Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dome Productions, Canlı, 4K ve HDR etkinlik çalışması için Sony PVM-X Serisi Profesyonel Monitörleri Kullanıyor
Dome Productions, Canlı, 4K ve HDR etkinlik çalışması için Sony PVM-X Serisi Profesyonel Monitörleri Kullanıyor
26.11.2021 11:57

Prodüksiyon araçları sağlayıcısı Dome Productions; canlı, 4K ve HDR prodüksiyonlara yönelik artan bir taleple karşı karşıya. Dome, yeni ve mevcut araçlara kolay kurulum için Sony’nin PVM-X serisi profesyonel monitörlerini seçti. Monitörler, her türlü video sinyalini düşük gecikme ve yüksek renk doğruluğuyla işleyebiliyor.

Zorluk

  • Giderek artan sayıda Dome Productions müşterisi, canlı spor ve eğlence etkinliklerini 4K ve HDR olarak sunmak istiyordu.
  • Video operatörleri, son yayın görüntülerini mümkün olduğunca yakın üretebilecek, parlak, tutarlı ve doğru HDR monitörler istiyordu.
  • Dome prodüksiyon ekipleri, canlı iş akışlarındaki gecikmeyi en az seviyede tutmak zorundaydı.

Çözüm

  • Dome’un yeni Gateway mobil prodüksiyon aracı, Sony PVM-X serisi 4K monitörlerle donatılarak video sinyalinde yükseltme yapma ihtiyacı ortadan kaldırıldı.
  • Düşük gecikme, bu monitörlerin yoğun baskı altındaki gerçek zamanlı prodüksiyonlar için ideal olmasını sağlıyor.
  • Monitörler ve kameralar arasındaki sorunsuz renk uyumu, canlı prodüksiyon iş akışlarının tamamında tutarlı görüntüler sunuyor.

Sonuç

  • Mobil birim, 720p’den 2160p’ye kadar video sinyallerinin yanı sıra 4K HDR özelliği de sunan monitörlerle prodüksiyona hazır.
  • İnanılmaz renk doğruluğu ve geniş renk gamı, kamera tonlayıcılarının ve video operatörlerinin istediği ve beklediği gerçekçi renkleri gösteriyor.
  • Dome Gateway, HDR kapasitesiyle, en yüksek kaliteli canlı prodüksiyonları destekleyebiliyor.

4K ve HDR için gerçek zamanlı monitörler

Dome Productions, Kuzey Amerika’nın tamamında 1989’dan beri canlı spor ve eğlence prodüksiyonları sunuyor. Takımlar, ligler, yayıncılar ve prodüksiyon şirketleri ile birlikte çalışarak son beş yılda 1000’i aşkın canlı 4K etkinlik prodüksiyonu yaptı. Ama giderek artan 4K ve HDR talebi nedeniyle, video operatörlerine ve teknik yönetmenlere gerçek zamanlı olarak gerçekçi görüntüler sunacak monitörlere ihtiyaç vardı.

Doğru renkler, istikrarlı görüntüler

Dome Productions, yeni mobil prodüksiyon birimi Dome Gateway’i Sony’nin 24 inç PVM-X2400 ve 18,4 inç PVM-X1800 monitörleriyle donattı. Artık video operatörleri, en yüksek renk doğruluğu seviyelerini sunan, güvenilir yerel 4K ekranlarla, yüksek görüntü kalitesinden ve prodüksiyon değerlerinden emin olabiliyor. Ve düşük gecikme ve 3D LUT seçenekleriyle, canlı prodüksiyonun gerektirdiği hızda rahatça çalışabiliyorlar.

Daha fazla prodüksiyon seçeneği

Monitörlerin dörtlü görünüm özelliği, bir ekranda dört sinyali gösterebiliyor ve yönetmenlerin ve operatörlerin karmaşık prodüksiyonlarla başa çıkmasını sağlıyor. Veya hızlı yaratıcı kararlar için bir sinyalin dört farklı görünümünü karşılaştırabiliyorlar. Şimdi Dome Productions, tamamen 4K Dome Silver aracına Sony HDC-5500 sistem kameralarının yanı sıra PVM-X serisi monitörler ekledi ve daha da fazla müşteriye 4K HDR prodüksiyonlar sunuyor.