Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Christmas Down Under Çekimleri Blackmagic Design Kameralarıyla ve Post Prodüksiyonu DaVinci Resolve Studio ile Yapıldı
Christmas Down Under Çekimleri Blackmagic Design Kameralarıyla ve Post Prodüksiyonu DaVinci Resolve Studio ile Yapıldı
21.01.2022 11:35

Blackmagic Design, Ion Network’un yeni Noel filmi, Christmas Down Under’in Blackmagic Design’in URSA Mini Pro 4.6K G2 kamerasıyla çekildiğini duyurdu. Filmin kurgu ve renk düzeltme işlemleri, Tazmanya’nın South Sky Pictures stüdyosu tarafından DaVinci Resolve Studio’da, Covid karantina döneminin ortasında tamamlandı.

ABD’de Ion Network ve dünya çapında Level 33 tarafından dağıtımı yapılan filmin yönetmenliğini, ‘My Big Fat Greek Wedding’ yönetmeni Louis Mandylor ve yapımını, Ignite Pictures’den Adam Horner üstlendi. Film, sürekli gergin olan Amerikalı Ellie’nin, hava yoluyla Avustralya’ya giderek eşini ve onun eklektik ailesini bulmak için bir aborijin tur rehberinin ve YouTube’de ünlü bir Uber şoförünün yardımlarına başvurmasını konu alıyor.

Uzun metrajlı bir film olan Christmas Down Under, üç hafta boyunca Avustralya’nın 20 farklı yerinde çekildi ve çok verimli çalışmayı gerektirdi. Tatil filmlerinin çok yoğun olduğu bir dönemde gösterilecek olması nedeniyle de hızlı ve etkili çalışırken yüksek kaliteden ödün vermemek gerekiyordu.

Baş yapımcı Adam Horner şunları anlattı: “Tatil filmi endüstrisi çok rekabetli ve günümüzde, geçmiştekinden daha da fazla. Artık neredeyse her büyük televizyon kanalının, her yıl çok sayıda tatil filmi yaptığını görüyoruz. Bu yüzden kalite önemli ve URSA Mini Pro 4.6K G2 ile DaVinci Resolve’yi kullanmaya karar vermemizdeki neden de buydu.

Avustralya’da yaşanan Noel, kar ve al yanaklardan ziyade aşırı sıcaklar, klimalı iç mekanlar ve çok keskin güneş ışığında yapılan dış mekan çekimleri demektir.

Tazmanya’nın South Sky Pictures stüdyosunun 2. birim Görüntü Yönetmeni, filmde kamera operatörlüğünü üstlenmenin yanı sıra, ortak yapımcılığını ve kurgu uzmanlığını da yapan Maarten ‘Fish’ Talbot, şunları anlattı: “Film için genel olarak benzersiz ve kültürel açıdan uygun bir görünüm elde etmek, bu farklılıkları öne çıkarırken aynı zamanda bir Noel havası kazandırmamızı gerektiriyordu. Blackmagic kameraları, Avustralya’nın keskin güneşini iyi idare etti ve Resolve ise post prodüksiyonda, bizi tipik bir Noel filminden ayırt edecek bir renk paleti seçmemize olanak verdi.

Film, Görüntü Yönetmeni Luke Walker tarafından üç tane URSA Mini Pro 4.6K G2 ile çekildi ve sahnelerden bazıları, üçüyle aynı anda kaydedildi. Kısa olan teslimat süresine yetiştirmek için Walker, kameranın kullanımının kolay olmasına ve hızlıca kurulup sökülebilmesine güvendi.

Walker, sözlerine şöyle devam etti: “Eşzamanlı çekimler sırasında kameraların kolay kullanımı sayesinde, kamera operatörlerinin hepsi her an aynı bilgilere sahipti. Başka hiçbir kamera, URSA Mini gibi bir görünüm sağlamıyor. Sahte renk, farklı kodeklerin kullanılabilir olması, dahili ND filtreleri ve daha birçok standart özellikle, ihtiyacımız olan her şeye sahiptik.

South Sky Pictures’in Tazmanya’daki stüdyosunda yapılan post prodüksiyon işlemleri, Avustralya’da Covid kısıtlamalarının tam ortasında tamamlandı. Kurgu ve VFX çalışmaları Talbot ve post prodüksiyon müdürü Joshua Freeman tarafından DaVinci Resolve Studio ile yapıldı.

Başka bir yazılımda yapılan kaba bir kurgunun ardından, South Sky Pictures filmin post prodüksiyon bölümünü üstlendi.

Talbot şöyle devam etti: “Projenin tamamını Resolve’de yeniden düzenlemek zorunda kaldık ve stabilite sorunları olmadığından, post süreci daha hızlı ve kolay oldu ve teknolojimizi uyarlamak zorunda kalmadan kurgulamaya başlayabildik. Resolve’ye alışmamız sürpriz ölçüde sezgiseldi çünkü kurgulama sürecini hemen pratikleştirdi ve içgüdüsel olarak kurgu yapmak daha hızlıydı.

Kullanıcı deneyimine gelince, Resolve’nin basit yaklaşımı harika. Bu filmin, pandemi sürecinde evden çalışan iki kişi tarafından kurgulandığını unutmamak lazım, dolayısıyla, Resolve’de post prodüksiyonun farklı bölümlerinin ayrı sekmeler altında olması, ekranı kalabalıklaştırmadan ya da arayüz kapsamında arama yapmadan, ihtiyacımız olan her şeyin önümüzde olmasını sağladı.

Yapımcılar ve ağ yöneticileri, yapım sürecinin son evrelerinde üç yeni sahne istediğinde, özellikle Blackmagic Design URSA Mini Pro 4.6K G2 ve DaVinci Resolve Studio iş akışları çok faydalıydı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.