Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Orban OPTIMOD XPN-Enterprise Linux Tabanlı Ses İşleme Platformu
Orban OPTIMOD XPN-Enterprise Linux Tabanlı Ses İşleme Platformu
23.11.2021 12:32

Dünya çapındaki radyo ve internet yayıncıları, operasyonları merkezini (ve ideal olarak sanallaştırılmış) ortamlara taşımanın faydalarını anlıyor. Bu müşterilerin birçoğunun, yönetilmesi gereken birçok sinyal yanında çok yoğunluk başka ihtiyaçları da var. Orban’ın yeni OPTIMOD XPN-Enterprise ürünü bu ihtiyaçları kolayca karşılıyor.

OPTIMOD XPN-Enterprise, birden fazla yayın istasyonu veya merkezi kontrole sahip akış hizmetleri için kullanımı kolay, Linux tabanlı, tercihe göre özelleştirilebilir bir işleme platformu. Kurumsal sınıf bir softGear sunucusu ve uygun OPTIMOD XPN-Enterprise düğümleri kullanarak, 1 RU boyutlu yapısında toplam 24 çıkış kanalı olmak üzere, 8 adet FM ve 8 adet HD/DAB+ radyo kanalı ve artı 8 internet akışı işleme kanalı için Orban’ın patentli OPTICLOUD sinyal işleme teknolojisine sahip. 

OPTICLOUD tarafından işlenecek içerik, AES3, AES-67, SMPTE 2110-30, Dante veya Livewire+ gibi en yaygın ses aktarım yöntemlerinden herhangi biri kullanılarak tek bir konuma getiriliyor ve her bir verici sitesine dağıtım için uygun Orban XPN-Enterprise düğümleri kullanılarak gerekli çıkışlar (analog, AES3, FM Composite, DMPX ve Orban uMPX) oluşturuluyor. Bu sistemle Orban, kurulumun müşteriler tarafından ihtiyaçlara göre uyarlanabildiği ve hatta gerektiğinde kolayca değiştirilebildiği veya genişletilebildiği bir yapıda, maksimum esneklik sunuyor.

OPTIMOD XPN-Enterprise sunucusu, AES67, SMPTE2110/2027 – ikili yedekli ağlar Dante ve Livewire+’ı destekliyor ve son teknoloji ürünü bir AoIP ses işleme sistemi kurmaya olanak tanıyor. Her girdi için içerik ayrı ayrı işleniyor. OPTICLOUD fabrika ön ayarları, kullanıcılara her format için hızlı bir başlangıç sağlıyor ve özel “aşağı-yukarı” kontrolleri, birden fazla ses işleme parametresini birkaç kontrolle birleştirerek, istasyonların sesini ayarlamayı büyük ölçüde basitleştiriyor. Her yayın çıkışı için Kantar veya Nielsen filigranı, uygun XPN-Enterprise Node kullanılarak sağlanıyor.

Orban ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.