Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tokyo’da AJA BRIDGE LIVE ile SRT ve RTMP Yoluyla Canlı Etkinlik Yayını
Tokyo’da AJA BRIDGE LIVE ile SRT ve RTMP Yoluyla Canlı Etkinlik Yayını
29.12.2021 14:40

Çok platformlu görüntü akışı canlı eğlence için standart haline geldiğinden, canlı prodüksiyon profesyonelleri, içeriği giderek daha fazla farklı ve ayrı tip izleyicilere sunmak için eşzamanlı yayın iş akışlarına yöneliyorlar. Kitle erişimini en üst düzeye çıkarmak için hayati olsa da, ekiplerin her bir dağıtım platformunun çeşitli video formatı ve kalite gereksinimlerini dengelemesi gerektiği göz önüne alındığında, eşzamanlı yayın iş akışlarının başarılı bir şekilde uygulanması zor olabiliyor.

Bu karmaşıklıkları azaltmak ve değişen müşteri taleplerine uyum sağlamak için Tokyo merkezli canlı prodüksiyon teknolojisi firması Nouvelle Vague Inc., gelişen teknoloji ve standartları göz önünde bulundurarak geçen yıl eşzamanlı yayın iş akışını iyileştirdi. Şirket, bu yılın başlarında SRT iletimi ve uzaktan prodüksiyona yönelik artan müşteri talebini karşılamak için çok kanallı canlı görüntü toplama, sahadan merkeze görüntü aktarımı, canlı akış ve görüntü dağıtımını destekleyen iki AJA BRIDGE LIVE cihazını bünyesine kattı.

Daha fazla kararlılık ve işlevsellik için 2020’nin başlarında iki AJA HELO akış ve kayıt cihazını iş akışlarına entegre ettikten sonra AJA donanımına aşina olan Nouvelle Vague, ayrı çalışma hatlarında Secure Reliable Transport (SRT) ve RTMP iletimini desteklemek için AJA BRIDGE LIVE’ı tercih ederek iş akışını genişletti. 

Nouvelle Vague Başkan Yardımcısı ve Temsilci Direktörü Masayoshi Ikeda kaydetti: “SRT, müşteriler, özellikle de fikri mülkiyetleri için ek bir güvenlik katmanı arayanlar arasında giderek daha popüler hale geldi. Aynı zamanda müşterilerimiz, içeriklerinin birden fazla platformda yüksek kalitede istikrarlı bir şekilde teslim edilmesini de talep ediyorlar. AJA BRIDGE LIVE, bunu kullanıcı dostu bir şekilde başarmamızı sağlıyor.

Etkinlik noktasında desteği de kapsayan Nouvelle Vague e-spor projelerinin çoğu, 60’tan fazla katman içeren karmaşık ekran yapılandırmalarına sahip görüntü/ses akışları gerektiriyor. Yapım şirketinin bu yılki en iddialı girişimlerinden biri, Japonya’nın en büyüğü olan “RAGE” Esports yarışması içindi. BRIDGE LIVE, turnuva kapsamını YouTube, OPENREC.tv ve Twitter’a eşzamanlı olarak yayınlamak için bu projede gerekli olduğunu kanıtladı. 

Etkinlik yerinde, dört kamera çekim sinyali ve PlayStation 4 oyun kaynakları AJA KUMO 3232 12G-SDI yönlendiricilere aktarılarak, basitleştirilmiş kablolama sağlandı ve ardından NewTek TriCaster video prodüksiyon sistemlerine aktarıldı. Nouvelle Vague ekibi, sonucu iki HD prodüksiyon resim masasına, ve RTMP kodlaması ve SRT beslemelerinin alınması ve kodunun çözülmesi için BRIDGE LIVE cihazlarına aktardı. Bu görüntü akışı daha sonra 59.94i formatta Japon video akış sitesi ABEMA’ya ve diğer platformlara aşamalı olarak gönderildi.

Gelecek projelerde NAS kaydını ve MP4 alımını etkinleştirmek için Nouvelle Vague, kısa süre önce donanım demirbaşına bir AJA Ki Pro GO ekledi. Bu çok kanallı H.264 kaydedicinin eklenmesi, ekibin müşterileri kayıttan kurguya, dağıtım ve kayda kadar yerinde desteklemesine olanak tanıyan kapsamlı bir taşınabilir uçuş paketi sağladı. Nouvelle kısa bir süre önce bu iş akışını kullanarak FUJI ROCK FESTIVAL 202’i destekledi ve açıldığında Shibuya’daki stüdyolarından bir dizi uzaktan canlı akış projesini desteklemek için ondan yararlanmayı planlıyor.

Ikeda sözlerini şöyle tamamladı: “Pandemi, insanların fiziksel olarak bir araya gelmesini zorlaştırmaya devam ederken, operasyonları sürdürmek için uzaktan üretim hayati önem taşıyor ve AJA çözümleri, bunu akıcı ve başarılı bir şekilde yapabilmenin önemli bir parçası.

AJA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.