RED ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.