Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Panasonic’ten Yeni PTZ Kamera Serisi
Panasonic’ten Yeni PTZ Kamera Serisi
25.02.2022 11:56

Panasonic Corporation’ın bir şirketi olan Connected Solutions Company (CNS), yeni PTZ kameralar geliştirdi ve tamamen yeni bir ürün yelpazesini duyurdu. Online konferanslardaki iletişimin kalitesi, “yeni normaller” kapsamında hızlanan dijital dönüşüme uyum sağlamak için acele eden eğitim endüstrisi ve işletmeler için kritik öneme sahip. CNS’nin PTZ kameraları dünyada en çok kullanılanlar olup, ve Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın yapıldığı ulusal stadyum, Tokyo Su Sporları Merkezi ve yayın istasyonları gibi çeşitli sektörlerdeki müşterilerin ihtiyaçlarını karşıladı. 

5 PTZ kamera modelinin tümü, organizasyonun büyüklüğüne ve gerekli performansa göre seçilebilir: 4K entegre kamera AW-UE80W/K, AW-UE50W/K, AW-UE40W/K, AW-UE20W/K, HD entegre kamera AW-HE20W/K. 

Pandemi koşullarında sosyal aktivitelere devam edebilmek için çevrimiçi iletişim hızla bir alternatif olarak benimsendi. Sınıflar ve işletmeler için ortam, konum kısıtlaması olmaksızın kurulurken, birçok kuruluş online iletişimle ilgili sorunlarla karşı karşıya kaldı. Örneğin, bir eğitim ortamında, online sınıftaki kara tahta veya beyaz tahtadaki karakterleri ve katılımcıların yüz ifadelerini görmek zor olabilir ve bu da sınıfın yeterlilik düzeyini etkileyebilir. Ayrıca, ekran değişikliği olmadan sabit noktalı açılardan alınan görüntüler, öğrencilerin derslere aktif katılımını ve iki yönlü iletişimi bozabilecek kadar gerçekçilik duygusundan yoksun. Benzer zorluklar kurumsal online toplantılar için de geçerli. Şu an için hem uzaktan hem de yüz yüze yöntemler kullanılan hibrid bir sistemin devam etmesi ve online ders ve konferanslarda daha kaliteli iletişim sağlayan kameralara olan talebin artması bekleniyor.

CNS tarafından geliştirilen beş yeni PTZ kamera modeli, 60 yılı aşkın süredir devam eden profesyonel yayın ekipmanı geliştirme teknik bilgisinin ürünü olan yüksek çözünürlüklü görüntü sunum teknolojisine ve pürüzsüz dikey ve yatay yönler için Panasonic’in kendi teknolojisine dayanan patentli bir doğrudan sürüş sistemine sahip. Bu sürüş kameraların hareketlerini belirliyor. Sabit nokta açılarıyla elde edilemeyen net görüntüler ve dinamik resim reprodüksiyonu ile yüz yüze olmasa bile online iletişimin kalitesini artırmak ve varlık duygusunu geliştirmek mümkün. Hepsi bu kadar da değil, Panasonic daha önce hiç çekim yapmamış olanlar için bile çalışmayı, çekmeyi ve yönetmeyi kolaylaştıran ürünler de sunuyor. CNS Remote Camera Controller ve yüz tanıma ve insan vücudu algılama ile otomatik takip gerçekleştiren yazılım ile bağlantı kurularak, kullanıcıların ders ve konferans yönetimi üzerindeki yükü azaltılabilir. Video verisi sızması gibi güvenlik risklerini önleyen, riskleri azaltan SRT protokolünü destekler. Ayrıca katılımcılara baskı hissi vermeyen kompakt tasarımı ve çok sessiz çalışması, sınıf ve toplantılarda konsantrasyonun korunmasına katkı sağlar.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı Yayıncılık’ı arayabilirsiniz.