Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Makas Üreticisi Excellent Edges, Blackmagic DaVinci Resolve Studio ve Atem Mini Pro ISO İle Videolar Oluşturuyor
Makas Üreticisi Excellent Edges, Blackmagic DaVinci Resolve Studio ve Atem Mini Pro ISO İle Videolar Oluşturuyor
17.01.2022 11:17

Blackmagic Design, Avustralya’daki bir makas üreticisi olan Excellent Edges’in, sevilen Facebook ve Instagram sayfalarında yayınladıkları videoları oluşturmak için; DaVinci Resolve Studio, ATEM Mini Pro ISO ve Fairlight Desktop Console’yi kullandığını duyurdu.

1988’den beri faaliyet gösteren Excellent Edges, en iyi kalitede makas ve diğer kuaför ekipmanlarını üretiyor. Son bir yıldır, şirketin etkili sloganlarından “sadece makaslar konusunda ciddiyiz” temasını kapsayan ve düzenli yayınlanan videolarla, dünya çapında bir takipçi kitlesine ulaşmayı başardı.

Uzun röportajlar, eğitim röportajları, canlı internet yayınları, reklamlar ve komedi skeçleri dahil olmak üzere, Excellent Edges’in video çalışmalarını büyütmek için, film yapımcısı ve profesyonel post yapımcı Benni Knop işe alındı. Başladığı aylardan beri, sosyal medya kanallarındaki 85 binin üzerinde yeni izleme ve 26 bin takipçiyle Excellent Edges, içerik ve abone sayısında belirgin bir yükseliş gördü.

Knop, şunları söyledi: “Avustralya’daki dar bir pazara satış yapan bir marka olduğunu düşündüğünüzde, bu izleme sayıları inanılmaz. Bu, yüksek kalite ilginç videoların, yerel bir şirketi küresel bir markaya dönüştürebileceğini gösteriyor.

Bir iPhone’de çekmek ve eskiden olduğu gibi basit kurgu yapmaktansa, artık çok kameralı, düzenli bir video yayını çekiyoruz ve yüksek kalite post prodüksiyon yapıyoruz. Herhangi bir şirketin karşılayabileceği fiyatlarla yüksek kalite sunan Blackmagic ürünleri, bunun merkezinde yer alıyor.

Knop’un canlı internet yayın iş akışı, bir ATEM Mini Pro ISO kullanılarak geçişlerin yapıldığı profesyonel kameralara sahip. Her kameranın DaVinci Resolve Studio dosyaları ile birlikte düz bir kurgu, ATEM Mini Pro ISO kullanılarak oluşturuluyor. Ardından, kurgu, ses düzenleme ve renk düzeltme için DaVinci Resolve Studio kullanıldı.

Knop’un, daha fazla içeriği hızlı ve uygun maliyetle oluşturmasına olanak veren Blackmagic Design iş akışı, aynı zamanda her bir videoya kendine özgü bir hava kazandırmasına da yardım etti. Ara sıra hazırlıksız yapılan röportajlar ve samimi şakaların olduğu videoların karışımı, iş akışının kullanım kolaylığı ve her türlü durumun üstesinden gelebilmesi, Knop’un işini kolaylaştırdı.

Knop, sözlerine şöyle devam etti: “Genelde çekimlerimizi aydınlatmak için zamanımız olmuyor ve eğlenceli bir anı kaçırabilirsiniz, dolayısıyla bazen, sadece işyerinin aydınlatmasını kullanıyoruz. Profesyonel kameraların geniş dinamik aralığı ve Resolve’de renk derecelendirmenin birleşimi sayesinde, ihtiyacım olan görüntüleri elde etme konusunda hiç endişelenmiyorum.

YouTube ve Instagram içeriği yapmanın en büyük sorunlarından biri de en boy oranları. Kısa süreli Instagram içeriklerimiz için 9:16 oranı daha iyi, ancak uzun süreli Youtube ve Instagram IGTV içeriklerimiz için 16:9 oranı daha uygun. İkisini de kapsayacak şekilde çekim yapmak çetrefilli olabilir ve kadrajınızı kolayca bozabilir ya da içeriği heba edebilirsiniz. Farklı formatlarda kolayca çalışmak için DaVinci Resolve’yi kullanabilmek, tüm süreci kolaylaştırdığı için sadece yaratıcılığa odaklanabiliyorum.

Knop, kanalın ses düzenlemesi için DaVinci Resolve Studio’nun Fairlight ses sayfasını ve Fairlight Desktop Console’yi kullanıyor. Konsolun otomasyon için kullanılan döner düğmelerinin ve sürgülerinin, verimliliğini oldukça artırdığını fark etti ve yeni yapılan canlı internet yayınlarının ses miksajı için, artık Fairlight Desktop Console’yi kullanmayı planlıyor.

Ayrıca Excellent Edges, kısa bir süre önce Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro kameralar satın aldı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.