Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AVIWEST 5G ve Bulut Kullanarak DEEPTEC Projesini Yürütüyor
AVIWEST 5G ve Bulut Kullanarak DEEPTEC Projesini Yürütüyor
24.02.2022 11:24

Canlı görüntü toplama ve katkı çözümlerinin lider sağlayıcılarından AVIWEST, 5G ağları üzerinden sürdürülebilir ve tamamen sanallaştırılmış bir canlı internet yayını iş akışı geliştirmek için TDF ve IETR (Institut d’Electronique et des Technologies du numéRique) ile DEEPTEC proje konsorsiyumuna katıldı. Delivery over Energy-Efficient Processing and Transcoding in Edge Computing (DEEPTEC), Brittany ile Rennes Metropolü tarafından finanse edilen, Images & Réseaux ekibi (Pays de la Loire ve Brittany bölgelerindeki dijital yenilikçilik amaçlı rekabetçi grup) tarafından desteklenen iki yıllık bir ortak proje. 

Bu yenilikçi konsorsiyum, 5G teknolojisinin yüksek kapasitesini ve güvenilirliğini, gelişen medya dağıtım teknikleriyle; en son sıkıştırma teknolojileriyle; ve yüksek performanslı, bulut tabanlı mimarilerle birleştirmenin, son kullanıcılar için deneyim kalitesini (QoE) iyileştirirken, olay yerindeki ekipler, yüksek frekanslı sistemler ve OB naklen yayın araçları da dahil olmak üzere yayın kaynaklarının masraflarını azaltabileceğini anlatmayı amaçlıyor.

AVIWEST Araştırma ve Yenilikçilik Müdürü Nicolas Dhollande açıklama yaptı, “Yayıncıların ve prodüksiyon şirketlerinin etkinlikler organize ederken çevresel etkileri, maliyetleri ve lojistik zorlukları büyük oranda azaltmalarına yardımcı olacak yeni bir yeşil canlı prodüksiyon standardının yolunu açmak için IETR ve TDF ile işbirliği yapmaya istekliyiz.

AVIWEST, DEEPTEC’e şirketin en son iletim teknolojilerini sağlıyor: yeni PRO460-5G birleşik bağlantılı (bonded) hücresel verici, çift Emmy Ödüllü Safe Stream Transport teknolojisi ve Multi-Access Edge Computing’de (MEC) kurulmuş SaaS StreamHub alıcısı. 5G ve MEC arasındaki yakınlaşma, 4K ve UHD çoklu kamera sistemleriyle güvenilir canlı uzaktan prodüksiyona olanak sağlayarak oyunun kurallarını değiştirecek. Fransız araştırma enstitüsü IETR’nin katılımıyla konsorsiyum, bulut ortamında video kod dönüştürmeyi optimize etmek için yapay zekâ varlıklarından yararlanıyor. Bu, izleyicilere en iyi video kalitesini ve en düşük gecikmeyi sağlayarak daha düşük karbon ayak izi ile yüksek bir deneyim kalitesini garantiler.

IETR Öğretim Görevlisi Wassim Hamidouche şöyle konuştu: “Bulut bilgi işlem, 5G ve yapay zekâ, gezegenin kaynaklarını korurken çok yüksek kalitede bir deneyim sağlayan sürdürülebilir internet görüntü akışı çözümleri geliştirmek için bize harika bir fırsat sunuyor” 

Bir ağ operatörü olarak TDF, izleyici, içerik ve/veya müşteri stratejisine dayalı olarak yayın ve geniş bant dağıtımı arasında geçiş yapabilen tamamen sanallaştırılmış, enerji merkezli bir headend çözümü ile projeye uzmanlık getiriyor.

TDF’de görsel-işitsel yenilikçilik ve standardizasyon uzmanı olarak çalışan Naty Sidaty ekledi: “Bu proje, yayın ve geniş bant ağlar üzerinden doğrusal hizmetlerin ölçeklenebilir ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlamak için enerji merkezli bir yayın merkezi çözümü geliştirerek, TDF’nin DTT platformunun modernizasyonu için yol haritasına mükemmel bir şekilde uyuyor.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.