Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sud Radio Uzaktan Yayınlarını AETA Audio Systems ile Geliştirdi
Sud Radio Uzaktan Yayınlarını AETA Audio Systems ile Geliştirdi
22.01.2022 14:54

Fransız özel radyo istasyonu Sud Radio, izleyicilerine zamanında haber ve bilgi sunmaya yardımcı araçlar olarak AETA Audio Systems çözümlerini tercih etti. Haber, sosyal, politik, ekonomi ve spor odaklı yayın yapan radyo istasyonu, 2014’ten beri çeşitli uzak etkinlik ve olayları yayınlamak için AETA’nın ScoopTeam, Scoopy +S ve Scoop 5S kodeklerini kullanıyor.

Sunucular Patrick Roger ve Cecile de Menibus, Marsilya’daki stüdyodan “Sud Radio Matinale” programında yayın yapıyor.

Ulusal seçimler veya ülkedeki Sarı Yelekliler hareketi gibi güncel bilgileri yayınlayan istasyon, esneklik ve çok yönlülükleri nedeniyle AETA ürünlerini tercih etti. Zaman geçtikçe, Sud Radio bu ünitelerin sağladığı sayısız avantaja güvenmeye devam ediyor; buna yapaylık katan bozulma etkileri içermeyen uzaktan mobil IP yayınları sunmak da dahil.

Örneğin 2018’de başlayan Sarı Yelekliler protestoları sırasında istasyon, taşınabilir bir stüdyo olarak çalışabilen çok amaçlı bir cihaza ihtiyaç duyduğunda AETA ScoopTeam’e başvurdu. Ünitenin yerleşik mobil 4G özelliği ve güvenilir IP performansı, istasyonun bu uzun sure devam eden gösterileri başarılı şekilde yayınlamasında temel bir rol oynadı. Güvenilirlik ve kullanım kolaylığı, istasyonun IP veya ISDN hatlarını yönetme konusunda endişelenmek zorunda kalmadan üç saate kadar kesintisiz canlı yayın yapmasına imkân verdi.

Sarı Yelekliler protestoları sırasında meslektaşlarının kusursuz çalışmalarına tanık olduktan sonra, başlangıçta mobil IP bağlantılarının güvenilirliği konusunda biraz şüpheci olmalarına rağmen, istasyon ekibinin geri kalanı AETA’nın mobil IP bağlantılarını kullanma zamanının geldiğine karar verdi. O zamandan beri, Sud Radio uzaktan yayınladığı programlarını çoğalttı ve şimdi ülke çapında düzenli canlı yayınlar sunuyor. Karantina sırasında bile Sud Radio teknisyenleri, evden yayın yapabilmeleri için istasyona katkıda bulunan herkese Scoopy ve ScoopTeam ünitelerini dağıttı. Sud Radio Sistem Yöneticisi Misha Agard’a göre, bu WFH (Working From Home) yayınları için SIP hizmetinin kullanılması geçişi büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Sud Radio sunucusu Philippe David, Sarı Yelekliler protestoları sırasında “Les Vraies Voix” programında canlı yayında.

Agard şunları söyledi: “AETA ürünlerini her gün kullanıyoruz ve her durumda güvenilirliklerini göstermeye devam ediyorlar. Avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için ünitelerden en iyi şekilde yararlanma konusunda da yaratıcı olduk. Dahası, sağlamlıkları ve kaliteli bağlantıları sayesinde artık ISDN veya IP hatları kiralamak zorunda kalmıyoruz ve ScoopTeam cihazlarında bulunan SIM kartlar aracılığıyla kablosuz bağlantıları kullanarak zamandan ve paradan çok tasarruf ediyoruz.

İstasyonun yaratıcılığına bir örnek olarak, ScoopTeam orijinal olarak Sarı Yelek gösterilerinin yayınlanmasını kolaylaştırmak için ve spor etkinliklerinde yorumcu istasyonu olarak tasarlanmasına rağmen, Sud Radio ekibinin üniteyi aynı anda dört mikrofonu/kulaklığı bağlamak ve dış mekân yayınlarını iletmek için kullanmaya başlaması ve kodeki eksiksiz bir mini mobil stüdyo olarak kullanması verilebilir. “Bu, neredeyse her yerden haber raporlama yapmamıza ve ScoopTeam’in kodeklerle iletişim kurma yeteneği sayesinde dinleyicilerimizi en son olaylardan haberdar etmemize olanak tanıyor.

AETA Audio Systems Genel Müdürü Yann Vonarburg’a göre Sud Radio’nun ScoopTeam ve tüm AETA birimleri ile yaratıcılığı, ürünlerin yayın pazarına sunduğu büyük potansiyeli gösteriyor: “Kullanım kolaylığı ve her koşulda güvenilir bağlantılar en önemli unsurlardır ve istasyon personelinin işlerini başarıyla yapabilmesini ve önemli bilgileri izleyicilerine iletebilmesini sağlarlar. AETA’nın değerli müşterilerine sunmak istediği de tam olarak bu.

AETA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.