Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bangladeş’te Somoy TV TVU Networks’ten Bulut Tabanlı Haber Toplama Çözümü Kurdu
Bangladeş’te Somoy TV TVU Networks’ten Bulut Tabanlı Haber Toplama Çözümü Kurdu
25.09.2021 20:59

TVU Networks, Bangladeş’te 24 saat yayın yapan haber kanalı Somoy TV ile ilişkilerini genişletti. Güncel haber yayınlarıyla ve teknoloji kullanımındaki ilericiliğiyle bilinen Somoy TV, uzaktan haber toplama çalışmalarını geliştirmek için 2014 yılından bu yana TVU Networks çözümleri kullanıyor.

O yıl TVU Networks’ün mobil vericileri ve sunucuları, istasyonun planladığı DSNG van satın alımının yerine geçerek, tutacak maliyetin çok küçük bir kısmıyla daha geniş kapsama alanı sağladı. Birkaç yıl sonra Somoy TV hızı arttırmak ve habercilik yaptığı alanı genişletmek için haber toplama filosunu büyüttü. 

Somoy TV CEO ve Genel Müdürü Ahmed Joaber şunları söyledi: “TVU Networks’ün IP ve bulut tabanlı çözümleri kullanarak elde ettiğimiz maliyet tasarrufları sayesinde daha fazla araç satın alabildik. Önemli bir çözüm ortağımız olan TVU Networks, bize sahadan daha fazla esneklikle canlı yayınlarımızı zenginleştirmekte yardımcı oluyor. TVU çözümleri piyasadaki en kısa gecikmeyi, en hızlı başlama süresini ve en iyi iletim kalitesini sunuyor. HEVC ile birlikte IS+ teknolojilerinin düşük veri bant genişlikleri kullanarak nasıl üstün resim kalitesi ürettiklerini gördük. Bu avantaj Bangladeş’te sahip olduğumuz mobil ağ koşullarında önemli. Artık yayınlarımızın kapsamı mesafeyle sınırlı değil. Başkent ve ötesinden her gün acil ve önemli haberler yayınlıyoruz.

Somoy TV içerik çekimleri için TVU Anywhere mobil yayın uygulamasını kullanıyor. TVU Anywhere artık nesne takibini otomatikleştiren yeni bir iPad Pro (M1 Chip modelleri) özelliği olan Center Stage ile bütünleşik destek içeriyor. Center Stage bütünleşmesi sayesinde yapay zekâ nesneyi otomatik olarak tanıyıp hareket ettikçe takip ederek TVU Anywhere kullanan muhabiri ve sunucuyu sabit bir konumda durmanın kısıtlamalarından kurtarıyor. Resim içinde resim (PinP) veya bölmeli (split) ekran seçenekleriyle ön ve arka kameralardan aynı anda yayın yapmak için ikili kamera desteğine de sahip. TVU Anywhere kullanılarak çekilen içerikler, yapım ve dağıtım için doğrudan bulut ortamına gönderilebiliyor.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.