Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pandax 4K, Tecnópolis Yıldönümü Kutlamalarını URSA Broadcast ile Televizyondan ve İnternetten Naklen Yayınladı
Pandax 4K, Tecnópolis Yıldönümü Kutlamalarını URSA Broadcast ile Televizyondan ve İnternetten Naklen Yayınladı
27.12.2021 13:58

Blackmagic Design, Arjantin’in en büyük sanat, bilim ve teknoloji fuarı olan Tecnópolis’in yeniden açılışını ve 10. yıl dönümünü kutlamalarını televizyon ve internetten canlı yayınlamak üzere, Pandax 4K’nın URSA Broadcast kameraların yanı sıra, ATEM 2 M/E Advanced Panelleri kullandığını duyurdu. Etkinlikte, bizzat katılan binlerce kişi için çok sayıda sahnede müzik performanslarının yanı sıra teknoloji ve kültürel tanıtımlar, gastronomi deneyimleri ve daha fazla sunumlar yer aldı ve 4.000’i aşkın sanal izleyiciye ulaştı.

Buenos Aires merkezli görsel işitsel yapım şirketi Pandax 4K, görsel işitsel içerik için Arjantin’in kamu platformu olan Cont.ar, Tecnópolis’in YouTube kanalı ve Facebook hesabının yanı sıra, Arjantin’in ulusal kamu yayın kuruluşu Televisión Pública Noticias ve YouTube kanalı dahil olmak üzere, çok sayıda platformda, televizyonda ve internette canlı yayınlanan büyük etkinlik için görevlendirildi.

Etkinlik, beş URSA Broadcast kamera tarafından kaydedildi ve canlı internet ve televizyon yayını da bir ATEM 2 M/E Production Studio 4K canlı yapım switcher’i ve ATEM 2 M/E Advanced Panel ile tamamlandı.

Pandax 4K teknik sorumlusu Damián Petruccelli şunları anlattı: “Bunun gibi büyük bir etkinlikte çalışırken, çok farklı öğe, insan ve sahne söz konusuyken, seçtiğiniz cihazların güvenilir, kullanımı kolay olması ve yüksek kaliteli sonuçlar sağlaması çok önemli. URSA Broadcast’ları tripod ve robotik kamera kollarına yerleştirdik ve kameraların kompakt ve sezgisel tasarımı sayesinde, kısa bir sürede çalışmaya başlayabilmemiz inanılmazdı.

İzleyicilerimize, mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ve bir kutlama havası aktarmak istedik. Bazı müzik gösterilerinin akşam saatlerinde yer alması nedeniyle, görüntülerin grenli görünmesini istemediğimiz için URSA Broadcasts’ın görüntü kalitesi çok önemliydi. Kameraların performansı çok iyiydi,” diyerek sözlerine devam etti.

Kameraların sahnelerin ve sahanın farklı noktalarına yerleştirilmesi, canlı internet ve televizyon yayınını izleyenler için Petruccelli ve ekibinin, çok sayıda açı yakalamasına olanak verdi.

Petrucelli şunları ekledi: “Kameralarla birlikte ATEM 2 M/E Production Studio 4K ve ATEM 2 M/E Advanced Panel, gerçekten son derece dinamik bir gösteri oluşturmamıza olanak verdi, çünkü yayın esnasında çoklu kamera görüntüleri üzerinde tam kontrole sahiptik. Bu araçların son derece etkiliydi ve kullanımları sezgiseldi.

Pandax 4K ekibinin, son dakika ihtiyaçları için Pocket Cinema Camera 4K ve URSA Mini Pro 4.6K kameralara, DeckLink 8K Pro görüntü kayıt ve oynatım kartlarına, 10 Mini Converter Optical Fiber 12G cihazına, SmartScope Duo 4K monitörlerine ve iki HyperDeck Studio 12G kaydediciye erişimi vardı.

Tecnópolis’in haricinde Pandax 4K ekibi, Latin Amerika’nın en büyük kültürel merkezi Buenos Aires’teki Kirchner Kültür Merkezinde düzenlenen müzik gösterilerinin internetten canlı yayını için; ATEM 1 M/E Production Studio 4K, ATEM Television Studio Pro 4K ve ATEM Television Studio HD dahil olmak üzere, ek Blackmagic Design ürünlerinden düzenli olarak yararlanmaktadır. Sıklıkla, orkestralardan ve Arjantin’in önde gelen müzisyenlerinin derlemelerinden oluşan performanslar, Kirchner Kültür Merkezi’nin YouTube kanalı Centro Cultural Kirchner’in yanı sıra Facebook sayfasında, canlı yayınlanmakta.

Yapımlarını ve hizmetlerini geliştirmek üzere Pandax 4K, kısa zaman önce yeni URSA Broadcast G2 ve Blackmagic Studio Camera 4K Pro’ları iş akışına dahil etti.

Pandax 4K ortaklarından olan Marcos Nuñez ve Demián Lammer, “Tecnópolis gibi bir açık hava etkinliği veya Kirchner Kültür Merkezinde bir iç mekan etkinliği olsun, bir prodüksiyonun altından kalkamayacağımızdan bir an bile endişe duymadık. Blackmagic Design ürünlerine sahip olmak, müşterilerimize aradıkları hizmetleri sunabilme güvenini ve esnekliğini sağlıyor,” diyerek sözlerine son verdi. 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.