Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Nevion, Cisco Nexus 9000 ve Data Center Network Manager Desteğini Genişletti
Nevion, Cisco Nexus 9000 ve Data Center Network Manager Desteğini Genişletti
23.12.2021 10:43

Bir Sony Group Şirketi ve ödüllü sanallaştırılmış medya prodüksiyon çözümleri sağlayıcısı olan Nevion’un planlama ve SDN kontrol yazılımı VideoIPath, artık hem aktif hem de pasif modda Cisco Nexus 9000 Non-Blocking Multicast (NBM) ve çok noktaya yayın NAT (Network Address Translation) özelliklerini destekliyor. Bu en son güncelleme, müşterilerin artık VideoIPath ile birlikte Cisco’nun Data Center Network Manager (DCNM) çözümünden tam olarak yararlanabileceği anlamına geliyor.

NBM pasif modu, Cisco anahtarlarını kullanan müşterilerin VideoIPath’in gelişmiş düzenleme ve SDN kontrol özelliklerini tam olarak kullanmasını sağlar. NBM pasif modu ile birlikte VideoIPath, müşterilerin bağlantıyı planlayabileceği, medya içeriği için bilinçli yönlendirme kararları alabileceği, yük dengesi ve medya akışları için yedekliliği yönetebileceği anlamına gelir. Sonuç olarak bu, mevcut IP yapı kapasitesinin daha verimli kullanılmasını sağlar. Bu arada, NBM aktif modu, mevcut dağıtımlarla bütünleştirmek için kullanılabilir.

Buna ek olarak, Cisco’nun DCNM çözümü, yapılandırma sağlama, akışların ayrıntılarının görülebildiği basitleştirilmiş işlemler, her bir akış bazında akış yolu ve granüle bit hızı ve Nexus 9000 sınır saat işlevi üzerindeki performansı izleyen PTP (Precision Time Protocol) izleme dahil olmak üzere Nexus anahtarlama altyapısının tüm kullanım ömrü boyunca eksiksiz yönetimini sağlar. Nexus 9000 sınır saat işlevindeki performansı izleyen. En son güncellemeler birlikte, medya ağı müşterilerine IP yapılarını geniş ölçekte kurmak ve yönetmek için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlar.

Bu güncellemelerden bu yana Nevion, bir Alman TV kanalı ve daha büyük bir prodüksiyon ağı oluşturmak için İsviçre çapında bölgesel stüdyoları spor stadyumlarıyla birleştiren bir girişim de dahil olmak üzere VideoIPath ve NBM ile çalışan birkaç büyük projeyi devreye aldı.

Kısa sure önce Nevion, Cisco Nexus 9000 için Multicast NAT ağ adres dönüştürme özelliğini ekleyerek Cisco ürünlerine verdiği desteği daha da genişletti. Uçtan uca RTP izleme ve çok noktadan tek noktaya yayına NAT adres dönüştürme desteği de planlanıyor.

Nevion VideoIPath Ürün Müdürü Arne-Johan Martinsen yorum yaptı: “Cisco; IT, ağ ve siber güvenlik çözümlerinde dünya çapında bir lider, dolayısıyla bu tamamlayıcı teknolojilerin kombinasyonu müşterilerimiz için gerçekten oyunun kurallarını değiştiriyor. Onlara IP yapıları üzerinde tam kontrol sağlama ve VideoIPath tarafından sunulan gelişmiş özelliklerden daha etkili bir şekilde yararlanma gücü ve yetenekleri sunuyor. Müşterilerimizin piyasadaki en iyi teknolojilerden yararlanmalarını sağlamak için gelecekteki projelerde Cisco ile yakın işbirliğiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Cisco Teknik Pazarlama Başmühendisi Rahul Parameswaran aktardı: “Müşterilerimizin IP’ye giden dönüştürücü yolculuğu yapmalarını sağlamak için Nevion ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte çözümlerimiz, mevcut ve gelecekteki kurulumlarını geliştirmeye yardımcı olacak ve basitleştirilmiş işlemlerle birden fazla iş akışını entegre edip kullanmalarını sağlayacak.”