Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pentatonix’in The Evergreen Experience Konserinde Blackmagic Ursa Broadcast G2’nin Başarılı Düşük Işık Performansı
Pentatonix’in The Evergreen Experience Konserinde Blackmagic Ursa Broadcast G2’nin Başarılı Düşük Işık Performansı
24.02.2022 12:56

Blackmagic Design, Pentatonix’in “The Evergreen Experience” konserinin, Blackmagic RAW formatında Blackmagic URSA Broadcast G2 ve URSA Mini Pro 12K kameralarla, MixOne Cinema video prodüksiyon şirketi tarafından çekildiğini duyurdu.

Moment House isimli seçkin sosyal medya platformunda dört ayrı zaman diliminde yayınlanan bu performansta, Grammy ödüllü akapella grubu Pentatonix, son albümleri Evergreen’den şarkıları seslendirdi. Çok kameralı yapımlardan, Hollywood düzeyindeki kaliteli görüntülerle sinematik deneyimler sunmaya odaklanmak, Moment House’nin hem içerik oluşturuculara hem de hayranlara sağladığı avantajlar arasında. Konserin video prodüksiyonu için üst düzey eğlence etkinliklerinde uzman olan MixOne Cinema seçildi ve yüksek kaliteli bir görünüm elde etmek için Blackmagic Design ürünleri kullanıldı.

MixOne Sinema Direktörü Kevin Garcia’ya göre, loş ışıklı gösteride samimi anlar çoktu ve görüntülerde gren veya gürültü oluşmasından endişe duymadan, URSA Broadcast G2’nin düşük ışıktaki iyi performansı sayesinde, bu anları çekebildi.

URSA Broadcast G2’nin 6K sensörü ve çift kazançlı ISO özelliği konusunda, Garcia şunları belirtti: “Kaliteden ödün vermeden kazancı artırabilmek, gösterinin bazı karanlık anlarında çok yardımcı oldu ve inanılmaz bir fark yarattı. Aksi takdirde görüntüler temiz çıkmayabilirdi. Zaman zaman endişelendiğim anlar oldu, ama URSA Broadcast G2’lere güvendik. Ortaya çıkan sonuç inanılmazdı ve grupla birlikte gösteri için düşündüğümüz çok temiz ve gösterişli görünümü korudular.

Pocket Cinema Camera 6K Pro’da 6K sensör ve çift ISO olmasını, her zaman sevmişimdir. URSA gövdesiyle gelen; ek bağlantı noktaları, kesintisiz kayıt sağlayan çift CFast kart yuvası ve daha fazla kontrol için bir gimbal veya jib montajı gibi ek özellikler sayesinde, URSA Broadcast G2 ile iş akışını gerçekten en üst düzeye artık çıkarabiliyorum. Örneğin, gösteri için seyirciyi içeri aldıktan sonra, kartları değiştirmek için jib’i indirme imkanımız yoktu. Kamerada iki kartın olmasıyla ve ATEM Software Control aracılığıyla kamerayı kontrol edebilmemiz sayesinde, böyle bir sorun yaşamadık. İşin bana getirdiği her türlü zorluğa karşı tam hazırlıklıyım.

URSA Broadcast G2’lere ek olarak Garcia, dört adet URSA Mini Pro 12K kullandı. Bu iki model kameranın çok kolay bir şekilde eşleştiğini, Blackmagic RAW ve yüksek dinamik aralığının, sinematik bir görünüm ortaya çıkardığını belirtti. Garcia ayrıca; Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ve Pocket Cinema Camera 4K, ATEM 1 M/E Production Studio 4K canlı yapım masası, Blackmagic Video Assist 7” 12G HDR monitör/kaydedici, Mini Converters Optical Fiber 12G ve post prodüksiyonda renk derecelendirme için DaVinci Resolve Studio kullandı.

Garcia, sözlerine şöyle devam etti: “Bir arenada olduğumuz ve çok sayıda uzun kablo hattı çekmemiz gerektiğinden, fiber kullanarak her şeyi ATEM’e gönderdik. Mini Converter’ler, sinyalin fiberle çok hızlı bir şekilde uzun mesafelere ulaşmasına yardımcı oldu ve ATEM aracılığıyla kameraların görüntü eşleştirilmesine imkan tanıdı. Her kamerada ayrı kayıt aldık ve Video Assist ile program sinyalini bir SSD’ye kaydettik. Tüm Blackmagic Design cihazlarının birlikte çalışma kolaylığı, ekibimizin inanılmaz hızlı ve verimli bir şekilde çalışmaya başlamasına ve sorunsuz bir gösteri oluşturmasına yardımcı oldu,” diyen Garcia, sözlerini şöyle tamamladı: “Canlı etkinliklerden internet yayınına geçen ve artık her ikisinin bir karışımını yapan ve sürekli değişen bir endüstri ile, her türlü iş akışını tam olarak destekleyen araçlarıyla Blackmagic Design ürünleriyle çalışmak çok heyecan vericiydi. Hibrid model, özellikle avantajlı, çünkü bu etkinlikleri aksi takdirde izleme olanağına sahip olmayacak bir izleyici kitlesine canlı performanslar sunuyor. Şahsen bu hibrid modelin kalıcı olduğunu düşünüyorum, çünkü artık sanatçılar bir turnenin parçası ya da özel bir etkinlik olarak internet yayını yapmayı planlıyorlar; örneğin, yeni bir albüm çıktığında veya bir albümün yıl dönümü olduğunda. Bu,sektör için yeni ve heyecan verici bir iş modeli.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.