Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lyon Video, FOR-A Ürünlerine 32 Adet FA-9600 Sinyal İşlemci ve Üç HVS-490 Resim Masası Ekledi
Lyon Video, FOR-A Ürünlerine 32 Adet FA-9600 Sinyal İşlemci ve Üç HVS-490 Resim Masası Ekledi
25.12.2021 11:47

FOR-A Corporation of America, ABD’nin Ohio eyaletinin Columbus, kentindeki bir görüntü yayın ve prodüksiyon şirketi olan Lyon Video’nun 10 adet FA-9600 çok amaçlı sinyal işlemci satın aldığını duyurmuştu. Lyon Video şimdi de 32 adet FA-9600 daha satın alarak, şirketin toplam 42 FA-9600 işlemci sayısını kırk ikiye çıkardı. Tümünde, işlemcinin yüksek dinamik aralıklı (HDR) yazılım opsiyonu var.

Yeni sinyal işlemcilerinden bazıları, 13 maçlık NCAA Division I kolej futbol paketi için dolaşım halinde olan 16 metrelik genişletilebilen OB tırı Lyon-14’teki FOR-A donanımına katılacak. Diğerleri, çeşitli uzak uygulamalar için Lyon Video uçuş paketlerinde (fly pack) kullanılacak. Lyon ayrıca, uçuş paketi donanımına üç adet FOR-A HVS-490 HD/4K-UHD resim masası ekledi. Canlı ortamda kullanım için tasarlanan etkinlik belleği ve makro işlevleri, kurulumu kolaylaştırır ve MELite teknolojisi, bir sahneleme senaryosunda birden fazla resim masasına olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Lyon Video Başkanı Chad Snyder şunları söyledi: “Yalnızca birkaç geziden sonra 4K UHD’ye yükselmemizdeki farkı gördük. Ve ekipman filomuzda kullanılmak üzere hemen 32 FA-9600 daha sipariş ettik. İzleyiciler kusursuz bir 4K görüntü istiyor. Ekipman paketimizin bir parçası olan bu sinyal işlemcileri sayesinde, izleyicilerin sinyal kalitesi hakkında endişelenmeden görmeye alışık oldukları ekstra görsel unsurları dahil edebiliyoruz. Bu, prodüksiyona ağ düzeyinde tutarlı bir his veriyor.

Lyon Video, futbol oyunlarının prodüksiyonunu UHD çözünürlükte hazırlayacak olsa da, grafikler, POV kameralar ve efektler gibi dış kaynaklardan gelen tüm içerikler UHD olarak sağlanmaz. FA-9600’ler, HD sinyallerinin yüksek kalitede yüksek çözünürlüğe çevrilmesini sağlayarak, izleyici için öğeler arasında görüntü kalitesinde sarsıcı bir fark oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Snyder sözlerine ekledi: “Çevrimin kalitesi çok önemli. Bize sunulan seçeneklere baktığımızda, FA-9600’ün kalitesi rakiplerinden üstündü.

FA-9600’ler şu anda okul futbolu için kullanılıyor olsa da, uzun vadeli plan, onları çeşitli uygulamalar için ve uçuş paketi uygulamaları da dahil olmak üzere tüm prodüksiyonlarda kullanmak. FA-9600’ün benimsenmesi, tırların HDR 3D LUT dahil olmak üzere daha geniş renk gamıyla HD/3G ve UHD prodüksiyon kapasitesini artıracak.

Canlı HDR yayın prodüksiyonları için tasarlanan FA-9600’ün iki 3G/HD/SD-SDI girişinden her biri şunları içerir: bir kare senkronlayıcı, HDR ve Geniş Renk Gamı desteği ve 12G, 4K (UHD), 1080p, HD/SD-SDI dahil olmak üzere çok sayıda formatın çevrimi. 12G-SDI terminalleri opsiyonel yazılımla 4K prodüksiyon desteği sağlarken, opsiyonel bir genişletme kartı ise dört adet ek 3G-SDI G/Ç kanalı veya altı adet 12G-SDI dağıtık çıkış kanalı ekler. Karma SDR ve HDR prodüksiyon ortamlarında SDR-HDR, HDR-HDR ve HDR-SDR dönüşümleri için dahili LUT’lerin yanı sıra 3D LUT’ desteği, benzeri görülmemiş çevrim doğruluğu sağlar.

FOR-A ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.