Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Robe TRANSFERABLE ENGINE (TE) LED Teknolojisi
Robe TRANSFERABLE ENGINE (TE) LED Teknolojisi
25.10.2021 11:42

Yüzde yüz kendi üretimi olan LED’leri kullanıp, Uzakdoğu’dan LED almayan tek firma olan Robe, patentli TRANSFERABLE ENGINE (TE) teknolojisiyle fark yaratıyor. 

LED’lerin en önemli avantajı uzun ömürlü olmaları fakat ne yazık ki bütün LED’ler hem çıkış gücü hem de renk sapması açısından zamanla zayıflarlar ve çıkışın kabul edilemeyecek kadar düştüğü bir noktaya gelirler. Bir LED ışık değiştirmek özel araçlar gereksinimi, yetenek ve zaman bakımından pahalı olup, bakım ve onarım maliyetini daha da arttırmaktaydı. Robe firmasının TRANSFERABLE ENGINE teknolojisi, tüm bu sorunları gidermeye yönelik; maliyet, zaman, teknolojik ilerleme, esneklik, kestirilebilir performans ve uzun ömürlü kullanım sağlıyor. Robotun ömrü bittiğinde çöpe atılmıyor. 15 dakika içerisinde değiştirebildiğiniz iki adet BMFL ampul fiyatına denk gelen engine sayesinde yüklü bir maliyetten kurtarıyor.

TE HP Beyaz LED Engine  (HP; High Performance-Yüksek Performans) mümkün olan en yüksek çıkış gücünü üretir. Alternatif olarak TE HCF Beyaz LED Engine (High Colour Fidelity-Yüksek Renk Doğruluğu); yüksek doğallıkta CRI ile benzersiz renk kalitesi gerektiren uygulamalar için kullanılır. 

Robe TRANSFERABLE ENGINE, müşterilere düşük maliyetle tutarlı ışık kalitesi kazandırırken, LED’in tüm avantajlarını da koruma imkânı veriyor. Yeni High Colour Fidelity sistemlerin çıkmasıyla, yüksek CRI uygulamaları için fazladan ışık kaynağı alma gereksiniminin ortadan kalkması, maksimum kaynak esnekliği sağlıyor. Bu kolay aktarımın avantajı; tüm Robe TE beyaz LED ışık kaynakları ile uyumlu olup, gelecek teknolojilere de uyumludur.

Robe TRANSFERABLE ENGINE, farklı çalışma saatlerine ve farklı lümen çıkışına sahip armatürleri aynı yoğunluk seviyesine getiren benzersiz yazılımla dengeli bir ürün grubuna sahip olmanızı sağlar. 

NFC teknolojisi ile motor seri numarası, kullanılan saat, yoğunluk düşüşü hakkında kolayca bilgi alınabilir. Işığın kullanımadığı zamanlarda tüm engine verilerine erişmek için NFC tabanlı Robe COM uygulaması eksiksiz erişim sunar. Bu sayede bir ışık kaynağının içine yerleştirilmeden önce engine performansı da öğrenilmiş olur. 

Robe firmasının sunduğu diğer patentli teknolojilerinden bazıları aşağıdaki gibi sıralanabiliir;

HD, UHD, 8K ve hatta 16K da dahil olmak üzere hiçbir kamera sisteminde titreşim yapmayacağı için TV ve prodüksiyon uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilir.

HotSpot Lens teknolojisi sayesinde hiç çaba sarf etmeden ipek pürüzsüzlüğünde boyama yapılabilir.

Elektronik Hareket Sabitleyici sistemi, stüdyo ve sahnelerde oluşabilecek titreşimleri azaltmaktadır. Ani duruşlarla hızlı hareket imkânı sağlayıp, beam sapma veya titreşimiyle sonuçlanan gecikmelerin engellenmesini sağlar.

Robe ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi Grup İletişim’i arayabilirsiniz.