Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bulut Tabanlı Quortex I/O Platformu ile Canlı Akış Hizmetlerinde Hız ve Esneklik
Bulut Tabanlı Quortex I/O Platformu ile Canlı Akış Hizmetlerinde Hız ve Esneklik
24.12.2021 11:44

İnternette kolay, uygun maliyetli canlı görüntü akışına yönelik OTT tabanlı canlı dağıtım çözümü Quortex, bulutta çalışan I/O platformuyla içerik sahiplerine canlı akışları gerçekleştirmeleri ve yeni online hizmetler başlatmaları için gereken kaynaklar ve bant genişliği üzerinde eksiksiz denetim sunuyor. Bu yeni yazılım hizmeti (SaaS) çözümü sayesinde kullanıcılar küresel çapta milyonlara erişebilen 7/24 online kanallar sağlayarak, içerik taleplerini kolayca ve hızla karşılayabiliyorlar. 

Şirketin patentli “Just-In-Time-Everything” (Her Şey Tam Zamanında) teknolojisine dayanan Quortex I/O, canlı akışın faydalarını en üst düzeye çıkarırken, online etkinlik başlatmakla ilişkili riskleri sıfıra yakın bir düzeye indirir.

I/O, müşterilerin “kullandıkları kadar ödeme yapmalarını” sağlar, yalnızca platformun ürettiği veya desteklediği şey için ücret alır. Rakip hizmetler izleyici trafiğinden bağımsız olarak kod dönüştürme için ücret alabiliyorken, I/O yalnızca abonelerin içeriği izlerken tükettiği bit hızları için ücret alır ve hatta kodu dönüştürülen belirli kullanıcı profilleri tarafından ücretlendirilebilir.

Quortex CEO’su Marc Baillavoine, “Yaklaşımımız, harici bir yönetim sistemine ihtiyaç duymadan, abonenin özelliklerine dayalı kişiselleştirilmiş içerikle, izleyicilerin ilgisini çekmek için risksiz bir fırsat sunuyor” dedi. “Aboneler tercihlerini, kullandıkları cihazların türünü veya bulundukları yeri ve daha fazlasını anlamak için analiz edilebilir. Quortex I/O’yu olması gerektiği kadar basit olacak ve bulut aracılığıyla küresel olarak her yerde içerik akışı için sürdürülebilir bir seçenek sunacak şekilde tasarladık.

En son bulut teknolojilerinden yararlanan I/O, kullanıcıların yalnızca bir canlı akış için gereken kaynakları dağıtmasına olanak tanır ve platform ayrıca bulut sağlayıcılarının kullanılmayan kapasitesinden de yararlanabilir.