Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > New York Moda Haftası Khaite SS2022 Defilesini ARRI Çekti
New York Moda Haftası Khaite SS2022 Defilesini ARRI Çekti
23.01.2022 10:45

Görüntü Yönetmeni Aiden Ulrich, New York Moda Haftasındaki Khaite SS2022 defilesini çekmek için ARRI ALEXA Mini LF kameralar, Signature Prime lensler ve WCU-4 kontrol ünitelerini seçti.

Ulrich, fotoğraf makinelerini ARRI Signature Prime lenslerle eşleştirme tercihiyle ilgili olarak açıklama yaptı: “Moda çalışmalarında, giysilerin ayrıntılarını odakta tutmak için daha derin bir duruşa sahip olmak istiyorsunuz, ancak aynı zamanda görüntünün sanatsal yönünün cesurluğunu ve zenginliğini kaybetmemek de istiyorsunuz.”

En son New York Moda Haftası sırasında, Los Angeles kentinde yaşayan Görüntü Yönetmeni Aiden Ulrich, Khaite Spring 2022 koleksiyonunun defile gösterisini çekti. Görüntü yönetmeni, Khaite markasının bilinen zarif, modern ürünlerini giyen mankenleri kaydetmek için ARRI’ye ve ALEXA Mini LF ile birleştirilen Signature Prime lenslerin rafine görünümüne yöneldi. Ulrich, aynı anda üç Mini LF kamerayla çekim yaparak, gösteri için koyu romantik bir görünüm yarattı. Bu görüntü bir geçiş kartına (switching board) gönderildi ve canlı yayınlandı. 125 mm Signature Prime lensli “A” kamerasını kullanan Ulrich, biri Steadicam’de olmak üzere iki kameramanla daha çalıştı. Her kameraman, kablosuz odak takibi (follow focus) için WCU-4’ten yararlanan birer kamera asistanı ile çalıştı.

Signature Prime lensler bunun gibi az aydınlatılanı gösteriler için mükemmel. Moda şovları genellikle daha uzaktan çekim yapmak için daha uzun lensler gerektirir, ancak daha karanlıkta ve geniş formatta çekim yapıldığında alan derinliği yönetilemeyecek kadar sığ hale hemen gelebilir. 

Ulrich, Mini LF’ler ve Signature Prime’ların kombinasyonunu seçtiğini, çünkü “herhangi bir geliştirme olmadan kameradan çıktığı anda harika görünen” kusursuz görüntüler sunmak için güvenebileceği bir sistem aradığını paylaştı. “Mini LF’ler canlı podyum şovu için mükemmeldi çünkü zenginlikten veya ayrıntıdan ödün vermeden kaliteli bir görüntü elde edeceğimden emindim. Ayrıca bu görüntüleri güzelleştirmek için post prodüksiyonda çok fazla iş yapmaya gerek yoktu.

Ulrich, fotoğraf makinelerini ARRI Signature Prime lenslerle eşleştirme tercihiyle ilgili olarak açıklama yaptı: “Moda çalışmalarında, giysilerin ayrıntılarını odakta tutmak için daha derin bir duruşa sahip olmak istiyorsunuz, ancak aynı zamanda görüntünün sanatsal yönünün cesurluğunu ve zenginliğini kaybetmemek de istiyorsunuz. Signature Prime’lar kıyafetleri çok zengin bir şekilde tamamlıyor ve gölgeler söz konusu olduğunda performansları çok yüksek. Bunun gibi karanlık ışıklı şovlar için mükemmeller.” Moda gösterileri genellikle daha uzaktan çekim yapmak için daha uzun lensler gerektirir, ancak daha karanlıkta ve geniş formatta çekim yapıldığında alan derinliği yönetilemeyecek kadar sığ hale hemen gelebilir. Bu nedenle, defile öncelikle kameranın doğal 800 ISO’sunda çekilmiş olsa da, Ulrich temiz bir görüntüyü korumak gerektiğinde Mini LF’yi 1600 ISO’ya çıkarma yeteneğinden çok memnundu.

Ulrich, mankenlerin tenini yumuşatacak ve giysilere ışıltı katacak bir hale oluşturup gösteriye daha gerçeküstü bir görünüm kazandırmak için 125 mm ve 150 mm lenslerde ¼ güçte ve Steadicam’de kullanılan 75 mm lenste ½ güçte Tiffen Bronze Glimmer Glass kullanmayı tercih etti. 

Ulrich, mankenlerin tenini yumuşatacak ve giysilere ışıltı katacak bir hale oluşturup gösteriye daha gerçeküstü bir görünüm kazandırmak için 125 mm ve 150 mm lenslerde ¼ güçte ve Steadicam’de kullanılan 75 mm lenste ½ güçte Tiffen Bronze Glimmer Glass kullanmayı tercih etti. Ulrich, görüntülerin saf kalitesini korumak için ProRes 4444 XQ formatında açık kapı (open gate) modunda çekim yapmayı da seçti. Bu, canlı akış, sosyal medya ve görüntünün son şekli için çeşitli görünüm en/boy oranlarında işlerin oluşturulmasına izin verdi. Gösteri çok iyi karşılandı ve moda sektöründen birçok kişi Khaite’yi tutkulu kentsel tarzda yeni bir standart belirlediği için övdü. Aiden Ulrich’in sinematografisi kesinlikle sergilenen modayı tamamlayıcı bir rol oynadı.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.